Forum » Omrežja in internet » dobil ADSL , računalnik šteka???
dobil ADSL , računalnik šteka???
mortal ::
Včeraj sem dobil ADSL in mi od takrat naprej računalnik vsako minuto ali manj zašteka za okrog pol sekunde potem pa deluje dalje....
Sem probal WinXP na novo inštalirat pa nič ne pomaga.
Imam pa neko staro compex RL2000 mrežno kartico!
Ima kdo kako idejo ?
Sem probal WinXP na novo inštalirat pa nič ne pomaga.
Imam pa neko staro compex RL2000 mrežno kartico!
Ima kdo kako idejo ?
MadMax ::
Imam enako mrežno, pa deluje prav lepo z default winXP drajverji.
Razmisli o firewallu (izklopi winsovega) in antivirusu (recimo PC-Cillin 2003 ima oboje-ga tudi sam uporabljam).
Prej sem imel ZoneAlarm in PC-Cillin 2000, pa sem rabil ročno odpiranje portov in ZA je ostal le še v spominu... Žal. Če pa nimaš P2P programja, je pa več kot dober.
Pa čekiraj za spyware (recimo AdAware).
Razmisli o firewallu (izklopi winsovega) in antivirusu (recimo PC-Cillin 2003 ima oboje-ga tudi sam uporabljam).
Prej sem imel ZoneAlarm in PC-Cillin 2000, pa sem rabil ročno odpiranje portov in ZA je ostal le še v spominu... Žal. Če pa nimaš P2P programja, je pa več kot dober.
Pa čekiraj za spyware (recimo AdAware).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
bzagozen ::
Imam isto mrežno in default gonilnike iz windowsev in tudi dela vse PB. Firewall je symantecov.
www.alkoma.si
Tombi999 ::
Mam isto mrežno kartico in enak problem. Našel sem tudi "prave" XP driverje zanjo, vendar ni razlike. Je že kdo mel podobne težave in jih odpravil ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tombi999 ()
Phoebus ::
resitev vseh teh problemov je na debianovi strani.
j/k :)
j/k :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Phoebus ()
bmen ::
Moj problem (oz. sosedov, ker pač skrbim še za njegovo kišto) pa je naslednji. Vsake toliko časa se ob vklopu ADSL povezave računalnik resetira. Po ponovnem zagonu pa stvar ali dela brez problemov ali pa sploh noče zagnati povezave. Pomaga le izklop ADSL modema IN računalnika iz el. omrežja cca 15 minut pavze potem pa ponovi vajo.
PC je : ELITE K7S5A, Athlon 2100, 256DDR, 300W napajalnik in Radeon 9000, vse novo kupljeno v AGT.
Najprej sem sumil da je kaj narobe z vgrajeno mrežno kartico na plati, vendar se enako dogaja tudi z 3COm, intel in realtekovo mrežno kartico.
Ali ima kdo podoben problem in kako ga je rešil?
Lep pozdrav
bmen
PC je : ELITE K7S5A, Athlon 2100, 256DDR, 300W napajalnik in Radeon 9000, vse novo kupljeno v AGT.
Najprej sem sumil da je kaj narobe z vgrajeno mrežno kartico na plati, vendar se enako dogaja tudi z 3COm, intel in realtekovo mrežno kartico.
Ali ima kdo podoben problem in kako ga je rešil?
Lep pozdrav
bmen
Brane2 ::
Bi reku, da je nekaj narobe s samo mashino. Jaz bi zaštartal gori kak ramtest za nekaj ur...
mortal ::
Sem menjal mrežno kartico z drugo in problem je rešen .
Zgleda da je mrežna kartica Compex RL2000 zanič, ali niso driverji za XPje vredu ali pa je morda kakšna nekompatibilnost z mojim računalnikom.
Zgleda da je mrežna kartica Compex RL2000 zanič, ali niso driverji za XPje vredu ali pa je morda kakšna nekompatibilnost z mojim računalnikom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mortal ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera mrežna k. je boljšaOddelek: Strojna oprema | 1788 (1343) | kekz |
» | Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7435 (5818) | Azrael |
» | DRIVERJI za MREZNO: COMPEX RL2000 PCIOddelek: Operacijski sistemi | 1134 (1043) | BroTheR |
» | Compex RL2000 pci na winxpOddelek: Strojna oprema | 1394 (1293) | RUSKIE |
» | Win2k - obcasen 1-2 sekunden freezeOddelek: Pomoč in nasveti | 1387 (1150) | plizzzzzz |