Forum » Hlajenje in modifikacije » Hladilnik za prenosnik
Hladilnik za prenosnik
xdyphx ::
Nameravam kupiti hladilnik za prenosnik ampak nevem za katerega bi se odločil, rabil bi res kvaliteten hladilnik do cene 50eur (kakšen evro-+) ki bi mi notebook ohladil vsaj do 10-20C ker je zelo občutljiv na toploto, velikost naj bo čimvečja. Prosil bi tudi za pot do trgovine v primeru da se odločim za nakup. Hvala v naprej!
Edit: Če se tema bolj navezuje na "Kaj kupiti" bi prosil modelatorja da temo premakne, v tem primeru se opravičujem za napako.
Edit: Če se tema bolj navezuje na "Kaj kupiti" bi prosil modelatorja da temo premakne, v tem primeru se opravičujem za napako.
- spremenilo: xdyphx ()
Gwanaroth ::
Največkrat je krivec za pregrevanje laptopa prah in umazanija v notranjosti - na ventilatorju in hladilnih režah pri procesorju.
Verjetno imaš v mislih zunanji "hladilnik" - podlago, na katero položiš laptop in iz podlage piha zrak v prenosnik. Dvomim, da ti bo katerakoli podlaga shladila prenosnik za 10 stopinj.
Raje razdri prenosnik, ga spucaj in po potrebi zamenjaj termalno pasto - odvisno od starosti prenosnika. Če je pa relativno nov, je pa težava v sami zasnovi hladilnega sistema. Klasičen problem Asusov, Acerjev in zadnje čase tudi HPjev za 500 eur.
Verjetno imaš v mislih zunanji "hladilnik" - podlago, na katero položiš laptop in iz podlage piha zrak v prenosnik. Dvomim, da ti bo katerakoli podlaga shladila prenosnik za 10 stopinj.
Raje razdri prenosnik, ga spucaj in po potrebi zamenjaj termalno pasto - odvisno od starosti prenosnika. Če je pa relativno nov, je pa težava v sami zasnovi hladilnega sistema. Klasičen problem Asusov, Acerjev in zadnje čase tudi HPjev za 500 eur.
Lights often keep secret hypnosis..
Bi razdrl in prepucal če bi bilo potrebno, ampak se presneto bojim da bi pri temu zgubil dokupljeno garancijo (pucanja ventilatorjev žal ne krijejo kar je normalno) predvsem pa pri normalni uporabi pregrevanje ni velik problem saj se segreje do 50C, kar je v večini review-ov za moj prenosnik normalno tako da lahko se zgodi da so ventilatorji čisti, ampak mi v 55C v nekaterih primerih v igrah meče ven kao zaradi pregrevanja res pa je da računalnik ni sposoben da bi dosegel 60C in pri tem stabilno delal kakor pravijo tudi drugi na internetu zato se odločam za nakup zunajne hladilne podlage/hldailnika. Imam en kup Acerjevih prenosnikov, pregrevanje prisotno skoraj v vseh :)
spirit ::
http://www.mlacom.si/za-prenosnike/zalm... to vzami, definitivno pa spucaj prenosnik, vsakega see da lepo odpret, dokler ga samo odpreš in očistiš ne bi smel nič poškodovati kar se tiče garancije.
spirit ::
Važna je hladilna površine, ki je tu velika in pa količina zraka ki preteče, oziroma jo ventilatorji spravijo do računalnika.
http://www.mlacom.si/za-prenosnike/zalm... to vzami, definitivno pa spucaj prenosnik, vsakega see da lepo odpret, dokler ga samo odpreš in očistiš ne bi smel nič poškodovati kar se tiče garancije.
Kot bi mi bral misli, nekaj v stilu Zalmana sem gledal kar precej ampak odločitve ni bilo, če bi bil slučajno kaki predlog za kaj bolšega :) Torej bistvo je pomoje teh zunajnih ventilatorjev da nudijo tudi dovod zraka v njega, in da odpravijo kopičenje toplote okoli njega da dobi računalnik res kavaliteten zrak zato mi ni cena nevem kako pomembna.
eales ::
Ima kdo izkušnje z Logitech n 200 ali pa z malo dražjim modelom N700, ki ima ob strani še zvočnike? Imam namreč podoben problem kot avtor te teme :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hladilnik za prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 5024 (2685) | traxxas |
» | Pregrevanje prenosnika (čiščenje)Oddelek: Strojna oprema | 4649 (3538) | Invictus |
» | Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 19279 (14854) | Zheegec |
» | Hude težave s prenosnikom (Toshiba)Oddelek: Pomoč in nasveti | 793 (641) | hojnikb |
» | Laptop coolerOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1766 (1560) | boogie_xlr |