» »

Vezava senzorjev za svetlobo: kako

Vezava senzorjev za svetlobo: kako

M-XXXX ::

Hiter opis situacije: na levi strani stavbe (dovoz) imam senzor 1 na njega pa 4 luci. Na drugi strani stavbe imam senzor 2.

Led luci lahko prizgem ali s senzorjem 1, ali s senzorjem 2 ali s stikalom. Senzor ena mi prizge 4 luci + led luci kar je ok. Senzor 2 mi zaradi vezave (vzporedna) prizge tako led (zazeljeno) kot luci na senzorju 1 (nezazeljeno). Da mi senzor 2 ne priziga vsega na senzorju 1 lahko vmes vezem stikalo kar ni najboljsa resitev.. obstaja kaj takega, kar bi vezal med senzor 1 ter led lucmi, da bi prepuscalo elektriko samo v eno stran? Oziroma da senzor 2 ne prizge luci vezane na senzor 1?

Fave ::

Poigrati se boš moral z releji, vendar če nisi tega vešč, raje prepusti to delo električarju.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

einstein :P ::

Ali pa zraven senzorja 1 zmontiraš še en senzor, ki bo preprosto vklapljal samo 4 luči, senzor 1 in dva pa samo ledice.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

M-XXXX ::

Hm, tale z dodatnim senzorjem je tako otroška enostavna rešitev, da sploh nisem pomislil, pa še ledice lahko svetijo občutno dlje kot ostale 4 luči... Tnx za idejo :)

einstein :P ::

M-XXXX je izjavil:

Hm, tale z dodatnim senzorjem je tako otroška enostavna rešitev, da sploh nisem pomislil, pa še ledice lahko svetijo občutno dlje kot ostale 4 luči... Tnx za idejo :)

Ni problema, sicer nisem mislil, da ti bo tako zanimiva ideja ampak mi kakšna druga rešitev ni prišla na misel. Ideja s še enim senzorjem pa mi je takoj prišla na misel ampak nisem vedel ali bo zadeva ustrezala tvojim potrebam, tako da je bilo očitno vredno omembe. :D

Lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje glede dnevnih LED luči pri avtu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12842912 (9384) rogerg
»

Stikalna tipka s senzorjem hitrosti

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
11963 (659) dreta
»

Interna temp. dioda - kalibracija

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61226 (1088) njok
»

Msi K7t turbo voltage mod