Forum » Problemi človeštva » Predsedniške volitve 2012
Predsedniške volitve 2012
Temo vidijo: vsi

Matako ::
Ne pomeni dokončne odločitve, je pa mogoče kar dobro napovedati, da bo več "Zverovih" volilo Pahorja kot Türka. Edino volilna udeležba bi lahko še kaj spremenila, čeprav je težko reči, komu bi bolj koristila večja ali manjša udeležba.
O.
Ma karkoli - itak je imel danes marsikdo danes druge probleme kot izgubljati čas na volitvah teh klovnov. Naj se zabavajo. Definitvno se je bolj izplačalo tisti čas porabiti za protipoplavno zaščito.
Edino, ni mi všeč, da je Turk tako sikal nad "nizko volilno udeležbo". Halo, lik - saj je bila pbl. enaka kot takrat, ko si ti zadnjič zmagal!
/\/\.K.

Blazz ::
Po 15%
dr. Danilo Türk
37.793
39,33 %
Borut Pahor
36.135
37,60 %
dr. Milan Zver
22.173
23,07 %
dr. Danilo Türk
37.793
39,33 %
Borut Pahor
36.135
37,60 %
dr. Milan Zver
22.173
23,07 %

WarpedGone ::
Mesto v prvem krogu itak ni nobeno merilo. Spomnimo se Lojzka zadnjič, ki je v 1. tudi vodil.
Švoh se spomneš. Lojzek se je turku sedaj zgodil že v prvem, ne šele drugem krogu.
Lojzek pomeni, da ti 'nenadoma' pade prej dolgo tipana podpora. Lojzek je bil 'zmagovalec' skoz celo leto, zgubil je šele drugi krog. Tuerk je bil zdej 'zmagovalec' vsaj prvega kroga do danes, ko kaže da je prej otipana podpora nekam izpuhtela.
Jaz stavim, da je ostala doma in se v drugo ni izključen "anti-lojezek", ko bo levake zagrabla eksistenčna groza, da bi izdajalec od pahorja mogoče celo premagal zdrave sile.
Zbogom in hvala za vse ribe

Nissan GTR ::
Diskrepanca med DVK in exit polls pa res nenavadno velika
najprej vedno preštejejo in objavijo rezultete predčasnega glasovanja, ki gre vedno bolj na roko najbolj levi stranki ali najbolj levemu kandidatu, ker ima levica bolj zvesto bazo, ki hodi na prečasne volitve. Tokrat je bil najbolj levi kandidat Turk. Ko pa v računalniški sistem začnejo vnašati rezultate s terena, se pa rezultat poravna in Turku bo do devetih zvečer rezultat močno padel v primerjavi s predčasnim glasovanjem.

Okapi ::
Halo, lik - saj je bila pbl. enaka kot takrat, ko si ti zadnjič zmagal!??? Leta 2007 je bila 57,7%, kar je kar precej več kot 37,5%.
O.

Double_J ::
Vprašanje če se desnici sploh splača opredeliti. Bolj pozvati volilce na volišča.
Dve šivanki...

Ja mogoče. Pač tako imam v spominu.
Ja saj. Že to, da mi je nekako predvolilna drama izpred 5 let ušla iz spomina, medtem ko se spomnem skoraj vsake debate med kolegi... pove nekaj.
Ja saj. Že to, da mi je nekako predvolilna drama izpred 5 let ušla iz spomina, medtem ko se spomnem skoraj vsake debate med kolegi... pove nekaj.
/\/\.K.

Double_J ::
Mislim Zver bi ga sicer lahko podprl kot prijatelja. Pomojem je nesmiselno da ga stranke desnice podprejo.
Dve šivanki...

Massacra ::
Obami je tudi kazalo zelo slabo (malo pred volitvami), pa se je zganil demokratski volilni bazen in pohrustal Romneya:
Obama 332 - Romney 206!
Tako bo tudi v Sloveniji! Dobro je, da je Pahor zrasel...
Obama 332 - Romney 206!
Tako bo tudi v Sloveniji! Dobro je, da je Pahor zrasel...

amigo_no1 ::
Pahor = Virant (sds.trojanski.konj.press).
Če gresta v drugi krog Türk in Borat bo sds volilna baza podprla Borata.
Zakaj bi kdorkoli volil Borata mi je uganka, dvig zadolženosti bdp-ja iz 20 na 40% očitno nekatere prepriča o ustreznosti kandidata.
Če gresta v drugi krog Türk in Borat bo sds volilna baza podprla Borata.
Zakaj bi kdorkoli volil Borata mi je uganka, dvig zadolženosti bdp-ja iz 20 na 40% očitno nekatere prepriča o ustreznosti kandidata.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()

Nissan GTR ::
Obami je tudi kazalo zelo slabo (malo pred volitvami), pa se je zganil demokratski volilni bazen in pohrustal Romneya:
Kje pa bo Turk dobil volivce za drugi krog? A bo šel rovit ribe v Zverov ribnik, med državljane katere je pet let poniževal in jih omaloževal?

Obama 332 - Romney 206!Ta cifra je zavajajoča. Na volitvah je bilo v resnici Obama 50,5% : Romney 47,9% : Johnson 1% (in še nekaj kandidatov je bilo, ki so dobili po manj kot pol odstotka).
Kje pa bo Turk dobil volivce za drugi krog?Lahko bi jih recimo med več kot 60% volivcev, ki so ostali doma.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Ironija: Čeprav je Turk ravno obžaloval "nizko udeležbo"... ga ravno nizka udeležba lahko reši v drugem krogu! :D
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Nissan GTR je izjavil:
Kje pa bo Turk dobil volivce za drugi krog? A bo šel rovit ribe v Zverov ribnik, med državljane katere je pet let poniževal in jih omaloževal?
Človek, volilna udeležba je zelo nizka (manj kot 40%). Kaj misliš, kje jih bo dobil?
(v ribniku pa lahk ti svoje noge namakaš, če želiš; ali pa se udeležiš ribjega sestanka pod vodo)
Znano je bilo, da bo drugi krog. Ergo? Tisti, ki se jim rezulalt ne dopade (in predvidevam, da je takšnih volilcev Turka mnogo več kot Pahorja) se bodo zganili v drugem krogu! Greš stavit?

Čeprav je Turk ravno obžaloval "nizko udeležbo"... ga ravno nizka udeležba lahko reši v drugem krogu!Ne bi rekel. Po mojem je ravno nizka udeležba "kriva", da je Pahor prehitel Türka.
O.

Modri dirkač ::
IMO se je Turku maščevalo njegovo nedržavotvorno opredeljevanje v zadnjem letu.
Mah, če bi slovence take stvari samo malo zanimale, nebi bili v zosu v katerem smo danes...
Everybody lies!

Če bi bili Slovenci državotvorni, bi modele, ki so 20 let na oblasti že odnesli z nogami naprej iz parlamenta.

Človek, volilna udeležba je zelo nizka (manj kot 40%).
Na RTVSLO pravijo, da je pbl. enaka kot na prejšnjih volitvah, kjer je g. Predsednik zmagal. Torej?
Meni se ne da preverjati, bo že res.
/\/\.K.

Obama 332 - Romney 206!Ta cifra je zavajajoča. Na volitvah je bilo v resnici Obama 50,5% : Romney 47,9% : Johnson 1% (in še nekaj kandidatov je bilo, ki so dobili po manj kot pol odstotka).
O.
Obama je dobil 3mio in 300.000 glasov več (in to je huge advantage v elektorskem sistemu)! Kaj je tukaj zavajujočega? Aha, ne razumeš elektorskega sistema!
Ni pomembno, da v nekaterih deželah zmaga nekdo s 30% razliko, po drugi strani pa ni sposoben v velikih državah z veliko elektorskimi glasovi) zmagati.
Pa si poglejmo volilno udeležbo in volilne upravičence v velikih slovenskih volilnih enotah!
Človek, volilna udeležba je zelo nizka (manj kot 40%).
Na RTVSLO pravijo, da je pbl. enaka kot na prejšnjih volitvah, kjer je g. Predsednik zmagal. Torej?
Meni se ne da preverjati, bo že res.
Kaj pravijo na RTVSLO je irelevantno!
Poglej tukaj: http://volitve.gov.si/vp2012/udelezba/u...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Massacra ()

PaX_MaN ::
Všeč mi je da bi modelu ki je zafukal državo radi dali višjo plačo kot jo ima tisti ki mora njegov zafuk reševati.

Mediana je falila kot še nikoli do sedaj! Bruh 
A res? Ne me basat!

friendbreez
Zaenkrat v Slo še ni elektorskega sistema.
A res? Ne me basat!

Zgodovina sprememb…

leiito ::
Modri dirkač je izjavil:
IMO se je Turku maščevalo njegovo nedržavotvorno opredeljevanje v zadnjem letu.
Mah, če bi slovence take stvari samo malo zanimale, nebi bili v zosu v katerem smo danes...
Kaj sploh pomeni nedržavotvorno? Še bolj nejasen pojem je pa nedržavotvorno.
Sprašujem da me slučajno ne zanese v kako nedržavotvorno dejanje.

@friend. U madona pa res! Kaj so torej ti liki na RTVSLO nabijali???
No ja... saj pravim, danes je marsikdo imel pomembnejše delo. Čeprav ne trdim, da so pa ravno vsi polnili vreče s peskom.
No jaz nisem šel. Sem že razložil zakaj (na kratko: kandidati so me prepričali). Dvomim, da bosta preostala dva še kaj več povedala, mislim, da so vsi trije dali, kar so imeli dati.
No ja... saj pravim, danes je marsikdo imel pomembnejše delo. Čeprav ne trdim, da so pa ravno vsi polnili vreče s peskom.
No jaz nisem šel. Sem že razložil zakaj (na kratko: kandidati so me prepričali). Dvomim, da bosta preostala dva še kaj več povedala, mislim, da so vsi trije dali, kar so imeli dati.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

GregiB ::
Res ne razumem Jajota... govori, da bo SDS razmislila, koga podpreti... Koga pa lahko? Ali tistega, ki ga že leta ruši ali tistega, ki je zrušil lani?!
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

60% obdelanih glasovnic, Turk več kot 3% pred Pahorjem!
Tisti, ki je Mediani plačal, naj ga je sram!

60% obdelanih glasovnic, Turk več kot 3% pred Pahorjem!
kje si pa to videl?
http://volitve.gov.si/vp2012/rezultati/...

Jaz bi se v zemljo zakopal, če bi bil direktor Mediane! Pa saj ni možno tako faliti! Nemogoče!

http://www.zurnal24.si/sem-optimist-cla...
Jah ni dobra, ni dobra. To vem tudi jaz. Samo jaz nisem njen predsednik...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

jype ::
friendbreez> Jaz bi se v zemljo zakopal, če bi bil direktor Mediane! Pa saj ni možno tako faliti! Nemogoče! :|
Dej reloadej un page k si dal link, no.
Dej reloadej un page k si dal link, no.

Nissan GTR je izjavil:
@friendbreez
očitno imaš ti bolj slab vid, da še cifer ne znaš pravilno prebrati,
Daj pojasni!

Aha, ne razumeš elektorskega sistema!Aha, ne veš, da pri nas nimamo elektorskega sistema. No, naj ti razkrijem skrivnost - nimamo ga. In če hočeš primerjati cifre, moraš primerjati cifre, dobljene na enak način. Po elektorskem bi mogoče pri nas Türk zmagal v prvem krogu.
O.

Aha, ne razumeš elektorskega sistema!Aha, ne veš, da pri nas nimamo elektorskega sistema. No, naj ti razkrijem skrivnost - nimamo ga. In če hočeš primerjati cifre, moraš primerjati cifre, dobljene na enak način. Po elektorskem bi mogoče pri nas Türk zmagal v prvem krogu.
O.
Keč je v tem, da nebi (zmagal Turk po morebitnem elektorskem, ker je najbrž Pahor zmagovalec večine volilnih okrajev)!
Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::
Pahor = Virant (sds.trojanski.konj.press).
Evoga, zdrave sile že stresa eksistencialna groza.
Pahor je prvi, ker so zdrave sile v "preveliki" meri zaupale v zdravje sistema (in ankete) in da bo posledično turk po sistemu "lako ćemo" gladko pometel prvi krog. Če že ne bo kr tako dobil 50+%. Pa so v bistveno večji meri kot drugi ostali doma.
V drugo ne bodo. Pahor teh volitev še zdaleč ni dobil. Pahor bo sedaj za levake postal cel antikrist, drugi janša in bo leva glasovalna mašina zopet stvari postavila na svoje mesto.
Zbogom in hvala za vse ribe

Preštetih je 75,58 % glasovnic.
Ja, Pahor vodi! Se opravičujem! Tako da, vzamem nazaj o Mediani! Mea culpa!!!
Ja, Pahor vodi! Se opravičujem! Tako da, vzamem nazaj o Mediani! Mea culpa!!!
Zgodovina sprememb…

O.
Mi rabimo večinski sistem, vladne koalicije se od prvih volitev naprej ukvarjajo predvsem same s seboj.

Preštetih je 75,58 % glasovnic.
Ja, Pahor vodi! Se opravičujem!
Ni panike, saj ni nikogar od Mediane tukaj. Ali pač?
/\/\.K.

Keč je v tem, da nebi (zmagal Turk po morebitnem elektorskem, ker je najbrž Pahor zmagovalec večine volilnih okrajev)!Keč je, da ne moreš vedeti. Ker če mogoče ne veš, nimajo vsi volilni okraji (zvezne države) enako število elektorskih glasov. Lahko dobiš več kot pol glasov volivcev in zmagaš v več kot pol volilnih okrajih, pa na koncu še vedno izgubiš. Zato je primerjava naših rezultatov z rezultati ameriških elektorskih glasov zavajajoča, natanko tako, kot sem napisal.
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SLOVENIJA , politika, volitve, predsedniške volitveOddelek: Problemi človeštva | 9425 (8247) | Kamran |
» | Predsedniški kandidat Miro Žitko (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 9441 (7579) | Matija82 |
» | SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 113858 (98043) | imagodei |