Forum » Kaj kupiti » Abit KT7 ali KT7 raid
Abit KT7 ali KT7 raid
nemesis ::
Zivjo!
Sem tik pred nakupom nove platke... izbiram pa med KT7 in KT7 raid - razlika je okrog 7 000 sit....
Zanima me pa predvsem kaj sploh raid pomeni in kolk mi realno pohitri stvari...
lp,
nemsis
Sem tik pred nakupom nove platke... izbiram pa med KT7 in KT7 raid - razlika je okrog 7 000 sit....
Zanima me pa predvsem kaj sploh raid pomeni in kolk mi realno pohitri stvari...
lp,
nemsis
Stripy ::
RAID lahko uporabljas, ce imas vsaj dva diska, po moznosti enaka. Potem poteka delo z diskom hitreje. Torej, ce imas dva diska ali nameravas v prihodnosti nabaviti se en disk, se ti nakup splaca, drugace bi pa jaz raje kupil KT7A.
Siluro ::
Ne morem kaj, da se ne bi strinjal z Stripy-jem.Skušaj razmislit o nakupu ABIT KT7A.
Howg govoril sem!
ChiefThunder ::
Če boš kupoval KT7, rajši vzemi novo verzijo plošče, tko, kot sta ti tadva nad mano rekla, je bolj primerna za nadgranjo, če boš kdaj menjaval procesor. So pa tudi cenejše, a nič slabše plošče z RAID-om ali brez...
yjj ::
Raid rabiš če imaš dva skoraj enaka diska, pri tem si diska (če ti takole na kratko povem) razdelita delo in rezultat je dvakratna prepustnost. Ampak tudi če imaš 2 enako velika diska ti bo to služilo le ob kopiranju zelo dolgih datotek. Torej če se ne ukvarjaš resno z ripi,mp3,... posezi po cenejši verziji brez raida
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ABIT KT7 RAID-ATHLON1300Oddelek: Strojna oprema | 1575 (1101) | ijatebi |
» | Abit KT7 in KT7<b>A</b>Oddelek: Kaj kupiti | 1822 (1519) | VASkO |
» | Kaj je zdej s temi KT7Oddelek: Kaj kupiti | 2166 (1826) | ||_^_|| |
» | tezave z abit kt7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1721 (1318) | texhex |
» | RAID kontroler (abit kt7)Oddelek: Strojna oprema | 2093 (1894) | Igor |