Forum » Omrežja in internet » Zanimiv Eduroam problem
Zanimiv Eduroam problem
ziu ::
Imam naslednji problem.
Na faksu imamo Eduroam omrežje. S telefonom mi dela brez problema, tudi z Acer-jevim lapotom BP. Z Lenovo S205 pa se mi noče povezati, kljub identičnem postopku namestitve. Je pa zanimivo to, da z Lenovo laptopom nimam težav z nobeni drugim (domačim) omrežjem.
kaj bi lahko bilo narobe, če torej ni težava niti v mojem računu niti v brezžični kartici?
Na faksu imamo Eduroam omrežje. S telefonom mi dela brez problema, tudi z Acer-jevim lapotom BP. Z Lenovo S205 pa se mi noče povezati, kljub identičnem postopku namestitve. Je pa zanimivo to, da z Lenovo laptopom nimam težav z nobeni drugim (domačim) omrežjem.
kaj bi lahko bilo narobe, če torej ni težava niti v mojem računu niti v brezžični kartici?
ismon1 ::
Nekam moram napisat pa bom sem :)
Sem imel tudi jaz probleme z Eduroam (secure w2) na svojem HP-ju, namreč napisalo je: Received an invalid server certificate, review your certificate configuration.
Prilagam rešitev, če ima še kdo tak problem:
Torej, šel sem pod rubriko network and sharing center, manage wireles connections, desni klik na eduroam-properties, nato security in spodaj, kjer je Secure W2 sem šel na settings. Tam sem kliknil configure in v certifikatih ODkljukal verify server certificate.
Zdaj pa dela :)
Sem imel tudi jaz probleme z Eduroam (secure w2) na svojem HP-ju, namreč napisalo je: Received an invalid server certificate, review your certificate configuration.
Prilagam rešitev, če ima še kdo tak problem:
Torej, šel sem pod rubriko network and sharing center, manage wireles connections, desni klik na eduroam-properties, nato security in spodaj, kjer je Secure W2 sem šel na settings. Tam sem kliknil configure in v certifikatih ODkljukal verify server certificate.
Zdaj pa dela :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# davčno potrjevanjeOddelek: Programiranje | 4406 (3875) | windigo |
» | Eduroam - težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 2258 (1828) | crniangeo |
» | Eduroam ne deluje na laptopu Lenovo S205Oddelek: Omrežja in internet | 1025 (893) | ziu |
» | Eduroam na Asus eee 701Oddelek: Omrežja in internet | 975 (908) | whatever |
» | eduroam omrežje na FE/FRI, pomoč prosim!Oddelek: Omrežja in internet | 5344 (4403) | St@jler |