» »

Dostop do elektro omarce na mojem zemljišču

Dostop do elektro omarce na mojem zemljišču

sverde21 ::

Pred kakšnim letom so pri nas (podeželje v ok. Celja) prestavili elektriko iz žic po zraku v zemljo in so postavili zraven naše hiše elektro omarco, kjer je števec itd. Tukaj je vse lepo in prav, dokler pred enim tednom dni niso prišli 3je s kombijem iz elektra Celje in direktno čez sosedov travnik šli do naše omarce, kjer so nanjo nalepili eno tablico, ter jo doprli in nekaj "šraufali". Ko sem prišel ven jih povprašati kaj delajo in da bi lahko malce povedali kaj delajo, so mi odgovorili, da samo nekaj označujejo, ter da se bodo naslednjič zglasili pri vhodu in v kolikor je kdo doma povedali, kaj delajo.

Nato se danes ponovno pripelje en kombi brez kakršnih koli oznak in s prikolico na kateri so imeli samokolnico in zemljo... ponovno 2 tipa (tokrat s samokolnico polno zemlje) uletita čez sosedov travnik direktno do omarce, namečeta zemljo okoli omarce in odideta prehitro, da bi jima karkoli rekel.

Zanima me kako je pri nas urejeno glede tega, mislim da bi se ti ljudje morali vsaj zglasiti pri vhodnih vratih, pozvoniti in povedati zakaj so prišli, saj drugače lahko pride tudi nek "cigo" (pardon izrazu), ki nam bo sredi belega dneva prišel in iz omarice pokradel ves baker.
<?php echo `w`; ?>

mcgeek ::

Elektro omarica je (žal) last elektro podjetja, četudi stoji na tvoji zemlji in četudi si jo ti financiral. Ključ imajo le oni.
Zelo verjetno imaš v pogodbi (celo zemljiški knjigi) zapisano, da imajo zaposleni elektro podjetja služnostno pravico za ta del ozemlja in tam lahko počnejo kar hočejo. Brez da bi se prej najavili.
Vsi, ki so elektro omarice postavljali v notranjosti hiš, ko je bilo to še dovoljeno, pa jih morajo seveda spustiti do njih.

sverde21 ::

To vem da je omarica last elektro podjetja, vendar pa kolikor vem nismo podpisali nobene pogodbe ali karkoli, ki bi jim dovoljevalo, da lahko delajo karkoli tam okoli, saj niso kupili tistega m2 zemlje, sploh pa ne morajo hoditi čez sosedov travnik, ker je to motenje njegove posesti, torej če že pridejo bi morali priti po našem dovozu, potem pa niti ni problem reči 2 stavka kaj gredo narediti.
<?php echo `w`; ?>

STASI ::

sverde21:kot ti je mcgeek napisal. Poglej v ZKI za obe parceli če imata notri služnostno pravico.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom omarica v zasebni hiši in udar strele, pomoč! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7812111 (9654) St235
»

Pravno vprašanje: neuporaba parcele in pripadanje upravitelju po toliko in toliko let

Oddelek: Loža
234018 (3313) WaterBoy
»

elektro omara + števec - koliko je vredno

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
157544 (6696) Bostjan
»

Električni priključek

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51828 (1649) balocom
»

Okvara števeca za elektriko-kdo plača popravilo?

Oddelek: Loža
184587 (4097) plavko61

Več podobnih tem