» »

problem z matično

problem z matično

motorc ::

Imam problem. Bios se mi včasih kr sam resetira (vse gre na default). Ko se mi je to prvič nardil sm mislu, da je kdo kej spreminju pa sem dal kodo za bios. Zdele, ko sm prižgal računalnik mi spet napiše "Cmos Memory Setting Wrong" - neki tazga nism zihr. Nek je bil še error omenjen. Aja, to se ne nardi vedno, ko prižgem comp - včasih, zdej je že dvakrat to nardil.
Kaj je narobe? Men se zdi, da je neki z matično. Ali je lahko kej druzga? A je možno, da je kak stik kje al kaj? Prosim za pomoč?

P.S.: Sej (zaenkrat) ni nč narobe z rač. sam je pa nadležno vsakič bios štelat pa še to mi gre na živce, da nevem kaj je narobe.

motorc ::

Danes mi je spet isto nardil.

"CMOS/GPNV Checksum Bad"

Spet je blo treba vse nastavitve naštelat pa je blo vse ok. A bi kdo vedu kaj je narobe? Sumim matično sam nisem zihr, ker jo imam komaj 1 mesec. Pomoč, prosim

LP

Zavo ::

Kako ti naj človek pomaga, če niti ne poveš katero plato imaš...??? :\ :\ :\

EjTi ::

Verjetno je baterija zanič. A je plošča nova? Prvo probaj imet računalnik prižgan 24ur potem ga ugasni (in pusti ugasnenga recimo čez noč). Potem ga spet pržgi in če dela je bila verjetno samo prazna baterija, če pa ne dela je pa verjetno baterija zanič. Nesi plato nazaj pa jo bojo zamenal (al baterijo al pa plato). Če je pa plata stara pa probaj baterijo zamenat (more bit taka, ki se da filat - da neboš navadno uzel). Raje jo kupi v računalniški trgovini.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se prižge in ugasne!?

Oddelek: Strojna oprema
318580 (6483) kupim9
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
885348 (4737) Janac
»