Forum » Omrežja in internet » ADSL-študentski paket
ADSL-študentski paket
A1eN ::
hi
zanima me če lahko naredim internet na dveh povezanih računalnikih(hub) z študentskim paketom(standardni)....
Ali ima kdo tko nareto?
lp
zanima me če lahko naredim internet na dveh povezanih računalnikih(hub) z študentskim paketom(standardni)....
Ali ima kdo tko nareto?
lp
EjTi ::
1. Na glavni rač. daš: 2 mrežne kartice, XP ali 2000ko in naštimaš internet connection sharing. Da z drugega rač. dostopaš do interneta, mora biti glavni prižgan. Na drugem boš imel nekaj težad da ti bo delal mirc dcc, edonkey, ...
2. Namesto HUBa kupiš rooter = okoli 25000sit - rooter moreš konfigurirati za mirc dcc, ...
3. Namesto študentskega naštimaš normalni paket in imaš lahko dva dinamična IPja - preko zdajšnega huba. Ni nič dodatnega nastavljanja.
Če sem se pa zmotu kej mo bojo pa že popravl.
2. Namesto HUBa kupiš rooter = okoli 25000sit - rooter moreš konfigurirati za mirc dcc, ...
3. Namesto študentskega naštimaš normalni paket in imaš lahko dva dinamična IPja - preko zdajšnega huba. Ni nič dodatnega nastavljanja.
Če sem se pa zmotu kej mo bojo pa že popravl.
ginek ::
odgovor je DA.
do 4 racunalnike (povezane prek hub-a ali switcha na ADSL modem) lahko hrati furas nas isti username...PREVERJENO na studentskem paketu
do 4 racunalnike (povezane prek hub-a ali switcha na ADSL modem) lahko hrati furas nas isti username...PREVERJENO na studentskem paketu
ginek ::
by the way, DSmidgy
NE RABIS nobenega internet connection sharinga, ..4 računalniki so na internetu povsem neodvisno eden od drugega..ne govori ce nisi poskusil. Zadostuje navaden hub ali switch...in lako uporabljas 4 racunalnike - vsak ima seveda gor instaliran softwer za ADSL (PPPoE clienta).
NE RABIS nobenega internet connection sharinga, ..4 računalniki so na internetu povsem neodvisno eden od drugega..ne govori ce nisi poskusil. Zadostuje navaden hub ali switch...in lako uporabljas 4 racunalnike - vsak ima seveda gor instaliran softwer za ADSL (PPPoE clienta).
recimo: imam 2 mrežni karti...eno za ADSL eno za huba....na drugem računalniku pa imam sam eno mrežno in ta je povezana na hub....na obeh imam inštaliran PPP....
vprašanja:
a) kakšen kabel je za povezovanje?
b) a je na HUBU posebno mesto za glavni računalnik?
c)kako naštimam ppp client?
d)kako vlogo spljoh ima ta ppp?
vprašanja:
a) kakšen kabel je za povezovanje?
b) a je na HUBU posebno mesto za glavni računalnik?
c)kako naštimam ppp client?
d)kako vlogo spljoh ima ta ppp?
TylerDurden ::
Ne rabiš posebne mrežne za adsl, adsl modem priključi direktno v hub.
Let\'s make some soap ...
torej: imam hub na katerega priklopim adsl ,računalnik A,in računalnik B.....
popravite me če se motim
....
popravite me če se motim
....
ali3n ::
hum... men so 2 dni nazaj na Siolovi pomoči uporabnikom zatrdili, da je na študentskem paketu možno SAMO 2 računalnika naenkrat povezat, normalni paketi pa omogočajo hkratno povezavo največ štirih računalnikov (govorim o dinamičnem IPju...)...
mal sm zbegan
mal sm zbegan
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
zile: a crossover kabel ne nucam med hubom in računalniki?
a rappoe driver morm obvezno instalirat če hočem dva računalnika med sabo internetno povezat?
A velja tko da sam instaliram na računalnik B tisit CD ki sem ga dobil od SIOL-a za ADSL?
a rappoe driver morm obvezno instalirat če hočem dva računalnika med sabo internetno povezat?
A velja tko da sam instaliram na računalnik B tisit CD ki sem ga dobil od SIOL-a za ADSL?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: A1eN ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | razdeljen ADSLOddelek: Kaj kupiti | 1838 (1310) | bbombek |
» | Najcenejše domače omrežjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1753 (1335) | Senitel |
» | ADSL (študentski paket) - težave !!!Oddelek: Omrežja in internet | 1335 (963) | mrTwelveTrees |
» | ADSL - deljenje linijeOddelek: Omrežja in internet | 1283 (863) | Gandalfar |
» | Povezava PC, Apple in ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1101 (998) | SasoS |