» »

Micro SD kartica 2GB - problem

Micro SD kartica 2GB - problem

DiaMonDer ::

Pozdravljeni!

Zanime me če mi lahko kdo od vas malo boljših strokovnjakov pomaga s tem problemom. Pred nekaj dnevi sem kupil nov telefon Sony Ericsson Live with Walkman --->
Zraven sem že dobil Micro SD kartico velikosti 2GB ter kabel za prenos podatkov iz računalnika na telefon ali obratno. Torej doma sem probal telefon priključiti ter naložiti na telefon nekaj pesmi na kar vidim da je na novi kartici že zaseden 1GB. To lahko vidite tukaj:
Ko odprem Memory Card pa najdem ogromno map. Vendar tudi če označim vse mape ter datoteke ter kliknem možnosti da mi pokaže skupno velikost (vklučno z skritimi mapami) je velikost le 363 MB. Na tej sliki lahko vidite dokaz in imena vseh map ter datotek ki se nahajajo na kartici:
Torej sedaj me zanima če kdo od vas ve zakaj je zaseden 1GB namesto 363MB in pa zakaj sploh je zasedenih teh 363MB torej kaj sploh te mape pomenijo in seveda če jih lahko izbrišem. Mogoče bo kdo od vas vedel kakšno rešitev.

Hvala za odgovore.

Lp. Ambrož

KoMar- ::

SD kartico uporabljajo različne Android aplikacije, ki si jih namestil, tako da jaz osebno ne bi nič brisal, ker boš izgubil kakšne saved games in podobno. Vsekakor je 2 GB zelo malo, ker so že 8 GB kartice smešno poceni (10 €).

Tvoja računica s prostorom se pa ne izide, ker imaš na kartici veliko drobnih datotek, velikih par KB, ki potem zasedejo celoten cluster size datotečnega sistema na kartici, npr. 32 KB ali kaj podobnega. Google: cluster size

amigo_no1 ::

Kateri datotečni sistem je na kartici ?
fat16/32 ?

2353 fajlov da zasede 1600 MB clustra ?? 73 MB max.

http://technet.microsoft.com/en-us/libr...

Cluster Size pri 1,024 MB-2 GB
32 KB fat16
4 KB fat32

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

DiaMonDer ::

Hvala KoMar.

ttommy ::

Jaz sem si vso vsebino iz kartice skopiral na novo 16GB kartico. Original imam shranjeno. Daj povej- a tebi tudi zelo žre baterijo?
Gamer

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB ključ v FAT

Oddelek: Pomoč in nasveti
295787 (5407) bbenci2
»

Katero grafično kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
284908 (4325) mihco