» »

Še gledate TV vsebine?

Še gledate TV vsebine?

1
2
»

martincek1 ::

Če gledam, gledam športne stvari. Slovenske prenaša rtvslo.si (+ formula in podobno), ostalo pa prek ostreamov v HD. Kdaj pa kdaj paše pogledat kakšna poročila po tv, kakšen nogomet s frendi na kavču, to je pa to.

JC Denton ::

Imamo kabelsko, sam gledam edino NatGeo, Discovery in Animal planet, Eurosport (občasno, v nedeljo ob po kosilo kakšne dirke motorjev ali FR3.5) pa dirke F1 in če je kakšen zanimiv fuzbal. Imamo osnovni paket, brez nekih POP paketov in podobnega sranja, ki mi gre na bruhanje že ko mi kdo omeni napolitanke.

Redorange ::

Prejšnji teden sem poslal odjavo Total TV-ja.
Ostale slo programe pa edino če je kaka zanimiva oddaja ali pa film zvečer. V glavnem bolj poredko.

energetik ::

Gledam vedno bolj poredko. Ponavadi zimske športe na SLO2, kakšen dober film (SLO1, SLO2) in pa kakšno oddajo na treh Discoveryjih in NGC. Mogoče 3x/teden po 1h.
Včasih se pač paše počit na kavč in gledat, kar so uredniki pripravili.

GrimReaper ::

TV vsebin ne gledam več že kakšnih 6 let.
Odkar imam internet, je veliko boljše pogledat tisto kar želiš. Zvečer ob osmih sem včasih pogledal vsak dan kakšen film, zadnje leto pa na dva dni enega.
Pač ne znese vsak dan, sploh če začneš gledat kakšno serijo kot je Wire, kjer en del traja eno uro.
Pa nasploh upažam trend upadanja količine filmov, tko da vseeno pogledam praktično vse kar pride ven, pa še za nazaj kakšnega.
Pa glasbi posvetim vsaj uro na dan, pa kakšni igri.
Tko da za TV ne ostane nič časa, niti ni potrebe, ker je na internetu novejša vsebina.
Imam pa drugače Conax kartico, ker je fotr dobil pri Telemachu dve.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

damjan1980 ::

ve kdo kako je s tistimi poptv placljivimi paketi? se to obstaja ali so opustili? ker si tezko predstavljam kdo je toliko moten in dejasnko se dodatno placa za pranje mozga. ali pa podcenjujem slovence? :)

Pithlit ::

premak je izjavil:

Živim v podnajemniškem stanovanju, v katerem je prejšnji najemnik seveda imel in plačeval RTV naročnino.
Jaz nimam TV-ja, radia, imam pa računalnik povezan na internet. Imam tudi mobilni telefon, ki lahko sprejema FM signal.
Z najemodajalcem se lahko dogovorim, da mi podpiše izjavo, da rtv sprejemnikov nimam in da lahko rtv preveri stanje na mojem naslovu.

Mislite, da mi lahko komplicirajo zaradi računalnika/interneta oz. celo mobitela??

Mi smo tako rešili z našo (sedaj bivšo) podnajemnico. Ona pač ni imela TV-ja, smo podpisal izjavo, jo poslali na RTV in položnic ni bilo (kontrole pa tudi ne, ne vem zakaj in me niti ne briga... v bajti še kar ni delujočega TV-ja). Mogoče so pa z ulice pogledal in videli da ni nobene antene nikjer?
Life is as complicated as we make it...

kabana ::

Imam možnost IP-TV, a moram krepko premisliti, kolikokrat sem ga letos sploh prižgal. Mogoče dvakrat - da ne ne bom lagal: mogoče trikrat. In sicer za kakšen zapping enkrat čez kanale, kar vzame vedno več kot eno uro. Definitivno pa sem TV gledal večkrat pri znancih, ki so ga imeli ob mojem obisku slučajno vklopljenega.

Ne, ne gledam TV-ja in ga ne pogrešam. Tistih 200 kanalov je en živ dolgčas: v bistvu si jih je večina podobna kot jajce jajcu: če pogledam samo glasbene kanale á la MTV jih je od teh 200 enih 40, na katerih se vrtijo bolj ali manj isti videospoti, s to razliko, da so enkrat angleški, nemški, slovenski, drugič francoski ali ameriški... Pri novičarskih kanalih isto sranje: razlika zgolj ta, da so enkrat arabski, drugič ameriški... En kup kanalov ima ob določeni uri isto programsko shemo: npr. cela plejada nemških kanalov dopoldne vrti bizarne talk-showe, popoldne ob določenih urah risane serije, zvečer pa stokrat prežvečene blockbusterje itd. Živi dolgčas.

Mogoče bi se od vseh programov, ki so na voljo, povsem zadovoljil z enimi 5-10 programi. Nisem še naredil definitivne izbire. Vsekakor pa ne bi želel potem še plačevati računa za 200+ trash kanalov.

Relanium ::

damjan1980 je izjavil:

ve kdo kako je s tistimi poptv placljivimi paketi? se to obstaja ali so opustili? ker si tezko predstavljam kdo je toliko moten in dejasnko se dodatno placa za pranje mozga. ali pa podcenjujem slovence? :)

Tud to mene zanima če to kdo dejansko plačuje, ampak glede na intenzivno reklamiranje teh paketov dvomim da.

sss ::

Blazn me veseli, ko vidim, da na slo-techu, kjer so/smo vendarle nekoliko bolje tehnološko podkovani nakazujemo trend razvoja...


Tud sam že pet let ne gledam ničesar, razn, če me drugi opozorijo na kaj specifičnega ali pa morda tekmo/nastop slovenskih športnikov.

Vse novice dobim preko interneta.

Relanium ::

Slo-tech že, ampak da to mojim tastarim rečem, al pa sodelavcem (mal starejši) me bojo pa vsi mel za norega al pa me vsaj čudno gledali.
Njihova stvar, njihov mozak in njihovi živci...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

dzinks63 ::

Če bi Slo-Tech-ovce uporabili za kakšno vseslovensko statistično raziskavo, bi dobili popolnoma neuporabne podatke. Tudi sam že 2 leti komajkdaj pogledam na tv.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

izbrisiracun ::

Gledam občasno šport, ko igra Krka ali pa Slovenija. Sem pa nedavno po naklučju naletel na zanimivo dokumentarno serijo na TV SLO Zahodna civilizacija, se ji bliža konec? in sem se potrudil in pogledal celotno serijo(jo priporočam)

Rias Gremory ::

Na dan nekje pol ure, kdaj še manj. TV nima omembne vredne pozitivne lastnosti po mojem mnenju.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

mtosev ::

je še kaj pametnega na tvju.zanimivo zdi se mi da je zadnje čase vse manj zanimivih stvari na tvju
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

black ice ::

mtosev je izjavil:

je še kaj pametnega na tvju.zanimivo zdi se mi da je zadnje čase vse manj zanimivih stvari na tvju

You don't say.

Blazz ::

od tv vsebin gledam samo šport. zato ostajam na naročnini.

sidd ::

TV-ja ne gledam. Razen, ko sem bolan, in šele takrat, ko sem tako bolan, da se mi še brat ne ljubi.
Sem pa v mladosti veliko presedel pred TV....kakšna napaka.
no idea for signature
signed
I

Ganon ::

Vsak dan, večinoma dokumentarne programe. Pa seveda šport in kakšno zanimivo oddajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

flameir ::

Gledam predvsem zarad športa- angleško pa nemško ligo, gledam tekme olimpije (fuzbal, košarka, hokej), če sta dobra nasprotnika gledam tenis, vse večje športne dogodke, formulo1 (sploh zdej ko spet alisic komentira :)) ) in tekme LA Kingsov zaradi Kopitarja.
Gledam filme prek HD predvajalnika, včasih tud na kanalu A, ampak izgubljam živce zarad reklam. gledu sm serijo šerifova pravica (zame TOP serija, odlični igtalci).
drgač pa kot ste že omenili, ostalih 150 programov ne uporabljam. razn zadnjič sem na orf gledu felixa :D

Gregor P ::

Ne gledam TV-ja oz. če je kaj na naši TV, si to ogledam preko spleta (predvsem poročila, odmeve ipd. to kar je v živo, "včerajšnje" oddaje me v glavnem ne zanimajo); včasih sem imel čisto tako v ozadju večkrat BBC World vključen, potem so ga pa umaknili iz programske sheme. Torej vse ostalo pa samo takrat, ko jaz hočem oz. imam čas; pa ne prenesem reklam.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

roCkY ::

Gledam dokumentarce in neligaške športe. V 95% na HD kanalih kjer zaenkrat k sreči še skorajda ni reklam. Včasih poslušam kako debato na nacionalki. TV je sicer skoraj vedo vključen. IPTV prek PC s tem da je dostikrat v malem oknu na robu ekrana. V zadnjem času pa zaradi časovne funkcije posežem tudi po STB. Le kdaj se bo Telekom zmigal in jo prenesel na PC???
Z neta pa se mi vsebin kratkomalo sploh ne ljubi vleči. Za glasbo pa rabim včasih VH1 Classic večinoma pa Sky FM prek spleta. SLO čvek postaj skorajda ne poslušam.

Venomus ::

Zelo malo, predvsem ker nekako nimam več ''živcev'' premikati kanale, iskati kaj zanimivega in sploh med filmi gledati reklame.

Sploh pa ni več nič zanimivega po televiziji. Mogoče kakšne kuharske oddaje, ker to je tako ali tako vedno enako. Dokumentarci so zabiti, tako kot je že nekdo omenil, filmov dobrih pa sploh ni. Da o dnevniku ne govorim...

Je pa vseeno drugače se počit na kavč in samo pasivno gledati TV, drugačen občutek kot brskanje po netu itd. Včasih paše, ampak kaj ko ni kaj gledat :))

Utk ::

Seveda je kaj gledat. Več kot kadarkoli prej. Ne more pa tv tekmovat z internetom, kjer v dveh sekundah najdeš točno tisto kar se ti trenutno zahoče, čez 3 sekunde pa že naslednjo stvar. Pred tv se moraš dejansko usest, ponavadi par minut prej, da kaj zanimivega najdeš, potem morda še 5-10 minut da se tisto res začne, počakat špico...no, večina vas očitno že pri prvem koraku skoči nazaj na računalnik.
Meni pa čisto paše, da drugi izbirajo zanimive vsebine. Če bi to dobro delali, seveda.

Pithlit ::

Utk je izjavil:

Meni pa čisto paše, da drugi izbirajo zanimive vsebine.

Saj to je problem. Ali zanimivih vsebin ni, ali smo mi preveč izbirčni, ali ravno takrat ni časa, ali smo (pre)zahtevni... Dejstvo je da je ta linearni model TV-ja čisto out že. Hulu varianta zmaga. Ker pa tega ni (pri nas... vsaj ne na nek udoben način) se nekateri poslužujemo HTPC+travnik (pa DDR na HTPC-ju tud zmaga - namest na cardio v fitness, sploh v dvoje).

Drugače pa jaz, predvsem zaradi družine, kolebam med ja/ne za iptv. Zame osebno, tudi če tega ni mi nič ne bo falilo. Nimam časa... na šihtu pogledam kakšen del ene od serij (travniško varianto, ker druge ni) in to je to. Tamala pa seveda risanke s HTPC knjižnice, pa youtube... pa 'živ žav'. Pa kakšen film ki ni glih najbolj 'krvav'.
Life is as complicated as we make it...

Super Sonic ::

Včasih se pač paše počit na kavč in gledat, kar so uredniki pripravili.


Ja, enako. Sam ne preživim pred tvjem toliko, kolikor spremljam tamaledva. To je kakšno jutri v vikendu, pa vsak večer predno gresta spat (15 do 30 minut). Sam, če že, pa kakšen Discovery, pa obvezno F1 dirko (če drugač ne gre), pa kakšen šport s sosedom (basket, hokej - 2x na let). Filma pa nisem gledal (celega) po tvju že vsaj 15 let, če ne več, dnevnika tud že en lep čas ne, ostalo je pa večinoma vsebinsko mim udarjeno, sploh je pa za počet morje bolj pomembnih in privlačnih stvari, tko da...
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

de199 ::

TV vsebine gledam, samo ne na TVju ;)

Za serije imam skript, ki downloada tiste serije, ki jih gledam.
Za filme imam tudi skript, ki skrbi, da imam na disku vedno 100 svežih filmov.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RTV prispevek (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Loža
2972292633 (3810) miha98
»

RTV prispevek za (praktično) vse (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
21441176 (12523) Mato989
»

Kaj se je zgodilo z televizijo!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
517998 (5528) Gaius
»

Ukinitev obveznega RTV prispevka (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27662218 (47970) RejZoR
»

Nova anketa: še gledate televizijske vsebine? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
7811433 (8299) LuiIII

Več podobnih tem