Forum » Mobilne tehnologije » micro USB polnilci standard?
micro USB polnilci standard?
šernk ::
Danes sem kupil novo nokio 113 in nima micro USB polnilca. A ni EU standard prišel v veljavo z začetkom leta 2012? Pričakoval bi da mobitel ki je izšel septembra 2012 izpolnjuje vse EU standarde.
za nameček so pa še pomanjšali priključek za polnilec, tako da 3 leta star polnilec od prejšnje nokie lahko vržeš direktno v smeti.
za nameček so pa še pomanjšali priključek za polnilec, tako da 3 leta star polnilec od prejšnje nokie lahko vržeš direktno v smeti.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
koyotee ::
ni bilo adapterja zraven?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Ne, niti USB kabla ni za na comp.
sicer me ne moti, ampak ne vem čemu EU direktiva če se je potem nekateri ne držijo (apple, nokia)
sicer me ne moti, ampak ne vem čemu EU direktiva če se je potem nekateri ne držijo (apple, nokia)
Lonsarg ::
Apple se izogne EU direktivi z adapterjem, ker so jo tako bedno spisali, da to dovoljuje. Nokia pa ne vem z čim, mogoče je kakšna klavzula o praznenju zalog, ali pa je Nokia 113 samo rebranding kakega telefona, ki je bil izdelan še pred uveljavitvijo direktive.
Eh tota evropa...isti k. Kot v SLO. Nekaj se piše, nekaj obstaja, dejansko pa nihče ne ve čemu zares zadeva služi. torej dejansko lahko nekdo čez 5 let še vedno prodaja mobitele brez tega standarda.
johanblond ::
Danes sem kupil novo nokio 113 in nima micro USB polnilca. A ni EU standard prišel v veljavo z začetkom leta 2012? Pričakoval bi da mobitel ki je izšel septembra 2012 izpolnjuje vse EU standarde.
Po spominu - v začetku je micro USB obvezen samo za smartphone (se mi pa ne da gledat, kako so definirani telefoni ter kdaj je obvzeno za vse)
PS: Adapterji so dovoljeni - na to gre Apple
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Evropski parlament podprl enotne polnilce mobilnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 27573 (22654) | Lonsarg |
» | Lumia 620 ali 520Oddelek: Mobilne tehnologije | 1926 (1243) | Invictus |
» | Kje so enotni polnilci mobilnih telefonov? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 30228 (23983) | OK.d |
» | Applova zamujena priložnost z Lightning konektorjem (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 38090 (32476) | Gandalfar |
» | ZDA s polnilci po poti EvropeOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 10177 (8709) | ABX |