» »

Baterije

Baterije

SkIDiver ::

Kje se da dobit poceni baterije velikosti AAA 1,2 Volta Nickel Metal Hybride Battery od 650 do 700 mA. Najraje vidim 700 mA. Potreboval pa bi 4 komade. Baterije so seveda za polnjenje.

A so to iste kot Ni Cd baterije? Ni Cd vem da se dajo polnit sam kaka je razlika med enimi in drugimi?

AlienGT ::

Nekam malo mikroamperskih ur želiš nabavit. Ti priporočam rajši čimvečje število le teh.

Xplicit ::

v btc-ju v hali D (pod emporiumom) je ena trgovina k se ukvarja prov s prodajo baterij - bos sigurno najdu kr isces (najbrz bo pa tud cnej kot kje drugje)

CaqKa ::

aliengt: a ne vidiš da je napisal za baterije formata AAA 700mAh je za take baterije že zelo dosti oziroma ogromno nad povprečjem.
skidiver: jaz bi ti priporočal one zeleno oranžne baterije mislim da je firma gp.v mariboru vem da jih imajo v čipu pa tudi v bigbangu pa verjetno še kje drugje.

SkIDiver ::

Maribor ne pride v poštev. Ljubljana ali pa Novo mesto ali pa vmes med LJ in NM. Bom šel pogledat v Big Bang. Drugače se bom pa sprehodil do Delkota v Emporiumu pa bomo vidl kaj imajo na zalogi. Mene sam zanima če so lahko namesto Ni-Mh Ni-Cd baterije. Baterije so pa za obnovo GSM baterije.

CaqKa ::

alcatel?
ja ziher boš našel kakšno bolj elektro trgovino v tvoji bližini.
nicd imajo spominski efekt nimh pa ga naj nebi imel.. tak da če je le možno si dobi nimh. so tudi bolj vzrdžljive in se dajo večkrat polnit.

SkIDiver ::

Torej Ni-Mh. To me je zanimalo kaj se bol splača. GSM pa je ericsson ga 628. Star, ampak če kj crkne je pa dobr za vmes skočt.

Azrael ::

Vprašaj še v HTE v LJ Roška 19.Kupi tiste ki imajo ušesca za spajkanje, ker če boš cinil direkto na accu ga boš verjetno uničil.
Ne priporočam ti firme Rontgen, niso prav dobri;(( ,vem ker sem jih sam kupil.Boljši so GP.Drugače pa obstaja še ena možnost ,da podaljšaš življenje stari bateriji za GA 628 ,brez menjave akumulatorjev:) .Baterijo odpri in na + in - pol priklopi elektrolitski kondenzator 1000 -2200 mikroFaradov 10V, premer pa naj ne presega 8 max 10 mm (ker v samem ohišju baterije ni veliko prostora),dolžina ni kritična.Eletrolit naj ima izvode na eni strani.In pazi da s tem ne povzročiš kratkega stika !!!

Lp

dexter_II ::

pojdi v Delkota v Btc,majo GP zastopstvo
ni-mh za cca.700sit dobis 700mAh

majo tudi take z jezicki da jih lahko cinis

Ni-cd ni-mh razlika : druge nimajo `spominskega efekta` zato jih lahko polnis kadarkoli,prve pa moras obvezno spraznit (overcharge efekt...)

aja pa ne vem ce je dobro menjat tip (nicd,nimh) glede polnilca,daj take not kot so original (nekateri polnilci majo tezave z drugo vrsto baterij,ceprav nebi smel biti problem)

Zgodovina sprememb…

SkIDiver ::

dexter_II zmenjeno. Azrael baterijam ni več pomoči. Si napolnu sklopu 2x poklical pa je crknu. Konc baterij.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ultimativne AA baterije?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
304039 (2552) VolkD
»

Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556066 (5179) Zdravko
»

Baterije

Oddelek: Loža
71016 (882) schurda
»

kapaciteta polnilnih baterij

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
217214 (6826) door_man

Več podobnih tem