» »

wifi printer

wifi printer

cerovski123 ::

lp

imam lexmark s405 ki podpira wifi...sedaj pa me zanima kako bi nastaviu wifi na laptopu da bi lahk printau preko wifi-ja ?

srus ::

Verjetno imaš Windowse? Verjetno podpirajo omenjeni model printerja?

Nastavi statični IP na wifi vmesniku na printerju. Vklopi wifi na laptopu in konfiguriraj printer kot mrežni printer s prej nastavljenim statičnim naslovom.

Reycis ::

Wireless printerji poanavadi ne ponujajo moznosti nastavitve wirelessa preko gumbov na printerju. Kar pomeni, da se moras nekako z racunalnikom povezati na printer. Ponavadi imajo ti printerji default nastavitev tako, da ze odprejo eno wireless omrezje na katerega se povezes in potem od tam naprej preko web vmesnika konfiguriras. Nekako tako kot router.

NeMeTko ::

Pa kaj trollate noooooooooooooooooooo!

@cerovski123 - ali ti niso izročili uporabniškega priročnika za tiskalnik? Tam notri imaš točno opisano, kako se printer priključi na omrežje.

Če si kupil rabljenega, ali si izgubil priročnik, ga lahko najdeš na netu (TUKAJ). Na strani 89 se začno navodila za nameščanje mrežne povezave.

V bistvu WiFi na printerju nastaviš preko instalacijskega CD-ja. Resda navodila niso najbolj optimalno napisana, saj se npr. ne omenja ali mora biti printer takrat priključen na USB, vendar predvidevam, da to pojasni procedura v setup programu.

Ko enkrat imaš printer usposobljen za mrežo, pa ga lahko podrobneje konfiguriraš oz. spreminjaš konfiguracijo preko spletnega vmesnika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP fotokopirni stroj-povezava

Oddelek: Pomoč in nasveti
6781 (556) Daniel
»

Lahko printam, ne morem skenirati (mrežni printer HP LJ Pro 200 Color MFP)

Oddelek: Pomoč in nasveti
61951 (1821) prowb
»

Novi USB-priključek bo obrnljiv (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Modifikacije
5922871 (19331) [D]emon
»

Hp deskjet F4580 in eprint

Oddelek: Omrežja in internet
9588 (518) Janac
»

? printanje in wireless povezava

Oddelek: Omrežja in internet
263249 (2874) Mati

Več podobnih tem