» »

Tabela

Tabela

Fiki12 ::

Lep pozdrav!
V html dokumentu imam tabelo, ki je široka 100%. Vmes je ena vrstica, ki ima tri stolpce. Kako naj dosežem, da bi imel srednji stolpec fiksno širino, prvi in tretji pa preostanek, vendar oba enako, tako da je srednji stolpec poravnan točno na sredino?

Hvala, lp

Tody ::

cell widht: 15px, ostalima dvema celicama daš pa 100% je pa tudi odvisno kaj je notri če je kaka klobasa se boš moral še s čim pomagat.

Noup, to ne deluje. Žal mi HTML, CSS in JS niso zelo natančno znani, ampak rad bi zapisal A=ŠirinaTabele-500px, torej celica1=celica3=A/2. Kako se to naredi?

Hvala, lp

Res pa je tudi, da so tabele stare vsaj toliko, kot je minilo od moje srednje šole, ko sem se nazadnje ukvarjal s tem... http://www.gamma.si/mls/index.html - Tole je spletna stran, kolega jo je narisal v Photoshopu, jst jo moram pa usposobit. Probleme mi dela tale stolpec z vsebino, ki se mora nadaljevat v neskončnost, bit na obeh straneh senčen in poravnan na sredino. Če pozabimo na tabele, kako to doseči?

Hvala

MisterR ::

Če želiš to stran optimizirat boš moral spremenit v DIV-e. Tudi meni je ena sama velika slika, povezave pa so narejene z "mapi".

galu ::

http://stackoverflow.com/questions/2107...

Jaz osebno bi uporabil JS. Če pa hočeš malenkost krajšo kodo, pa uporabi JQuery plugin (primeri so na linku).
Tako to gre.

No če delaš to iz svojega veselja, potem ti svetujem da zabiješ še ene par urc in se to naučiš narediti z divi na netu je nebroj video tutov in si boš resnično olajšal življenje tudi za v prihodnje.

Če pa to delaš zaradi denarja pa prvo sploh ni opcija(ampak nuja) oz daj nazaj projekt in se opraviči.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

Noup, ne igram web designerja, sem glasbenik, ki edini v kolektivu zmore komajda kaj več od uporabe Worda, pa se trudim to spacat supaj :) Dive sicer ponavadi uporabljam, vendar na levo poravnanih straneh, ker se spet izgubim, ko je treba zadevo spravit na sredino zaslona :( Si bom pa malo pogledal, hvala.

HardFu ::

Eh, za tole pa res ne rabis tabele
ti naredi en div in mu v CSSju nastavi sirino, potem pa margin:0 auto; in ga bo avtomatsko pomaknilo na sredino.
http://codeable.io

HardPhuck, naredil sem DIV in mu določil tole:

.bodi {
width: 576px;
margin:0, auto;
background-image:url(background-body.jpg);
background-repeat:repeat-y;

}

Rezultat še slabši, DIV je levo, tekst je čisto pri robu, torej gre čez senčen rob, itd...

margin: 0 auto;
in ne margin:
0, auto; // pazi na vejico

P.S. Hvala za tole HardPhuck, tega pa še niti zasledil nisem (shame on me).:))
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

Hvala obema, fenomenalno, zdej pa rabim samo še nasvet kako v DIVu dobit par pixlov roba (da tekst ni čisto do obeh stranic), potem pa izginem =)

Tako to gre.

Hvala!!!

Pa pri backgroundu je fajn da veš da obstaja opcija no-repeat oz repeat X ali Y os.

Hvala, sej sm jo uporabil :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298345846 (4983) sunniegoldie
»

CSS dimenzije in pozicije

171350 (1078) marjan_h
»

CSS - DIV - Brez Tabele

231588 (1291) jernejp
»

CSS problemi (strani: 1 2 )