» »

Windows Xp 64 bit - črn zaslon

Windows Xp 64 bit - črn zaslon

Ozric ::

Ob zagonu dobim le črn zaslon, brez Asus (Asus P5Q) splash screen-a, brez Windows nalaganja in login-a, brez safe mode-a, brez možnosti vhoda v BIOS.Monitor(Samsung SyncMaster 2253BW) sem že preveril na drugem računalniku in je O.K.. Računalnik v ozadju deluje navidez normalno , s prižgano lučko, kot ponavadi. Grafična kartica je GeForce 8500GT.
Pri iskanju rešitve na spletu, sem našel cel kup možnih razlag in hipotez. Hvala za kakršenkoli nasvet.

amigo_no1 ::

Kondenzatorje preveri.

Lahko je tudi napajalnik, disk, termalna pasta na procesorju in še milijon drugih razlogov...

Resetiraj bios na default nastavitve.

Za test lahko bootaš v kak live linux (knoppix), če tam dela so polkna krivec in ne hardwer.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

#000000 ::

95% da je napajalnik fuč, sploh če ne dobiš nobenega piska.

@amigo_no1: Ker sem hardware analfabet, mi prosim razložiš kako naj preverim kondenzatorje? :(
Kako resetiraš bios ob popolnoma črnem zaslonu?

https://slo-tech.com/clanki/06002/

bios resetiraš z jumperjem na osnovni plošči (rtfm pomaga) ali z odstranitvijo baterije na minuto na le tej.

Kondenzatorji so na videz o.k., po resetiranju (z odstranitvijo baterije) se računalnik normalno prižge, vendar brez slike, kot sem opisal že na začetku.

@#000000: Če je napajalnik fuč, se računalnik sploh ne bi prižgal. Se motim?

Je pc kdaj delal ok ? Kako se je problem pojavil ?

Odklopi vse razen najnujnejšega in testiraj.

Pred pol leta sem imel identičen problem, kišto odpeljal na servis, kjer so "baje" update-al bios. ;)
Ko sem ga doma priklopil, monitor ni delal prek DVI-ja, le prek RGB kabla,čez par dni pa je spet tudi DVI povezava delala.
Računalnik je delal popolnoma v redu, nikakršnih "problematičnih" inštalacij,le update nVidiinih driverjev.Je to možen razlog za težavo?

Računalnik sem pustil prižgan , skočil v štacuno, med tem pa se je sam ugasnil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ozric ()

Ne, ker slike ni niti, ko takoj ko prižgeš pc.

Poizkusil tudi z knoppix-om, s tipkama F2 in F3, pa nič. So to prave tipke?

Ventilatorji se vrtijo ? Cpu, northbrigde se greje ?

S knoppixom gre tudi direkt, če je nastavljeno da se boota s cdja.

energetik ::

Lej, če se tebi ob vklopu PC _nič_ ne pokaže na zaslonu, je to hardverski problem. Ali je fuč zaslon, kabel, ali pa nekaj v PC. Najprej preveri, če sta kabel in zaslon OK.

@amigo_no1: ventilatorji se vrtijo, glede ostalega "čipovja" pa ne vem, nisem nek velik stručko ;) , če se prav spomnim so nastavitve v biosu najprej hdd in nato cd/dvd rom
@energetik: kabel in zaslon sta o.k.

#000000 ::

Ozric je izjavil:

Kondenzatorji so na videz o.k., po resetiranju (z odstranitvijo baterije) se računalnik normalno prižge, vendar brez slike, kot sem opisal že na začetku.

@#000000: Če je napajalnik fuč, se računalnik sploh ne bi prižgal. Se motim?

Se motiš ? DA, dostikrat se zgodi da napajalnik ni OK. ampak še vedno prižge ampak da ven premalo štroma za kaj več kot ventilatorje in kako lučko, tako da preveri še z drugim napajalnikom.

Grafična kartica je šla po gobe. Hvala vsem za odgovore/nasvete.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je v okvari?

Oddelek: Strojna oprema
141590 (1131) amigo_no1
»

Modri zaslon pri uporabi SCSI

Oddelek: Pomoč in nasveti
23971 (722) krneki0001
»