» »

Neteller

Neteller

CrazyFish ::

Pozna kdo stran Neteller.com? Ima kdo z njo kaj izkušenj?
Zanima me kako je s to njihovo MasterCard. Se obnaša tako kot normalna? Se da z njo poslovati na eBayu, bwinu, itd.? Kako dolgo čakaš nanjo?
Katera ja najbolša možnost za nakazovanje denarja na račun?

Najlepša hvala
Lp, CrazyFish

BlaY0 ::

Jaz imam Neteller samo zaradi one-time kreditnih, ki ti na Ebay-u ne koristijo kaj dosti, saj posluješ tam večinoma prek PayPal-a. Za ostalo imam Wirecard.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

mcgeek ::

Imam Neteller in njihovo fizično MasterCard kartico, po novem pa tudi virtualno, ki velja vedno samo 1x.
Ko se registriraš in opraviš vso potrebno identifikacijo, potem lahko zaprosiš za fizično kartico, ki pride v roku 1-2 tednov. PIN pa nekaj dni za njo.
Uporabljaš jo lahko na vseh fizičnih prodajnih mestih. Ob uporabi na internetu pa zna biti problem, če trgovina zahteva preveč informacij ob preverjanju kartice - kartica je namreč izdana v Veliki Britaniji. Če trgovina preverja državo, potem plačilo ni možno.
Virtualna kartica se generira vedno za enkratno uporabo.

Nakazilo denarja poteka preko bančnega nakazila, kar je tudi najceneje (ni njihove provizije). Imaš pa še veliko drugih možnosti (ob ustrezni proviziji).

Aha, hvala za odgovore... Si morda poizkusil, če se da kupovat preko eBaya?
Lp, CrazyFish

Lep pozdrav. Mene sam zanima kk je sploh možno nakazat denar tu gor? Če hočem direkt preko debitne kartice Maestro mi ne zagrabi št. kartice in nevek kje najdem tiste varnostne tri številke na zadnji strani? Kak pa to poteka prako bančnega nakazila?
Lp, CrazyFish

amigo_no1 ::

Potem oni smatrajo Maestro kot kreditno kartico, ki pa pri nas nima CCV kode (3 mestna številka zadaj).

Pri Banki Koper imajo
http://www.banka-koper.si/Fizicne_osebe...

Pri Abanki pravo debetno Viso electron:
http://www.abanka.si/kartice/debetna-ka...

Druga opcija je "Local Bank Deposit", kjer boš dobil njihov BIC in IBAN ter ostale podatke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

CrazyFish je izjavil:

Lep pozdrav. Mene sam zanima kk je sploh možno nakazat denar tu gor? Če hočem direkt preko debitne kartice Maestro mi ne zagrabi št. kartice in nevek kje najdem tiste varnostne tri številke na zadnji strani? Kak pa to poteka prako bančnega nakazila?

Na voljo imaš 11 načinov, res pa je, da vseh ne moreš uporabiti, če nimaš ustreznih kartic/računov.
Če ti ni odveč provizija, je najhitrejše nakazilo s kreditno kartico MasterCard ali Visa (vseh vrst). Maestro le če imaš generator naključnih gesel (nimajo vse slovenske banke). PaySafeCard, ki ga lahko kupiš po trafikah, vendar je provizija 7,5%!
Ter kot najbolj preprosto nakazilo iz svojega transakcijskega bančnega računa ali plačilo preko UPN obrazca (na vsaki pošti/banki/petrolu/trgovini) - podatke o tem, kam nakazati denar, dobiš ob sprožitvi nakazila v Neteller-ju.

Ham, sm uporabil kot bančno nakazilo, sam so me sprva na banki čudno gledali, ker niso meli pojma o čem se gre... Potem je nekako spravla use skupaj. Zdaj pa me zanima kako dolgo traja ta transakcija. Čakam že dober teden, pa še vedni ni nič. Po navadi traja tako dolgo ali se je kaj zalomilo?
Lp, CrazyFish

Mulh ::

Sam velikokrat uporabljam tudi neteller, brez problema lahko plačuješ na ebayju, kot si nakažeš na paypal in podobne zadeve. Nanjo denar pa dobivam od neke stranke, ki mi na ta način plačuje račune.

Ma ja, verjamem da mi potem ne bi delalo težav pri plačevanju, sam tega nakazovanje še vedno ni jasno. :P Nevem ali se tako dolgo čaka?
Lp, CrazyFish

Mislim da je 3 delovne dni valutacija, nakazal si na račun ene Švedske banke ?

Zgodovina sprememb…

Ona mi je rekla, da je to Velika Britanija?
Lp, CrazyFish

Googlaj za BIC/IBAC, ki si ju dobil.

Sj to je International Bank Transfer deposit? Al je slučajno Local Bank Deposit?
Lp, CrazyFish

Če si v Slo in je banka v UK, potem ni local deposit.

Ja Švedska je, ona mi je pa rekla UK... Huh, verjetno je ta denar šeu v 3 krasne?
Lp, CrazyFish

Samo če je šel na napačen IBAN ;).

Lahko da je zaposlena pogledala na bic.

Zgodovina sprememb…

vienno ::

CrazyFish je izjavil:

Pozna kdo stran Neteller.com? Ima kdo z njo kaj izkušenj?
Zanima me kako je s to njihovo MasterCard. Se obnaša tako kot normalna? Se da z njo poslovati na eBayu, bwinu, itd.? Kako dolgo čakaš nanjo?
Katera ja najbolša možnost za nakazovanje denarja na račun?

Najlepša hvala

Neteller kartico imam že približno 2 leti in sem z njo opravil že veliko nakupov ter dvigov na bankomatu - vse BP.
Če te kaj zanima samo vprašaj :)
http://flexkom.si
Prihaja FlexKom, najboljša poslovna priložnost današnjega časa!

Bančno nakazilo pri meni običajno prispe na račun v največ 2 dneh.

_geek_ ::

Torej imam sledeč problem:

24.5. sem nakazal denar na moj NETELLER račun vendar sem bil malce površen in nisem podrobno pregledal potrdila nakazila, kjer uslužbenka banke ni pripisala reference. In ta referenca NETELLERju služi kot identifikacija uporabnika in sedaj je nastopil problem, da nimam teh sredstev na mojem računu.

Posledično sem kontaktiral NETELLER support kjer so mi rekli, da nikjer ne vidijo nobenih sredstev, ki bi jih jaz nakazal. Nato grem na svojo banko vprašat, če je plačilo sploh šlo naprej in so mi zagotovili, da je plačilo zapustilo Slovenijo dlje pa nimajo informacij oziroma bi morali poizvedovati - slediti plačilu ki pa stane 40€. Zdaj, ker pa sem nakazal 25€ pa se mi to seveda najbolj ne splača.

Kontaktiral se tudi Barclys banko, da bi se pozanimal kako obravnavajo takšna plačila, ki pridejo brez referenčne številke in jih podjetje ne mora razsortirati. In odgovor je bil, da ali jih dajo na čakanje in če se kdo oglasi in dokaže da jih je nakazal jih dobi ali pa jih takoj zavrnejo in pošljejo nazaj od kot plačilo izvira.

Ko sem šel plačat sem uslužbenki dal UPN obrazec kjer je bilo vse napisano tudi referenčna številka, pač je pozabila pripisati in tudi jaz sem pozabil preveriti potrdilo, ker sem pač po default-u mislil da če je vse napisano, da se tudi vse podatke vnese za nakazilo. Sem pa preveril IBAN in je ta pravi tako da tukaj ni napake.

Sedaj pa me zanima če morda kdo ve kaj še bi lahko storil da bi se ta sredstva našla?

selenci ::

Jaz bom pa vprašal (da ne odpiram nove teme) ali lahko nalagaš denar na neteller (in tudi uporabljaš paypal) brez da bi poslal slike osebnih dokumentov (brez potrditve računa)? Prav tako me pa zanima če je res da imaš neteller virtualno kartico 3 leta nato pa dobiš novo virtualno kartico?

hojnikb ::

ja, kartice imajo rok trajanja (tako kot fizične) in ko propade, pač dobiš novo...
Kar se tiče verifikacije, ti pa neznam povedat, ker imam sam verificiranga. Itk ni to noben problem naredit; samo pošleš jim tist kar zahtevajo skenirano po mejlu in ti verificirajo po parih dneh.
#brezpodpisa

Vav to je bilo pa hitro (sem nov v Slo-Techu). Hvala za pomoč.

Kaj pa se zgodi če ti preteče virtualna kartica na netellerju? Ali je denar potem ko narediš novo kartico tam ali je preprosto izginil?

denar je v walletu, ne na kartici :)
#brezpodpisa

Aha razumem znova hvala za pomoč 8-)

Po pomiti sem preklical virtualno kartico na netellerju, ker pa na eWalletu nimam denarja si moram najprej naložiti tja denar. Sem pa malo brskal po njihovi strani in nekje sem našel to: Your first card is FREE and is included with your NETELLER eWallet. A to pomeni da bo sedaj nova virtualna kartica stala (ker ni prva?)

zelo verjetno, ja..
#brezpodpisa

Pravzaprav sem ugotovil da stane nova kartica 3USD kar je 2,21EUR kar pa ni veliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: selenci ()

Zanima me kje najdem tisto 3-mestno varnostno kodo za nakazilo preko NLB maestro kartice?
Lp, CrazyFish

s6c-gEL ::

_geek_ je izjavil:

Torej imam sledeč problem:

24.5. sem nakazal denar na moj NETELLER račun vendar sem bil malce površen in nisem podrobno pregledal potrdila nakazila, kjer uslužbenka banke ni pripisala reference. In ta referenca NETELLERju služi kot identifikacija uporabnika in sedaj je nastopil problem, da nimam teh sredstev na mojem računu.

Posledično sem kontaktiral NETELLER support kjer so mi rekli, da nikjer ne vidijo nobenih sredstev, ki bi jih jaz nakazal. Nato grem na svojo banko vprašat, če je plačilo sploh šlo naprej in so mi zagotovili, da je plačilo zapustilo Slovenijo dlje pa nimajo informacij oziroma bi morali poizvedovati - slediti plačilu ki pa stane 40EUR. Zdaj, ker pa sem nakazal 25EUR pa se mi to seveda najbolj ne splača.

Kontaktiral se tudi Barclys banko, da bi se pozanimal kako obravnavajo takšna plačila, ki pridejo brez referenčne številke in jih podjetje ne mora razsortirati. In odgovor je bil, da ali jih dajo na čakanje in če se kdo oglasi in dokaže da jih je nakazal jih dobi ali pa jih takoj zavrnejo in pošljejo nazaj od kot plačilo izvira.

Ko sem šel plačat sem uslužbenki dal UPN obrazec kjer je bilo vse napisano tudi referenčna številka, pač je pozabila pripisati in tudi jaz sem pozabil preveriti potrdilo, ker sem pač po default-u mislil da če je vse napisano, da se tudi vse podatke vnese za nakazilo. Sem pa preveril IBAN in je ta pravi tako da tukaj ni napake.

Sedaj pa me zanima če morda kdo ve kaj še bi lahko storil da bi se ta sredstva našla?

V kašni obliki je potrebno vpisati pri Neteller nakazilu referenco ? Samo vpišeš 12 mestno številko lastnega NT računa ?

Ker če pogledam naš upn je pri polju referenca prostora za 4 znake, potem sledi prostor za dolg niz.

Ali vpišeš 12 mestno številko lastnega NT računa v polje "namen" ?

http://www.unicreditbank.si/dokument.as...
Referenca
Vnos služi prejemniku plačila za lažjo prepoznavo namena plačila in plačnika.

Ob izbiri SI tipa reference morate vnesti najprej modul reference, nato pa še referenco, ki se bo preverjala skladno z modulom reference. V to polje je dovoljeno vpisovati le številke (do 20) in največ dva vezaja (uporaba črk in simbolov ni dovoljena).
Če vpišete modul reference 00, se referenca ne bo preverjala, če pa vpišete modul 99 morate polje referenca pustiti prazno.
V primeru, ko vam prejemnik plačila posreduje popolne podatke o modelu in referenci (primer: 00-654321-123), prvi sklop uporabite kot model (00), drugega pa vpišite v polje referenca (654321-123).

Ob izbiri RF tipa reference lahko v polje referenca vpišete 2 numerična znaka (kontrolna številka) in do največ 21 alfanumeričnih znakov za sklic.

Če vam prejemnik nakazila ni posredoval modela reference (primer: 654321-123), izberite SI, v polje modela reference vpišite 00, v polje referenca po posredovano številko (primer: 654321-123). V primeru, ko vam prejemnik plačila ni posredoval niti modela niti reference (predvsem plačila na račune fizičnih oseb), uporabite model 99 in polje Referenca pustite prazno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

V obliki
SI 00 "12 mestno številka"
bi pomoje morala biti vpisana referenca.

Evo, včeraj sem plačal, danes je na NT računu, referenca je bila vpisana tako:
prva 4 polja prazno (kjer običajno vpišeš SI XX oz RF XX oz NCR če nimaš reference), potem 12 mestna številka, za ziher sem isto številko vpisal še zgoraj v polje "namen".

Šlo bi tudi v obliki RF XX, kjer kontrolno vsoto XX najdeš s pomočjo RF kalkulatorja http://www.jknc.eu/RFcalculator

https://slo-tech.com/forum/t520239/p440...

thewolf23 ::

Zdravo
mene pa zanima pri netellerju če je to isto kot skrill
se pravi če dam gor 1000 eurov lahko dobim nazaj 1000 eurov
al je to mišljeno da če ne dam nobenega nakazila na neteller še vseeno lahko dobim denar na kartico

hvala za odgovor

CoreySteel ::

Nisem čisto siguren, če razumem kaj sprašuješ.

Ja, je praktično isto kot Skrill, z nekaterimi majhnimi razlikami (Neteller je pred leti kupil Skrill).
Če daš 1000 EUR gor, imaš na računu 1000 EUR s katerimi lahko razpolagaš. Kam točno nazaj misliš, na TRR? Kamot, edino plačaš boš provizijo.
Če ne daš nobenega nakazila gor, ti lahko še vedno kdo pošlje denar na tvoj račun, ja. Na kartico se ti ne pošilja denarja, ker ni osebni račun.
Twitter: @CoreySteel_

turcin70 ::

Pozdravljeni,

Predkratkim sem si naredil neteller račun in sedaj me samo zanima kako se nakazuje na ta račun denar ali preko international deposit ali preko local?.. in kako se izpolni na spletni banki obrazec? tega ravno ne zastopim...

lp

Živjo,

Izberi Local Bank (SEPA), vpiši želen znesek in po tem ko klikneš na Continue, boš dobil vse podatke, ki jih moraš vpisat na bančni obrazec.

ojej...potem sem že zafrknu..ko sem dal international....:(

Nič nisi kaj preveč zafrknil. Če si vpisal znesek in kliknil deposit, se nisi nič zavezal in bo zadeva sama skenslala v roku enega tedna. Mogoče jo lahko celo sam, preveri v računu, tega mi še ni bilo treba početi.
Če si že nakazal pa tudi ni problema. Ni sicer SEPA transfer, tako da bo kak dan dlje trajalo, da pride denar na račun.

Ja sem že nakazal preko international...dobro bom počakal še kakšen dan dva...upam da bo nakazano

Hvala lepa za pomoč :)

Ok kak dan več je lahko nekaj dni več :)
Če si vse vpisal pravilno, bo prišlo, tako da potrpežljivo.

Thats ::

Ne vkagajte v neteller, zamrznejo racun in ne mores vec do svojega denarja!!! Verifikacija na novo, nic ne pomaga, suport se ne odziva, nisem edini,
Vec primerov tukaj:
http://downdetector.com/status/neteller/

Jarno ::

Problem nastopi, ko zahtevajo secure ID, katerega ti dokaj pogosto servirajo in spreminjajo.
Avtentifikacija preko telefona namesto e-maila te spusti v račun.
#65W!

Že +10 let sodelujemo z Netellerjem, praktično brez kakšnih resnih težav v vseh letih pa na stotine uporabnikov.
OK support pa res počasen, ampak to pa velja za čisto vse e-denarnice :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skrill (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10226719 (4946) Marko61
»

Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )

261116433 (44354) Andro457
»

Neteller nakazilo iz bančnega računa

Oddelek: Pomoč in nasveti
65460 (3991) selenci
»

Wirecard ali Neteller ?

163674 (2849) Hayabusa

Več podobnih tem