Forum » Elektrotehnika in elektronika » Vezava senzorjev za svetlobo: kako
Vezava senzorjev za svetlobo: kako
M-XXXX ::
Hiter opis situacije: na levi strani stavbe (dovoz) imam senzor 1 na njega pa 4 luci. Na drugi strani stavbe imam senzor 2.
Led luci lahko prizgem ali s senzorjem 1, ali s senzorjem 2 ali s stikalom. Senzor ena mi prizge 4 luci + led luci kar je ok. Senzor 2 mi zaradi vezave (vzporedna) prizge tako led (zazeljeno) kot luci na senzorju 1 (nezazeljeno). Da mi senzor 2 ne priziga vsega na senzorju 1 lahko vmes vezem stikalo kar ni najboljsa resitev.. obstaja kaj takega, kar bi vezal med senzor 1 ter led lucmi, da bi prepuscalo elektriko samo v eno stran? Oziroma da senzor 2 ne prizge luci vezane na senzor 1?
Led luci lahko prizgem ali s senzorjem 1, ali s senzorjem 2 ali s stikalom. Senzor ena mi prizge 4 luci + led luci kar je ok. Senzor 2 mi zaradi vezave (vzporedna) prizge tako led (zazeljeno) kot luci na senzorju 1 (nezazeljeno). Da mi senzor 2 ne priziga vsega na senzorju 1 lahko vmes vezem stikalo kar ni najboljsa resitev.. obstaja kaj takega, kar bi vezal med senzor 1 ter led lucmi, da bi prepuscalo elektriko samo v eno stran? Oziroma da senzor 2 ne prizge luci vezane na senzor 1?
Fave ::
Poigrati se boš moral z releji, vendar če nisi tega vešč, raje prepusti to delo električarju.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
einstein :P ::
Ali pa zraven senzorja 1 zmontiraš še en senzor, ki bo preprosto vklapljal samo 4 luči, senzor 1 in dva pa samo ledice.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
M-XXXX ::
Hm, tale z dodatnim senzorjem je tako otroška enostavna rešitev, da sploh nisem pomislil, pa še ledice lahko svetijo občutno dlje kot ostale 4 luči... Tnx za idejo :)
einstein :P ::
Hm, tale z dodatnim senzorjem je tako otroška enostavna rešitev, da sploh nisem pomislil, pa še ledice lahko svetijo občutno dlje kot ostale 4 luči... Tnx za idejo :)
Ni problema, sicer nisem mislil, da ti bo tako zanimiva ideja ampak mi kakšna druga rešitev ni prišla na misel. Ideja s še enim senzorjem pa mi je takoj prišla na misel ampak nisem vedel ali bo zadeva ustrezala tvojim potrebam, tako da je bilo očitno vredno omembe.
Lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje glede dnevnih LED luči pri avtu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 42912 (9384) | rogerg |
» | Stikalna tipka s senzorjem hitrostiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 963 (659) | dreta |
» | Interna temp. dioda - kalibracijaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1226 (1088) | njok |
» | Msi K7t turbo voltage modOddelek: Navijanje | 1077 (850) | franci |
» | termalna dioda ??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1091 (867) | [DrAc0] |