Forum » Programiranje » [ASP][C#] (Web) Remote desktop, VNC
[ASP][C#] (Web) Remote desktop, VNC
Klemenn ::
torej, spletna aplikacija, ki mora znat :
-zagnti spletno stran v kateri se odpre web rdp
(tukaj v toolbox v vs2010 ne najdem gradnika microsoft terminal... kljub temu da sem dodal referenco)
-zagnti spletno stran v kateri se odpre web vnc
(ne vem kako bi se tega najbolj lotil)
-odpreti rdp (mstsc.exe)
-odpreti vnc (vnc.exe)
(kot ASPNET uporabniku mi ne pusti odpreti aplikacije z namizja...)
-zagnti spletno stran v kateri se odpre web rdp
(tukaj v toolbox v vs2010 ne najdem gradnika microsoft terminal... kljub temu da sem dodal referenco)
-zagnti spletno stran v kateri se odpre web vnc
(ne vem kako bi se tega najbolj lotil)
-odpreti rdp (mstsc.exe)
-odpreti vnc (vnc.exe)
(kot ASPNET uporabniku mi ne pusti odpreti aplikacije z namizja...)
Looooooka ::
whaat?
ali hoces
a) met spletno aplikacijo, ki bi na klientovi strani zagnala mstsc ali vnc.exe?(forget it...razen ce bos vsakemu posebej povedal, kaj tocno mora ugasniti v browserju, da bo ta dovolil zagnat exe)
ali
b) spletno aplikacijo(page) na kateri bos ZE videl enako kot ti to prikazuje rdp client. Ker v tem primeru ima vnc ze embedded java applet, ki avtenticiranim userjem pokaze desktop(user ne rabi vnc-ja). Enako velja za remote desktop(remote desktop web connection). Mislim, da je pri dolocenih verzijah ze pod add remove windows features...drugje pa zadevo downloadas z microsoft.com-a.
c)dejansko zelis razvit lasten activex, ki bo omogocal povezovanje na windows RDP serverje IN VNC serverje. V tem primeru si bos moral pa vzeti KAR nekaj casa. Za oboje mas sicer sample kodo na netu (zacni s codeprojectom in codeplexom)...ampak bos moral pac z nule napisat nek nov activex projekt, ki ga bos (ce ne bos zelel annoying promptov pri userjih) na koncu moral podpisat z veljavnim certifikatom.
No ampak glavni problem je to, da mi ni cisto jasno kaj zelis doseci. Zgleda bolj kot a). In ce si ze tok dalec, da ti dejansko dovoli poganjanje exe fajlov(sicer ne vidim smisla, da na serverju odpres vnc.exe, ko to zahteva nekdo preko http povezave...ker itak ne vidijo ekrana) pac namesto ASPNET uporabnika dej v application pool, navadnega uporabnika, ki ima pravico zaganjanja programov.
ali hoces
a) met spletno aplikacijo, ki bi na klientovi strani zagnala mstsc ali vnc.exe?(forget it...razen ce bos vsakemu posebej povedal, kaj tocno mora ugasniti v browserju, da bo ta dovolil zagnat exe)
ali
b) spletno aplikacijo(page) na kateri bos ZE videl enako kot ti to prikazuje rdp client. Ker v tem primeru ima vnc ze embedded java applet, ki avtenticiranim userjem pokaze desktop(user ne rabi vnc-ja). Enako velja za remote desktop(remote desktop web connection). Mislim, da je pri dolocenih verzijah ze pod add remove windows features...drugje pa zadevo downloadas z microsoft.com-a.
c)dejansko zelis razvit lasten activex, ki bo omogocal povezovanje na windows RDP serverje IN VNC serverje. V tem primeru si bos moral pa vzeti KAR nekaj casa. Za oboje mas sicer sample kodo na netu (zacni s codeprojectom in codeplexom)...ampak bos moral pac z nule napisat nek nov activex projekt, ki ga bos (ce ne bos zelel annoying promptov pri userjih) na koncu moral podpisat z veljavnim certifikatom.
No ampak glavni problem je to, da mi ni cisto jasno kaj zelis doseci. Zgleda bolj kot a). In ce si ze tok dalec, da ti dejansko dovoli poganjanje exe fajlov(sicer ne vidim smisla, da na serverju odpres vnc.exe, ko to zahteva nekdo preko http povezave...ker itak ne vidijo ekrana) pac namesto ASPNET uporabnika dej v application pool, navadnega uporabnika, ki ima pravico zaganjanja programov.
darkolord ::
(tukaj v toolbox v vs2010 ne najdem gradnika microsoft terminal... kljub temu da sem dodal referenco)Poskusi desni klik na toolbox -> choose items
Drugače pa tole
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Klemenn ::
ubistvu mi tole še vedno ne gre iz glave - da se ne da rešiti namreč
poizkušam pa narediti a), torej ;
glede na to, da to ni 1 uporabnik si glih nekih ročnih nastavitev ne morem privoščiti...
poizkušam pa narediti a), torej ;
glede na to, da to ni 1 uporabnik si glih nekih ročnih nastavitev ne morem privoščiti...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TeamViewer nedosegljiv, vdor kljub pričevanjem uporabnikov zanikajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 15880 (10108) | Saul Goodman |
» | oddaljeno namizje kater program ?Oddelek: Programska oprema | 5544 (4637) | NeMeTko |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4340 (3356) | flisko |
» | osebni serverOddelek: Operacijski sistemi | 1730 (1335) | Malkec |
» | Programi za oddaljeni dostopOddelek: Programska oprema | 1806 (1736) | darkolord |