» »

nerazumljiv slab boot in performance WIN 7 in PC-ja

nerazumljiv slab boot in performance WIN 7 in PC-ja

The Player ::

Lep pozdrav!

S Svojim PC-jem opravljam že dobre 4 leta. Sprva sem bil potrpežljiv, sedaj pa ko je začel protestirat, se mi je pa začel gravžat. Da opišem problem.

1.del

4 leta nazaj, sem nabavil PC v AGT-ju za 1050€, vsebuje pa:
- intel core 2 quad q9300
- matična ASUS P5Q
- ATI radeon HD 4850
- 4 GB ram KIT Mushkin frekvenca 1066 mhz
- disk seagate 500gb ST3500320AS (sedaj imam HD103SJ "Spinpoint® F3")
- napajalnik Corsair HX serija 620w
- itd.

PC je sprva delal odlično, kot nov, edina pomankljivost je bila, da je po tem ko se je windows (VISTA) naložil, še po tem disk mlel v nedogled, tako, da sem včasih čakal tudi po 30 minut. Dokler je disk mlel je bil tudi performance slabši, dlje je trajalo, da so se programi naložil, ampak ko se je enkrat "zmlel" je stvar delala brezhibno.

Po tem ko mi je crknu disk, sem ga zamenjal s Samsungom in prešel na WIN 7. Mislil sem, da zaradi novega OS in diska teh težav nebo več, a so bile še zmeraj prisotne
Opozoriti moram, da se je ta pojav dogajal neglede na to, a je bil OS sveže nameščen, brez kakšnegakoli drugega softwara ali pa sedaj ko imam na disku polno softwara in šrota.

Poleg tega imam za win7 zelo dolg boottime + čakanje diska da se zmelje

Naredil sem vse mogoče, da bi skrajšal boottime. Onemogočil vse programe, da se ne zaženejo v startup, omogočil št. jeder za hitrejši zagon, spraznu namizje, odstranu nepotrebne gadget-e, itd. seveda nobenega uspeha.

spodaj je slika časov boota

Zanima me zakaj?
sem prepričan, da je nad minuto malo preveč dolg čas za mojo kišto, ali pač je? + nerazumljivo mletje po bootu

2.del

zadnji mesec so se pa začel problemi res poglabljati. Ni dneva, da mi Win7 nebi javil bluescreena ali pa se resetiral ob enostavnih opravilih kot brskanje po netu. Res je, da rad brskam z ogromno zavihki, ampak kaj ko mi zašteka ob res minimalnem številu zavihkov. Rad uporabljam tudi funkcijo obnovi sejo, da mi ni treba naslednji dan na novo odpirat in ponavadi tam zašteka, ko začne firefox nalagat. Poleg tega se mi firefox random zašteka za nek določen čas, potem se mi pa spet zbudi in dela naprej, če seveda se prej ne obesi WIN 7.

ne razumem tudi velike porabe RAMA. Ko se mi win7 zalaufa imam okoli 1,8gb porabe, včasih več/manj, firefox ima pa včasih tudi po 500MB porabe + flash player, kar mi na koncu znese okoli 3GB porabe pomnilnika.

Začel se mi je tudi dogajat, kar sem že enkrat spraševal po forumu, a ne najdem svoje stare teme, da mi PC noče dat slike na monitor.

Ugotovitev

Sanja se mi ne zakaj imam probleme s svojim PC-jem, z njim sem res ravnal lepo, pazu sem kam hodim, vse sem antivirusno skeniral preden sem odprl, nisem brisu kakršnihkoli registrov ali pomembnih opravil, nč ga nism sral v Bios-u, itd.

Občutek imam, da sem svoj PC preplačal, ker tud nimam nekega močnga performanca

Kaki predlogi, da bi spet usposobil PC s čim manj problemov in zapravljenega denarja (rad bi imel ta PC vsaj še 2 leti, če se da še 6 let)?
Formatirat bi šel le če bo res nuja.

če je še kaj kar vam lahko povem pol vprašte, info je tok, da sem sigurno še kaj spustil tu.

hvala za vsakršno pomoč!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490445296 (10977) jedateruk
»

Win 8 / Win 7 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8517907 (16399) solatko
»

Računalnik zmrzne

Oddelek: Pomoč in nasveti
392229 (1619) neon21
»

Cene pomnilnika dosegle enoletno dno