» »

Dvostanovanjska hiša - internet ponudnik

Dvostanovanjska hiša - internet ponudnik

Suly ::

Pozdrav, v eni hiši v različnih etažah živimo mi in podnajemniki. Vsak imamo svoj modem, a pri istemu ponudniku (kabelski sistem). Zdaj se je naš modem prestavo v eno spodnjo sobo na prost kabelski razdelilec. Ker se mi niti približno ne sanja kako je s kabli od kabelske, me zdaj zanima kako naj vem ali sem na svojem omrežju ali na omrežju podnajemnika, ker imava tudi isti paket in mi hitrost interneta ne pove ničesar.

Glavno vprašanje torej je, ali se omrežje določa glede na isti kabel v hiši, ali glede na ip? Ker trenutno sva s podnajemnikom na istem kablu, imava pa jasno vsak svoj modem in vsak svoj ip.

boogie_xlr ::

Do modema je čisto vseeno na katerem kablu si. Če imata vsak svoj modem, sta za modemom vsak na svojem omrežju.

Suly ::

Tako je imava vsak svoj modem, res pa je da sva na istem kablu, v bistvu par metrov oddaljena. Ker danes ko smo zadeve v razdelilcu preklapljali, je njemu za tistih 5 minut dol vgasnilo tv in internet in potem sem bil rahlo zmeden, ker sta pred tem pač iz omarice šla vsak kabel po svoje. Zdaj pa ker bom na našo naročnino z 1.11. dvigno hitrost interneta, a hkrati sem modem prestavo na drug kabel, pa je zmedenost bla še tolko večja.

Hvala za pojasnilo.

NeMeTko ::

'Kateri internet' imaš, se določa glede na modem, od katerega je tudi odvisno, kateri IP naslov ti bo dodeljen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

i: modem/router za kabelski internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588263 (7545) Ijus
»

Sosed (man in the middle)

Oddelek: Omrežja in internet
419238 (7852) He-Man
»

Kam gre internet?

Oddelek: Omrežja in internet
297794 (7425) NoBody-
»

IZZIV za vse ki se spoznate na WIFI