Forum » Kaj kupiti » BestBuy monitor okoli 300 eurov?
BestBuy monitor okoli 300 eurov?
izolan ::
Pozdravljeni!
Dejansko se še odločam ali vzet IPS ali TN panel. Nekako mi je bolj pomembno da ni zakasnitve pa tudi "motion blur" me moti. Uporabljam ga za gledanje filmov, nabijanja SC2 =) pa programiranje. Ne delam kaj dosti z grafiko, bi pa vseeno rad imel čim lepše barve(contrast, svetlost itd..). Velikost nekje 23"-24", pa 1920x1080 resolucija.
Ponekod na netu pravijo, da se tudi na e-ips zaslonih da lepo gledat filme, nekje pa pravijo da se vidi motion blur pa da so zakasnitve pri akcijskih igrah. Nekako pričakujem da za 300€ ne bom razočaran kar se tiče zgornjih pogojev..
Torej kateri monitor mi predlagate do nekje +-300€.
Gledal sem :
- Dell UltraSharp 2412M
- LG IPS235V
- Samsung C23A750X
Če bi vzel TN, bi nekako rad da ima RGB baclight pa full LED osvetlitev.
LP, Blaž
Dejansko se še odločam ali vzet IPS ali TN panel. Nekako mi je bolj pomembno da ni zakasnitve pa tudi "motion blur" me moti. Uporabljam ga za gledanje filmov, nabijanja SC2 =) pa programiranje. Ne delam kaj dosti z grafiko, bi pa vseeno rad imel čim lepše barve(contrast, svetlost itd..). Velikost nekje 23"-24", pa 1920x1080 resolucija.
Ponekod na netu pravijo, da se tudi na e-ips zaslonih da lepo gledat filme, nekje pa pravijo da se vidi motion blur pa da so zakasnitve pri akcijskih igrah. Nekako pričakujem da za 300€ ne bom razočaran kar se tiče zgornjih pogojev..
Torej kateri monitor mi predlagate do nekje +-300€.
Gledal sem :
- Dell UltraSharp 2412M
- LG IPS235V
- Samsung C23A750X
Če bi vzel TN, bi nekako rad da ima RGB baclight pa full LED osvetlitev.
LP, Blaž
- spremenil: izolan ()
No saj je lahko razmerje tudi 16:10, to ni toliko važno.
Pomembno mi je, da mi poveste izkušnje, ki jih imate z monitorji katere mi predlagate. Predvsem kar se tiče zakasnitve pa kvalitete slike.
Kolikor vem so poceni IPS zasloni manj kvalitetni kot TN za isti denar. Vidni kot mi ni toliko pomemben, kvaliteta slike (število barv) pa je.
Lp, Blaž
Pomembno mi je, da mi poveste izkušnje, ki jih imate z monitorji katere mi predlagate. Predvsem kar se tiče zakasnitve pa kvalitete slike.
Kolikor vem so poceni IPS zasloni manj kvalitetni kot TN za isti denar. Vidni kot mi ni toliko pomemben, kvaliteta slike (število barv) pa je.
Lp, Blaž
mailer ::
V vsakem primeru je ISP panel mnogo boljši v barvni pravilnosti od TN modelov. Omenjeni Dell je trenutno best buy monitor.
modicr ::
Tole je še en zanimiv IPS monitor s TV Tuner-jem: LG M2352D LED IPS (M2352D)
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/za...
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/za...
(c) nisem patentiran
Vem da je slika lepša na IPS panelih, vendar me zanima tudi zakasnitev.
A ima kdo izušnje s tem Dell modelom? Se da lepo gledat filme pa igrat akcijske igre(mislim na blur)?
Pri tem LG-ju me moti da je tuner zraven, kar mi nekako da vedet da je za isto ceno verjetno slika ali kaj drugega slabše/a?
Lp, Blaž
A ima kdo izušnje s tem Dell modelom? Se da lepo gledat filme pa igrat akcijske igre(mislim na blur)?
Pri tem LG-ju me moti da je tuner zraven, kar mi nekako da vedet da je za isto ceno verjetno slika ali kaj drugega slabše/a?
Lp, Blaž
Dr_M ::
Jest ze kar nekaj let nisem videl ghostinga na novih monitorjih, tako, da je vsa bojazen odvec.
Bi ti pa vsekakor priporocal 16:10, zavoljo zivcev, glede na to, da programiras.
Bi ti pa vsekakor priporocal 16:10, zavoljo zivcev, glede na to, da programiras.
yayo ::
Edini možni razlog zaradi katerega bi ti Dell lahko ne bil všeč je po mojem močan anti glare premaz. Če te to ne moti potem mislim, da v njegovem cenovnem razredu ne boš našel nič boljšega (razen če ni kaj revolucionarnega prišlo ven v zadnjih mesecih). Ghosting si kar odmisli, imaš tudi teste na prad.de in TFT Central, ki veljata za najzanesljivejša portala o monitorji pa dolgo debato na Hardforumu v Display podforumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
modicr ::
Ne vem. Ampak TV-Tuner lahko kar prav pride (ima CI-slot za kodirane kanale).
http://www.prad.de/en/guide/screen7826....
Drugače je pa ekran "mat". Plus je tudi to, da ima dva HDMI vhoda, nima pa DP ali DVI-ja, zato boš verjetno rabil adapter:
http://multimedia.benchmark.rs/monitori...
http://www.racunalo.com/test-lg-lcd-per...
(c) nisem patentiran
meandmouse ::
Pozdravljeni,
Jaz tudi gledam za novim 24', in da ne odpiram nove teme bi vas tukaj vprašal, če ima kdo izkušnje s tem: Asus PA248Q
Jaz tudi gledam za novim 24', in da ne odpiram nove teme bi vas tukaj vprašal, če ima kdo izkušnje s tem: Asus PA248Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: meandmouse ()
Ja to pravijo, da imajo Dell monitorji močan anti-glare premaz, pa tudi da, če nastaviš brightness na najmanj, je še vedno presvetel.
A imate kakšne izkušnje s tem modelom?
Kaj pa z modelom Dell U2410?
A imate kakšne izkušnje s tem modelom?
Kaj pa z modelom Dell U2410?
yayo ::
Stvar z anti glare je, da če te moti te moti, če te ne pa te pač ne. Jaz sem na U2412m prešaltal iz glossy monitorja, na začetku me je malce motil, po šestih mesecih uporabe pa me sedaj motijo odsevi na glossy ekranih ;) Da je Dell presvetel pri najmanjši svetilnosti je navadna bedastoča, za igre in filme imam svetilnost na 45, za surfanje in pisanje na 20. Brez veze je bit selektiven pri branju ocen in si zapomniti izključno kritike, ker je veliko psihotov in ljudi s predsodki naokoli čigar mnenja so bolj malo zanesljiva. Še bolj brez veze je potem kupiti pol slabši monitor na temelju istih mnenj. U2412m ni idealen, je pa best buy z razlogom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup monitorja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14942 (4300) | Han |
» | 27" monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22101 (14289) | scipascapa |
» | Monitor in branje problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1682 (1517) | Han |
» | Kateri monitor?Oddelek: Kaj kupiti | 9538 (7787) | Golnar |
» | Kateri 23-24'' monitor?Oddelek: Zvok in slika | 5110 (4823) | mokasin |