» »

Windows 8 driverji

Windows 8 driverji

Jancheq99 ::

Pozdravljeni,

danes sem si na PC naložil Windows 8..Prva težava pa se je pojavila že pri internetu. Imam namreč brezžični internet z TP-LINK routerjem in mrežnim ključem TL-WN422G. Ko mrežni ključ inštaliram na računalnik se ne zgodi nič, torej ne najde omrežnih povezav. Mi lahko kdor koli pomaga ali pove, kako rešiti problem?:)

Hvala!
LP, Jan

bluefish ::

Si uporabil Win driverje ali tiste od tp-linka?

Jancheq99 ::

Mislim da od TP-LINKA. Ko sem na Win7 inštaliral mrežni ključ je takoj deloval, tako da sem se lahko povezal na internet.Tu pa ne zazna ničesar.

JanezH ::

bluefish je izjavil:

Si uporabil Win driverje ali tiste od tp-linka?


Zaradi postavljanja vprašanja na vprašanje, brez kakršnekoli nadaljnje obrazložitve, bi bilo verjetno smotrno brisanje tega posta, sodeč po smernicah tvojega delovanja na tem forumu?

bluefish ::

Za W8 sicer ne vem, vendar poskusi tole.
Pojdi v Device Manager in poglej, če je slučajno pri ključku kak klicaj. Če ni, dvoklikni in pri jezičku Drivers izberi Uninstall. S tp-link spletne strani prenesi driver ter datoteke iz zip fajla kopiraj nekam. Nato v enakem oknu kot pri Unistall izberi Update Driver in v naslednjem oknu Browse... Izberi tistega, ki se nahaja v mapi Windows 7, ki je prisotna v prej preneseni zip datoteki.

Jancheq99 ::

Hvala vsem za odgovore!
No, po nekaj poskusih sem naletel na forum, kjer je nekdo napisal, da moraš računalnik najprej priklopiti na internet s kablom, da windovs sam naloži vse driverje in vse skupaj posodobi. To sem storil in res je mrežni ključ takoj začel delovati. Tako da mi internet sedaj deluje. Edina tvar, ki ne deluje so slušalke. V nadzorni plošči mi jih zazna pod ''Speakers'' (mogoče zato, ker imajo USB priključek) in nevem kako jih usposobiti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol box + router

Oddelek: Omrežja in internet
255415 (3756) Daniel
»

Router TP-Link TL-WR740N kot switch

Oddelek: Omrežja in internet
133274 (2309) SeMiNeSanja
»

Več računalnikov, dva domača omrežja in en tiskalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
9961 (794) pintpj
»

Ne morem dostopati do routerja

Oddelek: Pomoč in nasveti
193701 (3392) koli99
»

Alfa USB card chop chop

Oddelek: Omrežja in internet
101319 (1141) Yacked2

Več podobnih tem