Forum » Na cesti » Katero ketno za bicikl
Katero ketno za bicikl
Temo vidijo: vsi
kuglvinkl ::
Well, ker so mi spizdili bicikl (PS. če te dobim, tudi ti Stvarnik ne bo pomagal), rabim novo ketno (+bicikl).
Ker gre spet za staro specialko, me zanima, kaj priporočate. Se pravi težke ketne odpadejo.
Thnx.
Ker gre spet za staro specialko, me zanima, kaj priporočate. Se pravi težke ketne odpadejo.
Thnx.
jype ::
Specialized rapper slim, če jo lahko dobiš. Lahka, dolga (zakleneš lahko obe kolesi) in nastavljiva številka (težko pozabiš ključ).
black ice ::
Poglej tudi za kakšnimi verigami, ki so namenjene za zaklepanje motornih koles.
Sicer pa Jure že ve kako in kaj, ker je kolesar. No pun intended.
Sicer pa Jure že ve kako in kaj, ker je kolesar. No pun intended.
darkolord ::
jype> Specialized rapper slim
Sicer pa, v splošnem velja večje/težje = boljše (resda so izjeme - 10 kil jekla ne pomaga, če je zanič mehanizem za zaklepanje). Praktično vse talahke pa služijo samo temu, da mimoidočim preprečijo, da se usedejo na bicikel in odpeljejo.
Cons: My bike got stolen
Sicer pa, v splošnem velja večje/težje = boljše (resda so izjeme - 10 kil jekla ne pomaga, če je zanič mehanizem za zaklepanje). Praktično vse talahke pa služijo samo temu, da mimoidočim preprečijo, da se usedejo na bicikel in odpeljejo.
Invictus ::
Intersport je imel včasih ene, kjer notri ni bilo zajle, ampak kovinski valjčki, lepo zloženi v krog. Ključavnica se pa zaklene če jo poliješ s kislino.
Slučajno sem bil tam, ko je ena gospa prišla po novo, ker je staro uničil tat. Samo mu ni uspelo ukrasti kolesa, en revež se je pa 2 uri matral, da je tisto prežagal.
Je pa bila težka ...
Slučajno sem bil tam, ko je ena gospa prišla po novo, ker je staro uničil tat. Samo mu ni uspelo ukrasti kolesa, en revež se je pa 2 uri matral, da je tisto prežagal.
Je pa bila težka ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
iso2000 ::
Jaz sem si pred kratkim nabavil tak majhen u-lock od ABUS-a. Po testih je baje med boljšimi - Granit Futura 64. Sem vzel ta manjšo verzijo, ker je relativno lahka in majhna. Rabim pa samo za par minut priklenit bicikel, če skočim v kakšno trgovino ipd.
lp
lp
kuglvinkl ::
Jaz sem si pred kratkim nabavil tak majhen u-lock od ABUS-a. Po testih je baje med boljšimi - Granit Futura 64. Sem vzel ta manjšo verzijo, ker je relativno lahka in majhna. Rabim pa samo za par minut priklenit bicikel, če skočim v kakšno trgovino ipd.
lp
Kje si pa kupil in za koliko?
moj_nick> Cena ketne > cena kolesa.
Če iščete tako, da kolesa ne bodo ukradli (normalne ključavnice so namenjene temu, da raje ukradejo sosednje, dražje kolo) priporočam
http://www.kryptonitelock.com/products/...
Če iščete tako, da kolesa ne bodo ukradli (normalne ključavnice so namenjene temu, da raje ukradejo sosednje, dražje kolo) priporočam
http://www.kryptonitelock.com/products/...
Pri nas sem jo našel pri Bauer-ju, v BTC-ju v Ljubljani.
Cena je bila pa ca. 75 €. Slovenski uvoznik za ABUS je pa julija ni imel.
Cena je bila pa ca. 75 €. Slovenski uvoznik za ABUS je pa julija ni imel.
darkolord> Kryptonite je zanič. Odklene se jo kar s kulijem
Tiste, ki jih zakleneš s ključem za tipkovnico na 386kah, ja. Tele Fahgedaboutit imajo kar kunštne ključe (seveda pa niso unpickable).
Tiste, ki jih zakleneš s ključem za tipkovnico na 386kah, ja. Tele Fahgedaboutit imajo kar kunštne ključe (seveda pa niso unpickable).
energetik ::
Po mojem je še največji p/p ketna iz Merkurja pa čim večja žabca (Titan, s tapravim ključem).
Seveda so Kryptonite ipd boljše, ampak tudi precej dražje.
Jeklena ketna ustrezne debeline tudi ni kar tako enostavna stvar za presekat.
Seveda so Kryptonite ipd boljše, ampak tudi precej dražje.
Jeklena ketna ustrezne debeline tudi ni kar tako enostavna stvar za presekat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Sicer je takšna ketna kar ok, samo problem jo je s seboj trogat - teža in velikost sta kar konkretna...
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | So vam kdaj ukradli kolo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28690 (7082) | GupeM |
» | Najboljš zaščita prot kraji pecikla (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 48505 (36248) | Daliborg |
» | Mestno koloOddelek: Loža | 14356 (5559) | carota |
» | Parkiranje kolesa - Lj Center (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 12379 (11122) | --- |
» | bicikl za 40 kSITOddelek: Loža | 2361 (1724) | mzidy |