» »

Kaj storiti, ko se te loteva prehlad?

Kaj storiti, ko se te loteva prehlad?

Temo vidijo: vsi
1
2
3

Matako ::

Tudi sam poznam primere samooklicanih medicinskih strokovnjakov, ki veselo zobajo antibiotike pri prehladu in ostalih _virusnih_ obolenjih, kot bombone. Zraven celo trdijo, da pomaga. :|

Nobelova iz medicine jim torej ne uide.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

BigWhale ::

amigo_no1 je izjavil:

Tole (jagermeister) pomaga
, vsa ta ostala kemija (leka-gor, sintetiziran vitamin C, industrijska limona (dobro škropljena), imunofit-sranje) lahko jemljete celo leto in boste vseeno dobili prehlad.


A ti ves, da je v "jegermajstru" polno kemije?? Ethanol fermentation @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

BigWhale ::

BALAST je izjavil:

Meni je uspelo premagat prehlad v enem dnevu in pol. Pa naj še kdo reče, da antibiotiki ne pomagajo! ;)


Zaradi antibiotikov se nisi pozdravil. Ceprav mogoce mislis, da si se. S taksno zlorabo antibiotikov delas probleme se vsem okrog sebe in skodujes celotni populaciji. Hvala.

lonz ::

Zaradi takih asov kot balast se kopiči število na antibiotike odpornih bakterij. Carji so, res.
...arrrrrr, shiver me timbers...

whtiesun689 ::

Do 10 gramov vitamina C 2-3 dni, pa bo. Začneš recimo z 2g, potem pa vsako uro dodaš 1g..

Pa ne priporočam v obliki askorbinske kisline, ker boš imel lahko težave z želodcem.. težava je, ker ne vem če se da sploh kakšne zares dobre (dobra formula, dobra absorpcija) dobiti na slovenskem tržišču.

Jaz jemljem trenutno ob začetnih težavah http://www.vitacost.com/vitacost-advan-... - 1000mg na tableto + različni antioksidanti, absorpcija v telo je zares dobra, pa še prehodnih prebavnih težav ni, oz. so zanemarljive. Jemljem to že leta, ko se me začne nekaj lotevati in moram reči, da se ni nič hudega razvilo ob tej ustrezni "terapiji" :D - navkljub temu, da sem se ter se še redno ukvarjam s tekom, ter ostalim športom, tudi tek pri temperaturah krepko pod ničlo me ne ustavi, ko je imunski sistem bolj ranljiv kot ponavadi :)

To je moj doprinos h kopici nastvetov ;-)

Želim ti čimprejšnje okrevanje,

lp

.:joco:. ::

Do 10 gramov vitamina C 2-3 dni, pa bo. Začneš recimo z 2g, potem pa vsako uro dodaš 1g..

Nope.

Pa ne priporočam v obliki askorbinske kisline, ker boš imel lahko težave z želodcem..

Vitamin C === askorbinska kislina.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Invictus ::

Malo preveč pogumni ste z antibiotiki. Ko boste pa enkrat dobili res eno sranje, vam pa ne bo nič pomagalo.

Primer iz prakse ...

Vodja proizvodnje v Leku je za vsak drek jemal amoksiklav (antibiotik). Ko pa je enkrat dobil pravo bakterijsko okužbo, ga je pa ena nedolžna bakterija pokopala v enem tednu. Bakterija, ki jo dojenček premaga brez zdravil.

Seveda naj pač vsak po svoje jemlje to kemijo. Kandidatov za Darwinovo nagrado pač ne sme zmanjkati.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

vorantz ::

whtiesun689 je izjavil:

Do 10 gramov vitamina C 2-3 dni, pa bo. Začneš recimo z 2g, potem pa vsako uro dodaš 1g..


nazadnje, ko sem si nrdil večjo količino vitamina c v prahu sem bil prikovan na školjko par ur :))
ne pretiravat

OrkAA ::

Kje pa dobijo antibiotike? A ni to samo na recept?

thramos ::

whtiesun689 je izjavil:

redno ukvarjam s tekom, ter ostalim športom, tudi tek pri temperaturah krepko pod ničlo me ne ustavi,


Tale del ima verjetno veliko večji vpliv (pozitiven!), kot gram vitamina C.

gruntfürmich ::

lonz je izjavil:

Meni blazno pomaga izvleček ameriškega slamnika. Prodaja se v lekarnahkot Imunal. Čist natur zadeva, ki ti naspidira imunski sistem. Je klinično testiran in meni osebno (ne trdim, da ni mogoč tudi enmal placeba zram...) skrajša bolezensko obdobje za 30-50%.
Je pa tako "močen", da ga ne smeš jemat več kot 14 dni skupaj.

uprašanje koliko dejansko pomaga, ker se uporablja za krepitev imunskega sistema, kar pa gre imho na daljši rok.
poleg tega pa se zelo uprašujem o kvaliteti izvlečka; namreč v določenih literaturah se priporoča uporaba korenin (kar sem jst naredil), ne cvetov kar je verjetno v imunalu, in razlika je kar očitna kar se tiče vonja in okusa...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

krneki0001 ::

Ne vem, če dela na vseh ljudeh, vendar...

Ko začutim, da bom zbolel, se spravim na hladilnik in požrem vse kar je v njem, če ni dovolj, pa še kako pico naročim preko telefona. Potem si skuham ene 3 litre čaja, ga dam v termovke, jih postavim zraven postelje in grem spat. Ko se vmes ves premočen zbudim, se preoblečem in spijem kak liter čaja in nazaj spat.

Recimo ženi to ne pomaga in ponavadi obleži za 2 tedna, medtem ko jaz že naslednji dan lahko naokoli skačem.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

whtiesun689 ::

Enim se pa res da stalno nekaj argumentirati, objektivizirati in še kaj bi se našlo .. samo zato, da lahko nekaj prispevate, pa še tu ste površni ko ne vem kaj.. bom samo še en post napisal, ostalega pa ne mislim odgovarjati več ker se mi res ne da. Ali komu pomagaš s tem, kar je tebi pomagalo ter nekaj prispevaš ali ne. Povem kaj je meni pomagalo, ko se me je nekaj lotevalo, recimo ko sem dobil prve simptome, smrkanje, temperatura nekaj malega čez 37°C .. je to moj postopek, ki ga opravljam vrsto let. Če komu kaj ne paše, pa naj ne probava :)

.:joco:. je izjavil:

Do 10 gramov vitamina C 2-3 dni, pa bo. Začneš recimo z 2g, potem pa vsako uro dodaš 1g..

Nope.
Pa ne priporočam v obliki askorbinske kisline, ker boš imel lahko težave z želodcem..

Vitamin C === askorbinska kislina.


Zakaj mi daješ neke amaterske raziskave, ki nimajo veze z mojim postopkom ? Koliko vitamina C dnevno so zaužili ? Lahko se je delati pametnega in zanikati vsak nasvet, ko raziskave še pogledaš ne, kako je bila delana, samo to ni namen pomoči, to je namen zatiranja drugih, ki svetujejo nekomu nekaj, kar je bilo za njih uspešno. Če komu kaj ne paše, pač naj ne poskuša :)

Objectives:
To discover whether oral doses of 0.2 g per day or more of vitamin C reduce the incidence, duration or severity of the common cold when used as continuous prophylaxis (regularly every day) or as therapy after onset of symptoms.

Se ti hecaš ? :) Vitamin C v manjših količinah ne pomaga, to je jasno v teoriji in praksi. Sam sem govoril o zaužitju 10g dnevno, kar je dosti več od tega, kar so študije katere si izpostavil, testirale.

Vitamin C === askorbinska kislina.

Spet ni res. Govorim o oblikah kar sem jasno navedel, teh je pa seveda več. Oblik je kar nekaj, pa saj boš uspešno uporabil Google če boš hotel, pa si sam pogledal :)

Torej, kalcijev askorbat priporočam, ker ima oblika eno izmed najboljših absorpcij in ne povzroča težav z zakisanjem, prekomernim izločanjem želodčne kisline, iritacije črevesja...

@vorantz: Seveda, vzel si verjetno obliko askorbinske kisline, ki te "nažene" že ob manjših dozah. :)) Sam sem maksimalno vzel 25g v 24 urah nekoč, par let nazaj in ni bilo posebnih težav, pri prijatelju, ki je poskusil z 30g, je pa imel nekaj težav, ki so minile, po obisku wc školjke :)

@thramos: Se strinjam, da to precej pripomore, samo, kot sem omenil, povečane doze C vitamina jemljem po potrebi šele takrat, ko se pojavijo prvi znaki simptomatike (blago povišna temperatura, smrkanje..) tako da takrat je imunski sistem že na udaru in takrat tek po mrazu, kot si citiral, nič kaj dosti več ne pomaga. Verjetno si hotel izpostaviti povezavo izboljšanja imunske funkcije ob rednem telesnem gibanju, sploh ob bolj stresnih situacijah, kar se strinjam, samo jaz sem bolj ciljal na vplivu vitamina C na samo simptomatiko težav z virusi, bakterijami..

Stvar je konec koncev, zelo preprosta. Našlo se bo kar nekaj takšnih, bi bo vse skupaj izpodbijalo. Vedno je tako, da nekateri preprosto slepo verjamejo prvi študiji, katero najdejo, samo zato da se jo držijo kot pijanec plota in lahko uveljavljajo svoj prav po forumih. Za vsako takšno študijo, se najde kontra študija, ki bo neefektivnost C vitamina (ali kakšne druge reči) ovrgla. Vse skupaj potem deluje kot vojna študij, kdo ima prav, kdo ne, katera metodologija je boljša, katera ne.. rajši kot da zabijate čas, kajti sam ne bom nič argumentiral, rad pa delim tisto, kar meni v PRAKSI pomaga - vas izzovem, da drugič, ko se vas loteva kakšen prehlad, prenehajte s skrivalnicami za kupi papirja, ki "kao" nekaj dokazujejo - in si rajši ustvarite mnenje na podlagi vaše izkušnje - s tem da sami poskusite in potem strnite vtise :)

Tako boste vsaj malo relevantni v celotnem kontekstu argumentiranja - do takrat pa, želim čimmanj prehladov in uspešno okrevanje piscu teme.

PS: Na infekcijski klinki v Ljubljani (ter še ponekod) je praksa zadnjih 40ih let, ko pride do porasta virusnih okužb, kot je gripa itd.. ter zdravniki sami prevzamejo nekaj simptomatike - intravenozno si dajo 5-10G vitamina C. Tako pač je - povprašajte kakšne znance, strice, tete, ki delajo tam - če jih ne bo sram priznati kaj takšnega :) Vitamin C je poceni, zdravila so draga, farmacija ne bi imela zaslužka na nečemu, kar je tako dostopno, zato so pa tudi potrebne priporočene dnevene količine na smešnih .. 120mg ? Tega se v ZDA dobro zavedajo in zato tudi delajo "napačne" študije zato da služijo dalje. Držanje mnenja za parimi belimi listi papirja je nekaj, praksa pa nekaj povsem drugega. Vsaj pri meni. Upam da nisem koga prizadel.

lp

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

OrkAA je izjavil:

Kje pa dobijo antibiotike? A ni to samo na recept?


Imas kar precej neumnih zdravnikov. Na zalost.

komar88 ::

Hvala vsem za odgovore, malo čaja, pa še 100% sok iz pomaranče sem našel doma in sem danes že malo bolje. Čeprav še vedno malo boleče grlo in glava.
MAN UTD <3

echo ::

Ključno vprašanje je, kaj bi se zgodilo, če ju ne bi spil (oz nadomestil z enako količino kakšne druge tekočine.
Jaz pravim, da bi bile posledice čisto iste :)

Vitamin C je pa seveda komercialni nateg stoletja.
Zanimivo mi je, da obstajajo osebe, ki so za svojo "prakso" pripravljene trditi, da so medicinski fenomen in jim nevarno velike količine neke spojine magično pomagajo.
Neverjetno 8-O

JesusChrist ::

Vsakemu svoje. Dejstvo pa je da zdravo življenje (redna vadba, zdrava hrana) bol pomaga ko kakikoli magični zvarek. Telo je dosti dosti bolj odporno. Če pa si celi dan zaprt v jamo ala soba pa greš enkrat vun pa tak ni čudno da te misli pobrat pol
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Zgodovina sprememb…

whtiesun689 ::

echo je izjavil:


Vitamin C je pa seveda komercialni nateg stoletja.
Zanimivo mi je, da obstajajo osebe, ki so za svojo "prakso" pripravljene trditi, da so medicinski fenomen in jim nevarno velike količine neke spojine magično pomagajo.
Neverjetno 8-O


Nevarno ? Verjetno ena najbolj preizkušenih spojin med suplementi zadnjih 50-ih let, v velikih dozah je zate nevarna 8-O
Ali sem rekel, da ozdravijo raka ? Da so medicinski fenomen ? Zakaj napihuješ nekaj za brezveze ? Rekel sem, da pomagajo pri sami simptomatiki, ko je prehlad, viroza še v začetni fazi, da se ne "razraste" in te položi v posteljo, hočeš ali nočeš, z visoko vročino ter ostalimi težavami za cel teden. Tu meni pomaga. In nisem edini :)

Kaj je tu drugačnega kot samopomoč z drugimi opevanimi pripravki za imunski sistem, kot je ameriški slamnik, zeleni čaj, razne gobe.. ? Morda te je zbodla količina, da se ti zdi to početje "nevarno". Si pač follower smernic, ki so postavljene, nič drugega. Ne rabiš se zaradi tega čuditi, da je nekaj "neverjetno". Si dal morda kakšen svoj doprinos tej temi, razen tega, da se obreguješ ob druge ?

Nevarne so pa dosti bolj tiste spojine, ki se konzumirajo v večji meri konec tedna in tekom vikenda - alkohol, po katerem naslednje jutro nihče ravno ne uživa v posledicah, ne pa nekaj gramov C vitamina sem ter tja ob kakšnem prehladu, katerega uživanje se v škodljivosti ne pozna nikjer, ne na krvni sliki ne kje drugje, razen malce se ti poveča absorpcija železa za nekaj dni, to je pa to.

Zanimivo mi je, da obstajajo osebe, ki so za svojo "teorijo" pripravljene trditi, da vse vedo in znajo, zato ker so nekaj prebrali in se vedno sklicujejo na isti vir.

forumi...

Zgodovina sprememb…

.:joco:. ::

Rekel sem, da pomagajo

Ja, sam si se zmotu (al pa se lažeš). :)
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Mandi ::

Mavrik je izjavil:

Kako točno antibiotiki pomagajo pri prehladih in gripi?


placebo učinek. you think it helps.
na ta način se prodaja vse živo.

einstein :P ::

baje so enkrat naredili en poskus in so ljudem z rakom dali ene tablete in trdili, da bodo zagotovo ozdraveli z njimi in ljudje so bili tako prepričani v to, da se je baje rak celo začel manjšati! tablete pa niso bile nič drugačnega, kot navadni bomboni...
STAY OUT OF MY TERRITORY!

[D]emon ::

Mandi je izjavil:

Mavrik je izjavil:

Kako točno antibiotiki pomagajo pri prehladih in gripi?


placebo učinek. you think it helps.
na ta način se prodaja vse živo.



Za pol pizde mrzle vode nic, ker gre pri teh dveh za virusna obolenja.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Matija82 ::

.:joco:. je izjavil:

Do 10 gramov vitamina C 2-3 dni, pa bo. Začneš recimo z 2g, potem pa vsako uro dodaš 1g..

Nope.


A res ne ? ;)

"This review is restricted to placebo-controlled trials testing 0.2 g per day or more of vitamin C. Regular ingestion of vitamin C had no effect on common cold incidence in the ordinary population. However, it had a modest but consistent effect in reducing the duration and severity of common cold symptoms. In five trials with participants exposed to short periods of extreme physical stress (including marathon runners and skiers) vitamin C halved the common cold risk"

echo, kaj se zgodi, ko jemlješ vitamin c v "nevarnih količinah" in koliko gramov so nevarne količine ?

.:joco:. ::

Vitamina C je v neki zdravi prehrani dovolj.
Če ne ješ sadja in zelenjave, ampak samo meso pa riž, pa zraven še tečeš maratone, pol pa očitno pomaga, če ga dodaš.
Samo kje si ti dobil 10g?

Common cold je poln mitov.
Recimo tole:
"reducing the duration and severity of common cold symptoms"
Mal nerodno sovpada s tem, da ravno ljudje z dobrim imunskim odzivom imajo bolj intenzivne simptome. Simptomi so namreč imunski odziv, ne škoda, ki jo delajo virusi. [1][2]
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Matija82 ::

:joco: Kaj je dovolj ? RDA ? Ta ne upošteva nikakršnih oslabljenih stanj imunskega sistema.

thramos ::

A potem je znak dobrega imunskega sistema in zdravja, če ti celo zimo teče iz nosa?

[D]emon ::

Matija82 je izjavil:


echo, kaj se zgodi, ko jemlješ vitamin c v "nevarnih količinah" in koliko gramov so nevarne količine ?



Vitamin C @ Wikipedia
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Janac ::

Zanima me če je temperatura 37.7°C že zaskrbljajoča?

Hvala.

2loud4u ::

@janac

Tja do 37.2 naj bi bilo normalno, kakšen limonin sokec spij, pa malo se uleži pa pokrij in bo prec bolje ;)
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W

bi_đi ::

Vitamin C - je letos postal moj najboljši prijatelj :)vsaki dan od 0,6-1g ob začetku prehlada čimveč 6-10g na dan.
Po 2 dnevih si kot nov, dobi se ga v DM-u nekaj več kot 2€ za 100g. Pa začnite z manj kot 0,5g na dan. Jaz tudi pri
večjih količinah nimam problemov z wc-jem.

Janac ::

2loud4u je izjavil:

@janac

Tja do 37.2 naj bi bilo normalno, kakšen limonin sokec spij, pa malo se uleži pa pokrij in bo prec bolje ;)


Sam o mojem telesu nimam namena šarit :)

Plačujem zdravniško oskrbo, zakaj je nebi koristil, a ne?

Brez zamere ;)

krneki0001 ::

Zato ker je ta zdravniška oskrba bolj boga, dokler še iz svojega žepa nekaj ne doplačaš. (iz prve roke govorim, ker sem se 6 mesecev doma prekladal v bolečinah in na bolniški, hodil od poncija do pilata, pa pošiljali so me na 100 različnih pregledov in testiranj, dokler nisem plačal 1500 evrov in je zdravnik (ki me je njegova tajnica hotela naročit šele čez leto dni, po prejemu denarja, me je pa zdravnik takoj sprejel v ordinacijo ) v 30ih minutah rešil problema.)
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

koyotee ::

Deleron cold 3:D
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

FoxKnox ::

Zs navaden prehlad pomaga najbolj šalca vročega čaja z medom in limono, dva lekadola in v posteljo pokrit z dvema dekama, da se popolnoma preznojiš. Vmes piti topel čaj . Zjutraj si kot nov.
Če nisi, ni prehlad , ampak gripa, covid, angina....

wcpapir ::

Meni najbolj pomagajo dihalne vaje po metodi Wima Hofa, drugi dan sem kot nov.

Webmojster ::

FoxKnox je izjavil:

Zs navaden prehlad pomaga najbolj šalca vročega čaja z medom in limono, dva lekadola in v posteljo pokrit z dvema dekama, da se popolnoma preznojiš. Vmes piti topel čaj . Zjutraj si kot nov.
Če nisi, ni prehlad , ampak gripa, covid, angina....


Prehlad traja v povprečju od 3 - 7 dni, tako da dvomim da bo en dan švicanja dovolj.

starfotr ::

Lekadoli, daleroni in ostala sranja prosim že pozabite in ne kupujte tega.

Kar res pomaga (pri vseh boleznih) je recimo aminogran ali pa malo cenejši amino plus.

A. Smith ::

einstein :P je izjavil:

baje so enkrat naredili en poskus in so ljudem z rakom dali ene tablete in trdili, da bodo zagotovo ozdraveli z njimi in ljudje so bili tako prepričani v to, da se je baje rak celo začel manjšati! tablete pa niso bile nič drugačnega, kot navadni bomboni...


https://kvarkadabra.net/2008/03/zdravil...
Tretje poglavje - Zdravilna moč sugestije. Ni za kaj.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

kuall ::

komar88 je izjavil:

Pozdrav,
včeraj sem bil zunaj s kolegi in se mi zdi, da se malo loteva prehlad. Boli me grlo in glava, pa tudi zebe me že cel dan. Ima kdo kak dober nasvet, da bi se naštetih simptomov rešil in se ne bi razvilo kaj slabšega?
LP

Zakuri si kmečko peč če jo imaš in se uleži na njo, da se telo pregreje - vročina bo pomagala pobiti viruse.
Ali pa se uleži v posteljo, kjer je tudi toplo, je pa manj učinkovito.

donvito ::

kuall je izjavil:

komar88 je izjavil:

Pozdrav,
včeraj sem bil zunaj s kolegi in se mi zdi, da se malo loteva prehlad. Boli me grlo in glava, pa tudi zebe me že cel dan. Ima kdo kak dober nasvet, da bi se naštetih simptomov rešil in se ne bi razvilo kaj slabšega?
LP

Zakuri si kmečko peč če jo imaš in se uleži na njo, da se telo pregreje - vročina bo pomagala pobiti viruse.
Ali pa se uleži v posteljo, kjer je tudi toplo, je pa manj učinkovito.

Če se pa v 9 letih ni pocajtal, mu tudi peč ne bo pomagala ... :))

gruntfürmich ::

kuall je izjavil:

komar88 je izjavil:

Pozdrav,
včeraj sem bil zunaj s kolegi in se mi zdi, da se malo loteva prehlad. Boli me grlo in glava, pa tudi zebe me že cel dan. Ima kdo kak dober nasvet, da bi se naštetih simptomov rešil in se ne bi razvilo kaj slabšega?
LP

Zakuri si kmečko peč če jo imaš in se uleži na njo, da se telo pregreje - vročina bo pomagala pobiti viruse.
Ali pa se uleži v posteljo, kjer je tudi toplo, je pa manj učinkovito.

preden boš pobil viruse bodo pri 40° tvoje beljakovine koagulirale...:|
ideje kot pred 500 leti...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

paraboŁa ::

Lol antibiotiki, ne me jeb**. Pri sebi sem ugotovil, da je treba urgirat takoj, ko začutiš, da nekaj ni ok. Če se prehlad že razvije, običajno ne pomaga nič. Če ga ujameš v pravem trenutku, pa lahko precej uspešno razvoj preprečiš. Ker sem precej fizično aktiven, se takrat izognem aktivnosti. Pijem veliko čaja oz toplih tekočin z medom in limono + kapljice ameriškega slamnika. Mogoče še kak cink in to je to.

gruntfürmich ::

morda ni slabo malo žganja vsake toliko časa, ampak point je da se popije veliko tekočine, C vitamina, da se je hrano ki te okrepča, verjetno se je treba izogibat sladkorju.
pač telo sporoča da je treba počivat. če ne, boš imel pa kdaj drugič probleme.
lekadol C+ za to da se ne počutiš slabo, pa kapljice za nos da lahko ponoči spiš in se dejansko naspiš; kar se mi zdi zelo pomembno.
če te grlo boli še kaj proti temu če želiš...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Machete ::

Jaz delam čajne bombe, če se me kaj loteva.
Notri: stisnjena limona, mala žlica imunal medu, pesinega medu (ali malo navadnega), žlica cvetnega prahu, 10 kapljic propolisa, žlica terjaka, zaliješ z nevrelim čajem (ali vodo).
Terjak je odkritje leta 2019 in je ključna sestavina čarobnega napoja. Ful pomaga.
Če pa čutim še malo večji pritsik na imunca, pa dam notri še pol vrečke aminograna.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

starfotr ::

Saj ti veš, da z vročo tekočino uničiš skoraj vse, kar je koristnega?

Heisenberg ::

Moj recept ko začutim da se me loteva in da me hladi v kosteh...
Tek, ali karkoli drugega se dvignem temperaturo da se res dobro zašvicam.
Zvečer pred spanjem pa 2x Aspirin C+ in ponavadi me potem ponoči kuha

Zjutraj sem prerojen.

Pomaga tudi na splošno da se zaposlim, da nekaj delam, da pozabim in pa nič hrane - post.

Machete ::

Heisenberg je izjavil:

Moj recept ko začutim da se me loteva in da me hladi v kosteh...
Tek, ali karkoli drugega se dvignem temperaturo da se res dobro zašvicam.
Zvečer pred spanjem pa 2x Aspirin C+ in ponavadi me potem ponoči kuha
Zjutraj sem prerojen.
Pomaga tudi na splošno da se zaposlim, da nekaj delam, da pozabim in pa nič hrane - post.


Če se preščvicaš, da te prekuha ni samo navaden prehlad več, je že malo jača stvar. To je že naslednja stopnja.
Also, jaz sem izogibam športni aktivnosti, ker sem na porbavanju nekako zaključil, da je počitek boljši. mislim, da telo rabi mir, ne pa aktivnosti, ker ima že tako dovolj dela z boleznijo.

starfotr je izjavil:

Saj ti veš, da z vročo tekočino uničiš skoraj vse, kar je koristnega?

DA, vem. Toliko je toplo, da se stvari lažje stopijo in da želodec ne dobi mrzle tekočine.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

gruntfürmich ::

po mojem če uspete pregnati slabo počutje z nočnim švicanjem, to pomeni da vam ni nekaj hudega. po mojem to ni prehlad.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

rozman ::

Jaz sem zadnjič dobil gnojno grlo, vidle so se rumene pike. Zaradi Covida, PCR testov in vsega čakanja, do zdravnika ne bi prišel pravi čas, bi verjetno do takrat že mel občutek da britvice goltam.

Popolnoma sem odpravil gnojno grlo z grgranjem joda (https://www.lekarnar.com/izdelki/betadi... - Betadine - raztopina za grgranje).
Iz navodil: Po dotiku s sluznico se iz kompleksa počasi sprošča jod, ki je učinkovita neselektivna snov, ki uničuje mikroorganizme (bakterije, viruse, glivice in praživali) na koži in sluznicah ali preprečuje njihovo razmnoževanje.


Obstaja pa še jod za razkuževanje ran od istega proizvajalca.

Zdj mam vedno eno flaško doma, ko začne kaj pečt/bolet, že grgram :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rozman ()

Furbo ::

Par kosov česna zmiksaš med pašteto ali tuno in pomalicaš.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšna je vaša "obramba" proti gripi in prehladu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10613678 (11319) IL_DIAVOLO
»

Gripa pred vrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5410161 (8411) harvey
»

Bolezen, kako jo preprečiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7415503 (13216) imagodei
»

S čim proti prehladu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5616352 (15207) BigWhale
»

Katero zdravilo na tržišču je trenutno najboljše za prehlad

Oddelek: Loža
247016 (6464) galu

Več podobnih tem