Forum » Pomoč in nasveti » Windows Xp 64 bit - črn zaslon
Windows Xp 64 bit - črn zaslon
Ozric ::
Ob zagonu dobim le črn zaslon, brez Asus (Asus P5Q) splash screen-a, brez Windows nalaganja in login-a, brez safe mode-a, brez možnosti vhoda v BIOS.Monitor(Samsung SyncMaster 2253BW) sem že preveril na drugem računalniku in je O.K.. Računalnik v ozadju deluje navidez normalno , s prižgano lučko, kot ponavadi. Grafična kartica je GeForce 8500GT.
Pri iskanju rešitve na spletu, sem našel cel kup možnih razlag in hipotez. Hvala za kakršenkoli nasvet.
Pri iskanju rešitve na spletu, sem našel cel kup možnih razlag in hipotez. Hvala za kakršenkoli nasvet.
amigo_no1 ::
Kondenzatorje preveri.
Lahko je tudi napajalnik, disk, termalna pasta na procesorju in še milijon drugih razlogov...
Resetiraj bios na default nastavitve.
Za test lahko bootaš v kak live linux (knoppix), če tam dela so polkna krivec in ne hardwer.
Lahko je tudi napajalnik, disk, termalna pasta na procesorju in še milijon drugih razlogov...
Resetiraj bios na default nastavitve.
Za test lahko bootaš v kak live linux (knoppix), če tam dela so polkna krivec in ne hardwer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
@amigo_no1: Ker sem hardware analfabet, mi prosim razložiš kako naj preverim kondenzatorje? :(
Kako resetiraš bios ob popolnoma črnem zaslonu?
Kako resetiraš bios ob popolnoma črnem zaslonu?
https://slo-tech.com/clanki/06002/
bios resetiraš z jumperjem na osnovni plošči (rtfm pomaga) ali z odstranitvijo baterije na minuto na le tej.
bios resetiraš z jumperjem na osnovni plošči (rtfm pomaga) ali z odstranitvijo baterije na minuto na le tej.
Kondenzatorji so na videz o.k., po resetiranju (z odstranitvijo baterije) se računalnik normalno prižge, vendar brez slike, kot sem opisal že na začetku.
@#000000: Če je napajalnik fuč, se računalnik sploh ne bi prižgal. Se motim?
Je pc kdaj delal ok ? Kako se je problem pojavil ?
Odklopi vse razen najnujnejšega in testiraj.
Odklopi vse razen najnujnejšega in testiraj.
Pred pol leta sem imel identičen problem, kišto odpeljal na servis, kjer so "baje" update-al bios. ;)
Ko sem ga doma priklopil, monitor ni delal prek DVI-ja, le prek RGB kabla,čez par dni pa je spet tudi DVI povezava delala.
Računalnik je delal popolnoma v redu, nikakršnih "problematičnih" inštalacij,le update nVidiinih driverjev.Je to možen razlog za težavo?
Računalnik sem pustil prižgan , skočil v štacuno, med tem pa se je sam ugasnil.
Ko sem ga doma priklopil, monitor ni delal prek DVI-ja, le prek RGB kabla,čez par dni pa je spet tudi DVI povezava delala.
Računalnik je delal popolnoma v redu, nikakršnih "problematičnih" inštalacij,le update nVidiinih driverjev.Je to možen razlog za težavo?
Računalnik sem pustil prižgan , skočil v štacuno, med tem pa se je sam ugasnil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ozric ()
Ventilatorji se vrtijo ? Cpu, northbrigde se greje ?
S knoppixom gre tudi direkt, če je nastavljeno da se boota s cdja.
S knoppixom gre tudi direkt, če je nastavljeno da se boota s cdja.
energetik ::
Lej, če se tebi ob vklopu PC _nič_ ne pokaže na zaslonu, je to hardverski problem. Ali je fuč zaslon, kabel, ali pa nekaj v PC. Najprej preveri, če sta kabel in zaslon OK.
@amigo_no1: ventilatorji se vrtijo, glede ostalega "čipovja" pa ne vem, nisem nek velik stručko ;) , če se prav spomnim so nastavitve v biosu najprej hdd in nato cd/dvd rom
@energetik: kabel in zaslon sta o.k.
@energetik: kabel in zaslon sta o.k.
#000000 ::
Kondenzatorji so na videz o.k., po resetiranju (z odstranitvijo baterije) se računalnik normalno prižge, vendar brez slike, kot sem opisal že na začetku.
Se motiš ? DA, dostikrat se zgodi da napajalnik ni OK. ampak še vedno prižge ampak da ven premalo štroma za kaj več kot ventilatorje in kako lučko, tako da preveri še z drugim napajalnikom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je v okvari?Oddelek: Strojna oprema | 1590 (1131) | amigo_no1 |
» | Modri zaslon pri uporabi SCSIOddelek: Pomoč in nasveti | 971 (722) | krneki0001 |
» | nenadno ugašanje računalnika - nujna pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 4844 (4015) | Pyr0Beast |
» | Računalnik potrebuje 5-10 min za zagonOddelek: Strojna oprema | 2718 (2210) | kratos |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 4422 (4175) | hudychk |