Forum » Loža » Dobil črve v hrani, kupljeni v mesnici!
Dobil črve v hrani, kupljeni v mesnici!
draciel ::
Popolnoma zgrožen sem. 10min nazaj sem imel za kosilo goveje meso ter krompir in piščančje meso. Vzamem piščančje meso in ga odprem, nakar se ven usuje plaz črvov. Najprej sem bil popolnoma razp... nad kuharico češ da koliko staro je to meso. Z računom mi je zagotovila da je bilo kupljeno 2 dni nazaj in bilo hranjeno v HLADILNIKU vse do sedaj. Meso je bilo dobro pečeno, vendar kljub temu je bilo gor veliko črvov. Imam slike in video. Video bom uploadal potem, mam pa sliko s katere je trenutno viden samo en črv. Na videu jih mrgoli.
Kaj lahko naredim. Mesa nisem še vrgel stran. Vse izgleda da je to krivda mesnice. Kaj lahko naredim sedaj? Grem v mesnico? Zahtevam denar...
Edit: Video
Kaj lahko naredim. Mesa nisem še vrgel stran. Vse izgleda da je to krivda mesnice. Kaj lahko naredim sedaj? Grem v mesnico? Zahtevam denar...
Edit: Video
- zaklenil: bluefish ()
Primoz78 ::
Prvo pejt v mesnico pa nesi jim pokazat zadevo z računom in vsem. Ce ne pomaga...tržna inšpekcija. Za tako stvar se plačajo mastne kazni mogoce celo prepoved poslovanja...
p.s. kot je Ales85 to napisal....je tudi mal sumljivo.
Lp
p.s. kot je Ales85 to napisal....je tudi mal sumljivo.
Lp
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Primoz78 ()
draciel ::
Kako pa to da kuharica ni opazila ničesar med pripravo?
Zato ker so bili NOTER v mesu. Nemogoče je bilo opaziti, ker meso je bilo pečeno celo in ni bilo odprto. Jaz ko sem meso odprl se je usulo ven plaz črvov. Meso je bilo zaprto preden sem ga dal na krožnik!
Bojim se samo da ni še več takega mesa tam in da bi ljudje to kupili!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: draciel ()
ales85 ::
Če so črvi migali mi je precej sumljivo, da bi se razvili v mesnici. Namreč po toplotni obdelavi bi bili še vedno v mesu, ampak bi bili mrtvi torej ne bi nič migetalo.
Glede na to je povsem verjetno to, da je ta kuharica meso kupila in ga pripravila prej (mogoče ravno ta dva dneva prej) in ga imela shranjenega, ker ga ni mogla prodati/spraviti v promet. Nato pa ga je pogrela pri precej nižji temperaturi toliko, da je meso toplo ampak črvi so ostali živi.
EDIT: vseeno mi je sumljivo to, da so PO toplotni obdelavi, torej kuhanju, črvi ostali živi. Mnenja?
Glede na to je povsem verjetno to, da je ta kuharica meso kupila in ga pripravila prej (mogoče ravno ta dva dneva prej) in ga imela shranjenega, ker ga ni mogla prodati/spraviti v promet. Nato pa ga je pogrela pri precej nižji temperaturi toliko, da je meso toplo ampak črvi so ostali živi.
EDIT: vseeno mi je sumljivo to, da so PO toplotni obdelavi, torej kuhanju, črvi ostali živi. Mnenja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()
Sims ::
Kako je kriva mesnica? Ali mesnica speče meso in ga dobavi ali ga trgovina(nisi napisal kje si kupil) speče? Ni mi jasno kako so lahko črvi po toplotni obdelavi še tako mrgoleli. Ti si kupil spečeno mrzlo meso? Prosim razloži. Kajti sam kupujem že pripravljeno v "leklerku" in si ne znam predstavljat, da bi tako mrgolelo črvov kot si opisal ...
LP.
Edit.
Predolgo sem pisal svoj post in si že prej napisal nekaj dodatnih podatkov ...
LP.
Edit.
Predolgo sem pisal svoj post in si že prej napisal nekaj dodatnih podatkov ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
draciel ::
Ne.. Meso je toplotno obdelala sedaj. 25minut nazaj. Prej je pa bilo v hladilniku na 4stopinje celzija.
ales85 ::
Tako kot pravi Sims, je izredno čudno, da bi po kuhanju ali pečenju črvi ostali živi. Razen, če pečete 5 minut in notri ni pečeno... čudno.
draciel ::
Ja črvi so bili prav v sredini. Tam je temperatura nižja kot na zunanji strani mesa. Seveda je notri manj pečeno kot zunaj. Iz slike se vidi da je noter zadosti pečeno ( čeprav mogoče premalo ), vendar zadosti da bi črvi preživeli?
In ja iz kuhanega mesa so prišli živi črvi. Jaz meso odprem in bum. Dvomim da bi tam nastali med kuhanjem. V hladilniku tudi niso nastali, ker je to osamljen primer. To je moralo priti v mesnici gor.
In ja iz kuhanega mesa so prišli živi črvi. Jaz meso odprem in bum. Dvomim da bi tam nastali med kuhanjem. V hladilniku tudi niso nastali, ker je to osamljen primer. To je moralo priti v mesnici gor.
ales85 ::
Sicer nisem prepričan ampak morde tole Trichinosis @ Wikipedia ? Na povezavi imaš tudi tabelo pri kateri temperaturi bi moral peči določen čas. Lahko preveriš še to?
Sims ::
Ja taki črvički nastajajo nekaj časa. Najprej muha "naserje" takše male bele "črtice". Mater gledam poleti pri mačji in pasji hrani, če jo pozabim pokrit, če je kosmatinci ne pojejo do konca. Vseeno mi ni jasno kje V mesu so se skrivali. Ponavadi lezejo po njem ... Al pa niso mušji ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
first_line ::
Jaz bi za to poklical inšpekcijo, naj se lokal kjer si jedel ubada s tem kdo je kriv.
Če ne boš nič naredil, bojo pa še naprej delali po 'dol mi visi' principu in folk futrali z gnilim mesom.
Če ne boš nič naredil, bojo pa še naprej delali po 'dol mi visi' principu in folk futrali z gnilim mesom.
Mesar ::
Preden si pojedu bi malo zakopal v glino, glina vse ven potegne, pol pa bi blo užitno.
Your turn to burn!
draciel ::
Sicer nisem prepričan ampak morde tole Trichinosis @ Wikipedia ? Na povezavi imaš tudi tabelo pri kateri temperaturi bi moral peči določen čas. Lahko preveriš še to?
Ja pekla je definitivno zadosti časa. Sedaj na zunanji strani je meso pečeno. Na notranji je res mogoče manj.. Sicer ne vem koliko časa je pekla to meso vendar še nikoli se to ni zgodilo in vedno peče piščančje meso enako časa. Zna pa bit to kar piše tam.
ales85 ::
Samo, če je res tale Trichinosis potem je to res krivda mesnice. Kje imaš video?
EDIT: Mesnice oziroma dobavitelja. Lahko, da je osamljen dogodek.
EDIT: Mesnice oziroma dobavitelja. Lahko, da je osamljen dogodek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()
ales85 ::
Sedaj sem videl video. Ampak tile črvi tako HUDO migajo, da res ne vem kaj bi si mislil. Niti približno ne zgleda, da bi bili na "robu smrti" po pečenju.
dzinks63 ::
In ja iz kuhanega mesa so prišli živi črvi. Jaz meso odprem in bum.
Še dobro, da so bili 3D črvi, katere si na daleč opazil, zamisli si , da si pogreval meso s salmonelo, bi končal na kliniki. In ja, to ni pečenje ali kuhanje, če dobiš po toplotni obdelavi žive črve, malo spremenite način prirave hrane, ker to ni ok, tako se pač ne kuha. Sicer je najbrž tole je bolj trol tema, kaj takšnega drugače ni možno.
draciel ::
Sicer je najbrž tole je bolj trol tema, kaj takšnega drugače ni možno.
Slike in video? In ti meni troll tema..
Oprosti vendar če pogledaš moje teme, nimam niti ene troll teme, in tudi naziva ne. Daj ne govori tja v 3 dni človek.
first_line ::
first_line preberi temo... kuhala je mama.
Jao, tako pa svoje mame še nisem naslovil, verjetno ker kuham sam ;)
Sam že kakšnih 10 let na veliko kupujem, kuham in jem meso (od rib do svinjine) pa česa takega še nisem doživel. Kdaj je kakšno meso malo čudnega vonja, črvov pa nisem videl kljub temu da meso narežem, stehtam in zapakiram sam.
Sem skoraj 100% da je problem v temu kako in kje je 'kuharica' hranila meso. Verjetno ti je hotela pokazati da je že čas da premakneš svojo leno rit in začneš skrbeti sam zase.
oo7 ::
Ahhh svinjarija.Nazaj nesi pa znor.To je mogla muha posrat sej drgače se ne zaredi ta hudič.
Pozimi,ko ni muhe lahko povožen maček leži 5 dni na cesti pa nebo nobenega črva.
Poleti,ko je muha je pa zadosti 2 ure pa je že vse črvivo..
Te čist razumem kako ti je še mene je danes minil jest meso pa sem samo video videl.Fujjj
Pozimi,ko ni muhe lahko povožen maček leži 5 dni na cesti pa nebo nobenega črva.
Poleti,ko je muha je pa zadosti 2 ure pa je že vse črvivo..
Te čist razumem kako ti je še mene je danes minil jest meso pa sem samo video videl.Fujjj
draciel ::
Sem skoraj 100% da je problem v temu kako in kje je 'kuharica' hranila meso. Verjetno ti je hotela pokazati da je že čas da premakneš svojo leno rit in začneš skrbeti sam zase.
Daj ne govori če ne poznaš situacije. Govora je o mesu in kako lahko pride do tega. Ne pa o mojem lajfu ( ker ga niti malo ne poznaš ) ter "troll" temi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: draciel ()
draciel ::
Katera mesnica ?
edit: Ali pa nebi povedal dokler ne dokažemo krivdo mesnice.. heh
Zgodovina sprememb…
- spremenil: draciel ()
ales85 ::
Ne glede na komentarje first_line bi jaz tudi razmislil o hranjenju in načinu priprave mesa. Dva dni v hladilniku je vseeno lahko ogromno. Pri nas, če mesa ne uporabimo takoj v istem dnevu, gre v zamrzovalnik.
Ne bom trdil, da je to razlog, ker pač ne morem. Ampak 100% pa tudi ne morem trditi, da je težava v mesnici.
Največji problem, ki ga jaz vidim je v dejstvu, da so črvi povsem živi in izgleda, da prav nič poškodovani.
Ne bom trdil, da je to razlog, ker pač ne morem. Ampak 100% pa tudi ne morem trditi, da je težava v mesnici.
Največji problem, ki ga jaz vidim je v dejstvu, da so črvi povsem živi in izgleda, da prav nič poškodovani.
first_line ::
Ni troll tema, se pa iz tega da mamo naslavljaš kot kuharico vidi kako stvari stojijo
Če bi bil v mesnici problem bi verjetno že imeli inšpekcijo pred vrati.
Če bi bil v mesnici problem bi verjetno že imeli inšpekcijo pred vrati.
tony1 ::
Pejt takoj v mesnico in naj vržejo ven vse meso iz istega kupa.
Če se bodo samo z eno vejico upirali, imej sanitarno inšpekcijo na speed dial. Tole ni noben hec.
Če se bodo samo z eno vejico upirali, imej sanitarno inšpekcijo na speed dial. Tole ni noben hec.
Magic1 ::
Krivda je na mami in na mesnici. Prva ima po možnosti meso predolgo v hladilniku ter premalo skuha/speče, mesnica pa nima kaj prodajat kontaminirano meso.
Magic
first_line ::
Men je enkrat čez vikend crknil hladilnik in je kakšni 2 kili mesa segnilo, ni pa bilo nobenih črvov. To meso je moralo ležati nekje zunaj na toplem.
draciel ::
Nekam sem poklical in dobil odgovor da je najverjetneje to da so tam kjer so delali to meso pustili nekaj časa zunaj in je tako prišla muha in pustila ličinke gor. Tako sem to razumel..
BadB0y ::
Katera mesnica ?
edit: Ali pa nebi povedal dokler ne dokažemo krivdo mesnice.. heh
Nevem kaj bi tu bil problem.. Bojo pač kupci malo bolj pozorni, če bojo kupovali v tej mesnici.. :)
Vice ::
genesiss ::
Bruh. Jaz sem pa jutri mislil speči piščanca po malo drugačnem receptu kot običajno.
1. pustiš v soljeni vodi (v hladilniku) čez noč
2. Pečeš na 90° uro in pol
3. Vzameš iz pečice in pustiš počivati 45 minut
4. Pečeš na MAX še 10 minut
Source:
Zdaj pa ne vem če bom to delal
1. pustiš v soljeni vodi (v hladilniku) čez noč
2. Pečeš na 90° uro in pol
3. Vzameš iz pečice in pustiš počivati 45 minut
4. Pečeš na MAX še 10 minut
Source:
Zdaj pa ne vem če bom to delal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
Mesar ::
Mesnica ni nikoli kriva, če je kaj narobe se stranka moti.
Če ne druga je za tvoje črve kriv neprimeren transport mesa od takrat ko je meso zapustilo mesnico!
Če ne druga je za tvoje črve kriv neprimeren transport mesa od takrat ko je meso zapustilo mesnico!
Your turn to burn!
draciel ::
ja sej pravim mogoče je premalo pekla, vendar črvi niso nastali zaradi tega. Če bi dobro spekla meso, bi jaz dobil notri.. mrtve črve, kaj je še vedno nagnusno.
Ma kako neprimeren transport? Hranjeno v hladilniku od samega nakupa do danes ( 2 dni ). To je naredila najmanj milijonkrat in še nikoli ni prišlo do tega. Razloži mi to, prosim!
Mesnica ni nikoli kriva, če je kaj narobe se stranka moti.
Če ne druga je za tvoje črve kriv neprimeren transport mesa od takrat ko je meso zapustilo mesnico!
Ma kako neprimeren transport? Hranjeno v hladilniku od samega nakupa do danes ( 2 dni ). To je naredila najmanj milijonkrat in še nikoli ni prišlo do tega. Razloži mi to, prosim!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: draciel ()
ales85 ::
Tako kot si rekel draciel. Ampak kaj pa hranjenje mesa in transport od mesnice? Mogoče se je od mesnice še kje ustavila in je bil avto (ali pa katerokoli drugo prevozno sredstvo) na vročini. Kot sem že rekel, dva dni ali več je za meso v hladilniku kar veliko, če ni res mrzlo ali pa recimo povsem v olju in res hladno. Vsaj mi se tega držimo.
EDIT: draciel Mesar pravi transport od mesnice pa do vašega domačega hladilnika. Kot sem jaz napisal v tem postu.
EDIT: draciel Mesar pravi transport od mesnice pa do vašega domačega hladilnika. Kot sem jaz napisal v tem postu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()
draciel ::
Transport so bile noge, ker je mesnica oddaljena 100m. Iz mesnice, hoja 100m ( cca 3minute ) ter direkt v hladilnik. To je naredila že miljonkrat in nikoli ni prišlo do tega.
Mesar ::
Sploh piščančje meso dobi hitro tisti vonj in sivo barvo, pa zgleda vaša kuharica tega ni pogledala/opazila. Dva dni, ja in ne, čisto odvisno od tega koliko je meso staro, kako je prišlo iz mesnice v hladilnik in koliko stopinj je bilo v hladilniku.
Your turn to burn!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uležavanje mesaOddelek: Loža | 28004 (9253) | matkeg |
» | Rabim nasvet za popoln steak (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22115 (14131) | |
» | "pokvarjeno" mesoOddelek: Loža | 5861 (4876) | turist1 |
» | Zdrava in poceni študentska prehrana v LJ.Oddelek: Loža | 6527 (2670) | Double_J |