» »

Sušilni Stroj!

Sušilni Stroj!

kriko07 ::

Lep pozdrav
Sem novi lastnik Sušilnega stroja Beko DPU 8340 X.
In me zanima kakšne mate vi sušilne stroje..pa če ma kdo navodila za tega..ker nevem kako bi ga prestavu..nwm kako ga nesti...če se lahko postrani..k piše v navodilih da ne..

kaka ::

kriko07 ...vidim da imaš Sušilnega stroja Beko DPU 8340 X, ki ga imam namen kupiti , zanima me a je vredo??

OZZY ::

Jaz mam Boshovega WTW 86560.. razred A.. Kupil sem ga 3 leta nazaj, ko je prišel ven. Ti so meli problem s filtri in posledično z zapacanjem in ga je bilo treba zdej 2x očistiti. So potem dali izboljšani filter, ki je določene probleme rešil.

Vsi novejši modeli pa so izboljšane variante, ki so vsekakor vredni nakupa. Tako imajo drugače zasnovan filter, kondenzacijsko posodo ter tudi elektronski plovec, ki reši mvse prve težave in je zanesljiv ter nima težav.

Tko da jaz vsekakor priporočam tega Bosha.
Go with the flow.

kaka ::

Mene bolj zanima tale Beko DPU 8340 X , tisti ko si ga ti omenil je predrag,
pa še tale Beko ima 5 let garancije...

Zvezdica27 ::

lp,

firma skor ni važna, tehnologija je noro enostavna.

Vseeno pa dandanes priporočam samo tiste na toplotno črpalko, klasični (po domač: vroč zrak) so energijsko zelo potratni.

zz

Šimpanz ::

Tudi jaz ti priporočam takega s toplotno črpalko. Jaz sem moral imeti pri starem obvezno odprto okno ker je tako grel stanovanje. Sedaj pa imam Boscha pa občutno manj greje flet.

kriko07 ::

Kaka če te še zanima,sušilni stroj odlično dela,nobenih težav ni z njim.

RejZoR ::

Zvezdica27 je izjavil:

lp,

firma skor ni važna, tehnologija je noro enostavna.

Vseeno pa dandanes priporočam samo tiste na toplotno črpalko, klasični (po domač: vroč zrak) so energijsko zelo potratni.

zz


Če sušiš parkrat na leto in še to samo pozimi je kupovanje sušilca za več kot 500 EUR totalen nesmisel, da prihraniš tiste 2kW/h na sušenje s toplotno? Ker zadeva se ti bo povrnila like čez 150 let. Če pa sušiš redno skozi celo leto pa se nekako splača premislit ja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Šimpanz ::

Če sušiš parkrat na leto je nakup keteregakoli sušilca nesmisel.

RejZoR ::

S parkrat na leto govorim za npr del zimske sezone. O tem kaj je nesmiselno in kaj ne bi se dalo debatirat. Že o tem zakaj bi rabil recimo pralni stroj za 1500 EUR pa se v to načeloma nihče ne vtika. Če pa si zraven kupiš nek cheapo sušilc za 300 EU ker ti bo sem in tja prišel zelo prav pa s tem ne vidim nič spornega. Vsaj ne kaj več kot nakup tolk dragega pralnega stroja...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Meizu ::

Niti ne... Sicer se doma pere robe še pa še. Ampak dejansko si lahko dam čez dan prat robo, ki sem si jo izbral, da jo bom danes zvečer nosil. Ko stroj opere sam ruknem v sušilc in v istem dnevu je roba narejena. Pol sam popeglaš pa je. Določeno robo bi brez sušilca sušil par krepkih dni, da ne omenjam krize, ko pada kakšen dež in to poleti, ko ne moreš kar na radiator sušit, saj centralno gretje ni vžgano, se lahko čakanje na suho robo kar konkretno zavleče.

Plus eno zelo lepo lastnost ima sušilec - če sušiš zunaj in živiš v bolj industrijskem okolju (oz. je zadosti že to, da maš kakšnega soseda, ki še vedno kuri na drva in zaplini celo ulico, ko zakuri, je sušenje robe zunaj dokaj nehvaležno, saj roba prevzame tisti smrad, ker se navleče dima. S sušilcem tega problema seveda nimaš, roba ima lep vonj po mehčalcu, ki ga uporabljaš in to je to.

Edina reč je pač investicija. Če se vam da prestajat zgoraj napisane stvari oz. ste tega že vajeni in vam ne povzroča težjih problemov, potem se investicija ne splača. Ampak odkar se je v naši hiši prikazal sušilec, si sušenja robe brez njega enostavno ne predstavljam več.

Je pa res da nekatera roba izrecno ne sme v sušilec, to potem piše tudi na majcah. Še posebej kakšne volnene ali kakorkoli drugače oblačila iz "nežnejših" tkanin se načeloma suši raje po old school postopku, saj vroči zrak sušilca poškoduje takšno tkanino. Vse ostalo pa kar veselo roma noter :)

kriko07 ::

Meni tudi likat ni treba,zlikam le kakšne srajce ali kaj podobnega.
Star sem 16 let tako da se mi ne da veliko likat,in samo vržem oblačila v pralni stroj in potem v sušilnega,zložim in je dobro.

RejZoR ::

Mi nimamo sušilca, pa jih tud ne likamo. Samo vlažne moraš iz stroja zložit na kup in mal pustit, pa se samo zlika. Sam ne smeš dat centrifuge na več kot 600-800 RPM. Tam nekje vmes. Pol sam še lepo obesiš in je isto kot bi likal. Brez da likaš. Edino kakšne srajce in hlače na rob ne bi šle tko ampak tega itaq ne nosim sploh.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

kriko07 ::

Jaz sploh ne dam cenfigure,dobr je ta Beko pozimi,sploh ne rabimo v kopalnici in pa v zgornjem nadstropju.
Tako je vroče če daš za 3 ure pa 1600 obratov.

drzni86 ::

No da se še jaz malo priklučim temi...

Sem popolni laik na področju sušilnih strojev ampak imam namen nabavit neko cenejšo zadevo za zimo in deževne dni...

Na kaj moram pazit oz. kateri model mi priporočate?

Šimpanz ::

Če ne misliš sušiti pogosto si manj obremenjen z energetskim razredom sušilca. Vzami kakšno priznano znamko, ki se pri nas prodaja že vsaj nekaj let in pazi da boš imel čim daljšo garancijo.

Excalibrus ::

Si pa res trufo temo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14152815 (5388) darkolord
»

Kateri sušilni stroj ? Test sušilnih strojev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5521083 (9697) LeXani
»

Kateri sušilni stroj s TČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8830170 (22132) oberskitona
»

Kateri sušini stroj

Oddelek: Loža
304438 (2685) Dajarra
»

Sušilni stroj in poraba energije

Oddelek: Znanost in tehnologija
256561 (5896) kriko07

Več podobnih tem