Forum » Loža » Baterije
Baterije
Loups ::
Vem, da je podobna tema že bila, a tokrat bomo spregovorili o navadnih baterijah.
Imam nekaj Ni-Mh in nekaj Ni-Cd baterij. Povejte mi, katere so "boljše"?
Zanima me nekaj glede tistega memory efekta, ki jih imajo Ni-Mh. A je kaj narobe, če baterijo polniš dlje kot je predpisano? Imam vse izračunano in pride na 15 ur, vendar se bodo baterije napolnile takrat, ko bom še spal.
Imam nekaj Ni-Mh in nekaj Ni-Cd baterij. Povejte mi, katere so "boljše"?
Zanima me nekaj glede tistega memory efekta, ki jih imajo Ni-Mh. A je kaj narobe, če baterijo polniš dlje kot je predpisano? Imam vse izračunano in pride na 15 ur, vendar se bodo baterije napolnile takrat, ko bom še spal.
asPeteR ::
->Imam nekaj Ni-Mh in nekaj Ni-Cd baterij. Povejte mi, katere so "boljše"?
Ni-MH.
->Zanima me nekaj glede tistega memory efekta, ki jih imajo Ni-Mh. A je kaj narobe, če baterijo polniš dlje kot je predpisano? Imam vse izračunano in pride na 15 ur, vendar se bodo baterije napolnile takrat, ko bom še spal.
Ni blema.
Ni-MH.
->Zanima me nekaj glede tistega memory efekta, ki jih imajo Ni-Mh. A je kaj narobe, če baterijo polniš dlje kot je predpisano? Imam vse izračunano in pride na 15 ur, vendar se bodo baterije napolnile takrat, ko bom še spal.
Ni blema.
http://blog.stegnar.com
noogy2noogy ::
Ti samo filaj.....nič ne škodi kaka urca dlje.
Kar se pa spominskega efekta tiče, je pa strup za NiCd baterije. NiMh so že precej boljše oz. skoraj neobčutljive, še boljše so Li-ion.
Kar se pa spominskega efekta tiče, je pa strup za NiCd baterije. NiMh so že precej boljše oz. skoraj neobčutljive, še boljše so Li-ion.
lp
noogy
flipflop ::
Predolgo jih le ne polni,ampak ni pa treba takoj izklopit ko so polne. Pa dobro je,če počakaš da se izpraznijo in jih šele potem polniš.Boljše so pa Ni-Mh.
R33D3M33R ::
V čem se pa alkalne baterije razlikujejo od navadnih?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Tomi ::
V tem, da so elektrode tako narejene, da prenesejo ponovno oksidacijo/redukcijo v prvotno stanje preko napetostne razlike. V navadnih baterijah je ta proces ireverzibilen.
metrodusa.blogspot.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()
andper ::
Za NiMH baterije bi res lahko rekl, da nimajo 'memory effect', v nasprotju z NiCd, ki pa so povrh še okolju bolj neprijazne.
Sicer je pa na netu en kup člankov na to temo, tale je en lep primer.
Sicer je pa na netu en kup člankov na to temo, tale je en lep primer.
schurda ::
Res so naredili NiMH, da bi se znebili memory efekta, a jim le ni uspelo 100%. Tako, da so boljše, vseeno pa jih je priporočjvo praznit do konca. Malo zavisi tudi od tega, kje jih uporabljaš. Jaz sem imel v brivskem aparatu in hišnem telefonu NiCd, pa so zsrtžale 10 let. V brivnk sem sedaj dal NIMH, a so bolj za en kurc. Pa čeprav sem kupil največjo kapaciteto, tam nekje 1800mAh, kar je bilo dve leti nazaj še zelo veliko.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Polnjenje baterijeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4772 (3883) | jest10 |
» | Ultimativne AA baterije?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4102 (2615) | VolkD |
» | Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6358 (5471) | Zdravko |
» | kapaciteta polnilnih baterijOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7439 (7051) | door_man |