Forum » Pomoč in nasveti » Kako priklopit diske na ATA 66 (promise), da bo delalo?
Kako priklopit diske na ATA 66 (promise), da bo delalo?
HitriPepe ::
Imam plato Msi plato Bx master. Do sedaj sem imel maxtorjev 40 Gb disk prikjučen kar na ta promisov kontroler, ne tem disku so bili windowsi in je vse lepo delalo. Sedaj pa sem kupil še en Wd disk 80 Gb in mi ga ne prepozna. A mogoče ne podpira tako velikih diskov al je kaj drugega. Če ga priklučim na plato ga normalno prepozna vendar bi ga jaz če bi bilo možno raje imel na ATA66.
A mogoče kdo ve kakšna je kaj razlika v hitrosti med ATA 66 in 33. Ker če ni velike potem bom pač zmontiral na plato, pa ne bo na tem kontrolerju. Bi pa rad imel windowse na tem novem disku!
Kakšne druge ideje?
Lp
A mogoče kdo ve kakšna je kaj razlika v hitrosti med ATA 66 in 33. Ker če ni velike potem bom pač zmontiral na plato, pa ne bo na tem kontrolerju. Bi pa rad imel windowse na tem novem disku!
Kakšne druge ideje?
Lp
www.STROJI.NET
dr.J ::
Nadgradi BIOS Promise (RAID) kontrolerja, če se to da.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.J ()
HitriPepe ::
Ok sem zrihtal, problem je v tem, da mi disk ne dela če ga imam na master oziroma na slave. Dela samo če je na cable select, sicer ne vem zakaj, ampak glavno je da dela!
Lp
Lp
www.STROJI.NET
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A je to normalno al je disk prepočasen?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3135 (2188) | strictom |
» | Disk pa kontrolerjiOddelek: Kaj kupiti | 1220 (1125) | CaqKa |
» | RAID kontrolerji na mama platahOddelek: Strojna oprema | 1583 (1286) | Pizzicato |
» | HPT366 kontrolerOddelek: Strojna oprema | 1500 (1322) | Siluro |
» | ATA 100Oddelek: Strojna oprema | 2473 (2154) | Putimir |