Forum » Pomoč in nasveti » Disk benchmark
Disk benchmark
Blup ::
V Sandri izmerim hitrost dveh particij na enem disku.... prenos sta različna za 30%...
... 1 particija je primarna NTFS in je prazna, 2 je logical in FAT32 in 60% zasedena...
Zakaj pride do take razlike v prenosih?
Lahko mi priporočite kkšn drug benchmark...
hvala,
Blup
... 1 particija je primarna NTFS in je prazna, 2 je logical in FAT32 in 60% zasedena...
Zakaj pride do take razlike v prenosih?
Lahko mi priporočite kkšn drug benchmark...
hvala,
Blup
kuglvinkl ::
Poglej na storagereview.com, kaj tam uporabljajo in na xbitlabs.com.
HDTach
HDTach
Your focus determines your reallity
Maxtor ::
Ja, nekoliko vpliva na prenos razlika v datotečnem sistemu. Glavni razlog pa je, fizikalne narave. Prva particija je maneščena bolj ob obodu plošče, vse naslednje pa proti notranjosti. Zadnja particija bo imela zaradi manjše obodne hitrosti najmanjši prenos. Gre za podobno stvar kot pri kopiranju CD-ja na disk. Hitrost narašča, ker se CD bere iz sredine plošče proti zunanjosti.
TESKAn ::
Maxtor, tle se motiš. Je ravno obratno, prva particija je najbolj pri središču.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Maxtor ::
Si ti to prepričan. No saj ne rečem, da imam prav, morda je res tak. No vsekakor pa je res, da so hitrosti particij različne iz tega vzroka, ki sem ga navedel. Potem je pač C najpočasnejša in ostale čedalje hitrejše.
TESKAn ::
Sem. Tako je bilo na mojem 3.2 giga disku (se je vidlo, kje glave berejo, ko sem premikal fajle na particijah) in po moje je tako še zmeraj.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk in particije (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7920 (6292) | solatko |
» | težava z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1969 (1346) | nejchaf |
» | Swap ali pagefile?Oddelek: Operacijski sistemi | 3478 (2280) | MrStein |
» | Kje je disk najhitrejši - swap particijaOddelek: Strojna oprema | 1537 (1092) | kekz |
» | Maxtor 80 GB (2 MB bufferja) bere max 30 MB/sOddelek: Pomoč in nasveti | 1755 (1462) | @ljash |