Forum » Pomoč in nasveti » USB disk->router->računalnik; 3MB/s
USB disk->router->računalnik; 3MB/s
king67 ::
Situacija: imam router ( http://www.mimovrste.com/artikel/247000... ), z računalnikom vzpostavljeno 1gbit/s povezavo. Na router je preko USB priključen zunanji disk. Podatke (filme) mi prenaša s komaj cca 3MB/s. Če je disk priključen direktno na računalnik, je seveda ta hitrost neprimerno večja. Prej sem imel z routerjem standardno 100mbit/s povezavo in je bila hitrost prenosa enaka kot sedaj z 1gbit/s. Zato sem tudi kupil 1gbit/s lan kartico, da bi hitrost prenosa povečal, saj sem predvideval, da je ozko grlo le-ta. USB povezava po moje ni, saj z direktno povezavo na računalnik zadeva 'špila'. Kje sem narobe, oz. kaj je za narediti? Hvala in lp,
king67
king67
blink ::
Disk formatiraj v ext2/3/4 in ti bo delalo sigurno z 8 MB/s. Ozko grlo je router. Če vhočeš res hitre prenose, si nabavi NAS ali pa ustrezen router npr. Asus RT N66U (cca. 18MB/s) ali Linksys E4200 v2 (cca. 21MB/s).
king67 ::
Pa ne, no! Ne more mi 4.5GB 40min prenašat (1.85MB/s)! Prek torenta mam 2x večji prenos. Prepričan sem, da se da kaj izboljšat. Ma kdo kak nasvet?
lp,
king67
lp,
king67
Zgodovina sprememb…
- spremenil: king67 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NAS in hostingOddelek: Pomoč in nasveti | 4189 (3343) | FX6300B |
» | Gigabitni switchi - nateg?Oddelek: Strojna oprema | 3259 (2336) | Sssaga |
» | Prvi SSD s SATA-600 iz MicronaOddelek: Novice / Diski | 4414 (3591) | jest10 |
» | Poplava plošč z Intel P55 veznim čipovjemOddelek: Novice / Matične plošče | 4542 (3339) | Pyr0Beast |
» | Gigabitna mrežna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 4146 (2563) | Spc |