Forum » Pomoč in nasveti » monitor ne prenese več bele barve?
monitor ne prenese več bele barve?
spucek ::
Torej včerej takle čas,ko sm prižgal kišto, sem opazil, da ko odprem kak program,ki ima na podlagi veliko bele(oz svetle barve), se slika na monitorju rahlo potemni(postane siva???).Je zlo moteče, saj je slika nikakeršna pol.
Monitor je skoraj 5 let star 17" daewoo 707B.
Če bele barve ni pretirano,je vse ok. Enako je v igrah.
res bi rad ,da bi mi kdo pomagu.
Vem,da je trd oreh,ker ponavadi tak sam rešim vse probleme.Tule sem pa skor že obupu.
Monitor je skoraj 5 let star 17" daewoo 707B.
Če bele barve ni pretirano,je vse ok. Enako je v igrah.
res bi rad ,da bi mi kdo pomagu.
Vem,da je trd oreh,ker ponavadi tak sam rešim vse probleme.Tule sem pa skor že obupu.
Previdnost je mati modrosti.
Turtle ::
Najboljš bi bilo da pokličeš v kak računalniški servis kjer imajo popravilo monitorjev. lahk , da boste že po telfonu rešil stvar.
Turtle: to bo moje naslednje dejanje.
astras: ne nimam,poleg sta le 2 racunalnicka zvocnika,ki pa sta tam ze 2 leti.
Verjetn je crku zaslon.
Sej tist preklop iz bela n svetlo sivo ni takojšen.Tak kake pol sekunde bi jst reku, da se zdrzi belo,preden potemni sliko.
astras: ne nimam,poleg sta le 2 racunalnicka zvocnika,ki pa sta tam ze 2 leti.
Verjetn je crku zaslon.
Sej tist preklop iz bela n svetlo sivo ni takojšen.Tak kake pol sekunde bi jst reku, da se zdrzi belo,preden potemni sliko.
Azrael ::
Če se dimenzija slike ne menja je oslabela katodna cev (zaslon).Na servisu bi to lahko porihtali ,da bi monitor še nekaj časa v redu deloval (kakšnega pol leta,mogoče več). Če pa se pri tem menja velikost pa je slab napajalnik ali horizontalna izhodna stopnja v monitorju.Včasih pomaga že to ,da spihaš prahj iz monitorja.
Lp
Lp
to z prahu sem dopoldan probal.brez uspeha.
ocitno je dotrajal.
Popravilo bi stalo recimo 10K pa se samo pol leta bi delu.Bom verejtn kr novga mogu kupit.
dimenzija se ne spreminja(vsaj ne veliko).ce je en del povrsine bel na zaslonu(tretjina) ni problemov,kkr je pa več pa se slika stemni.
ocitno je dotrajal.
Popravilo bi stalo recimo 10K pa se samo pol leta bi delu.Bom verejtn kr novga mogu kupit.
dimenzija se ne spreminja(vsaj ne veliko).ce je en del povrsine bel na zaslonu(tretjina) ni problemov,kkr je pa več pa se slika stemni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dead or Stuck Pixel na novem monitorjuOddelek: Loža | 2193 (1518) | galu |
» | mrtvi pixliOddelek: Pomoč in nasveti | 8173 (7133) | Pyr0Beast |
» | ker LCD monitor? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4404 (3187) | boštjan |
» | A ma kdo Samsung 959NF?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1879 (1416) | Hux |
» | Kolegu žre živce monitor. Majstri, na pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1766 (1436) | Brane2 |