» »

MS K7TPRO2A : MS K7T TURBO

MS K7TPRO2A : MS K7T TURBO

jos69 ::

Imam možnost prodat MS k7t pro2a.Zanima me če se splača vzet MS k7t Turbo in kaj bi pridobil.Imam TB 800.Ali pa bi mogoče bolje kakšen Epox ali Abit?

Stripy ::

Turbo ima cip KT133A, kar pomeni, da podpira frekvence FSB 133MHz (in vec). To pride prav pri novejsih procesorjih, ki delujejo pri notranji uri 133 MHz in pri navijanju frekvence.

Izmed abitke, MSI in Epoxa bi vzel MSIjevo platko, ce se ti pa splaca zamenjati, pa je odvisno od denarja, ki ga bos dobil za Pro2A.

Popravljam ze drugic:D, ker sem si premislil. Raje bi vzel Epoxa.

Aggressor ::

Kar še tule zraven bom vprašal:



Ali so MSIjeve plošče resnično TAKO počasnejše od ostalih, ali pa se to v praksi ne pozna?

Kar se pa originalnega vprašanja tiče, pa ne poznam natančno K7T Pro2A. Kar se mene tiče, tudi sam izbiram med Epoxom, Abitom, pa MSIjem. Stvar je v tem, da je na Epoxu izredno malo prostora okoli socketa, Abitka je malce dražja in ne ravno najbolj stabilna, MSI pa počasna. Imajo pa vse OC prijazne lastnosti, tako da odločajo malenkosti.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

DanKick ::

Ne vem, zakaj bi bile MSI-jeve plate počasnejše od ostalih ?!? Kakorkoli že, v praksi so odstopanja med platami različnih proizvajalcev (z enakim chipsetom, jasno) zelo, zelo majhna ali ničelna.

ChiefThunder ::

MSI plate so ene izmed najbolj stabilnih matičnih plošč (če ne najbolj stabilne), razlike v hitrosti so pa, kokr je že DanKick reku izjemno majhne. Ob nekem testiranju je MSI Turbo upešno prestala vse teste, medtem ko se je KT7A večkrat sesula. Abit pa je tudi dražji od ostalih plošč (razen Asusove). Nakup plošč s KT133A čipovjem je priporočen, čeprav ne nujen. Izbiraj pa med MSI Turbo, Epox 8KTA3 ali pa Soltekovo ploščo.

Stripy ::

No, ce si pogledate test na tom's hardware, je MSI izpadel prav zalostno in pocasnost ni bila zanemarljiva. Je pa res, da bo to verjetno bolje z novim biosom, samo kdaj ta bios pride?

Aggressor ::

Jap, točno tisti test sem imel jaz v mislih. No, upam, da se bodo z biosom potrudili, kajti verjetno bo moja izbira kar MSI.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

ADF ::

eelectra in mlacom imata tudi Soltekovo SL75KAV, s katero so finci dosegli tudi FSB cez 140MHz (s tem, da so znizali mnozilnik). To bi moralo drzati tudi za MSIjevo Turbo plato.

Tukaj je link do testov, kjer so v tabeli dobro vidne razlike med razlicnimi FSBji in mnozilniki (velja za soltek):

http://katuhintavertailu.com/testit/75k...

Po tem sodec, se definitivno splaca nabavit plato z VIA133A cipovjem.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj kupt (proc., plata, ram)?

Oddelek: Kaj kupiti
382116 (1460) Enzo77
»

motherboard za AMD Athlon

Oddelek: Kaj kupiti
111352 (1096) CCD
»

ATHLON ali DURON

Oddelek: Kaj kupiti
201575 (1291) olta
»

Kaj kupiti? Duron

Oddelek: Navijanje
91397 (1250) msmiha
»

MSI Pro 2 & Epox 8kta+

Oddelek: Kaj kupiti
141465 (1334) Edi

Več podobnih tem