» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
190 / 190
»
»»

Okapi ::

Zato ker pri uradnem prodajalcu večine modelov ne dobiš. Prijaviš se lahko za en model in čakaš. Je kot zadetek na loteriji;)

Ales ::

Ker je pri zastopniku ne dobiš, čakalne vrste so. Premetenci so ustvarili situacijo, kjer se folk grebe, da pride sploh do želenega modela. Folk online objavlja "uau poklicali so me da pridem po uro!" in potem še "eno drugo so mi ponudili in sem kupu!".

Adijo pamet. :))

nejc_nejc ::

Kako je s prodajo rabljenih. Recimo cenovni modeli cca 2k.
Ali ohranja vrednost ali ne?

Saj ko te pokliče Malalan, je res kot bi zadel na loterije;) Sploh za modele, ki jih z lahkoto takoj prodaš z dobičkom.

Mene so recimo lani poklicali, za Deep Sea, in bi ga verjetno celo vzel, če bi bila barvna kombinacija (številčnice) po moji želji (črno-modra), je bila pa črna. In če bi me poklical leto ali dve prej, ko so se na Chrono24 prodajali po 17, 18 jurjev (cena je bila pa 14 jurjev), bi tudi črnega vzel (in takoj prodal). Ampak lani je cena "rabljenih" močno padla in bi ga mogoče lahko prodal za par sto evrov plusa, ampak je to premalo, da bi se s tem sploh ukvarjal.

Drugače sem pa v vrsti za Yachtmaster iz titana. Nov je 15.550 evrov, "rabljene" prodajajo po 30 jurjev (in so se na začetku po 50+ jurjev). Ampak nimam prav veliko upanja, da bi zadel na tej loteriji.;)

nejc_nejc ::

Če prav razumem vsaj 12 do 15k+ za ohranitev vrednosti. Ok seveda še pravi model...

Furbo ::

Menda Rolex pridno povečuje proizvodnjo, tako da bo en dan teh oslarij konec upam.

Ker jaz bi rad kupil pepsija in ga nosil, ne pa prodajal naprej.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

nejc_nejc je izjavil:

Kako je s prodajo rabljenih. Recimo cenovni modeli cca 2k.
Ali ohranja vrednost ali ne?

Nobena nova ura za okoli 2 jurja ne ohranja vrednosti.

Razen v izjemnih primerih. Recimo če tako uro dobiš za manj kot jurja na kakšni razprodaji, lahko vsaj malo upaš, da jo boš uspel tudi prodati za teh "manj kot jurja". Ali če kupiš rabljeno uro po zelo ugodni ceni, in se ti s prodajo ne mudi, lahko sčasoma najdeš koga, ki jo je pripravljen kupiti za enako ali celo malo višjo ceno. Ali če gre za kakšne omejene serije zelo priljubljenih znamk, recimo Swatch Moonwatch ali Casio G-Shock.

Še ena možnost je "šverc-komerc" - greš na Japonsko (ali v ZDA, Dubaj...) in uro na roki prineseš domov. V EU je ta ura za vsaj 20% dražja, zaradi DDV, in imaš potem nekaj upanja, da jo pri nas prodaš brez izgube, morda celo z malo profita. Sploh če veš, kaj kupuješ, recimo kakšen bolj iskan Seiko, Casio ali Citizen, delan samo za japonsko tržišče.

Jaz sem recimo tako na Japonskem kupil Seikovega Alpinista, model, ki se v Evropi ni dobil - SARB17. Zanj sem dal 290 evrov. Takrat bi ga lahko pri nas takoj prodal za kakšnih 500 evrov. Na Chrono24 so trenutno 700-1000 evrov.

nejc_nejc je izjavil:

Če prav razumem vsaj 12 do 15k+ za ohranitev vrednosti. Ok seveda še pravi model...

Oyster Perpetual so 6500 evrov, ga lahko takoj prodaš za vsaj 10 jurjev, če zadeneš loterijo pri Malalanu. Ne sicer čisto vse barvne različice;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

d0rK ::

Eno vprašanje... Zapuščen mi je bil Rolex Oyster Perpetual Datejust. Ura ni najnovejša. Je v dokaj dobrem stanju z razlicnimi praskami ker se je skos nosila. Tako.

Recimo, da bi jo želel povrniti v factory new stanje. Da jo shranim ali potencialno prodam "as new". Kam se jo to pošlje in koliko to ponavadi stane? Torej recimo poliranje stekla, menjava zadnje ploščice in drugo. Ura drugače dela.

Na pamet bi rekel, da okoli 800 evrov pri Rolexu. Neseš jo v k Malalanu.
https://malalan.eu/si/ure/

Neodvisni urarji so cenejši, in bo ura sicer lahko enako dobro obnovljena, ne bo pa imela "papirja", potrdila, da je originalno obnovljena.

d0rK ::

Hvala, bom povprašal.

Arey ::

Okapi, pa je te base rolexe aka DJ in OP res tok tezko dobit pri malalanu? Gul se mi zdi smesno k so res najbolj entry level ure od rolexa in jih stemplajo na polno.

Glede na cene na Chrono24 jih je očitno težko dobiti. Nisem pa gledal za vse modele.

Ni več take drame, se pa še delajo trgovci, kot da je. Za osnovne.

endelin ::

Saj mene to zanima zakaj so cene osnovnih DJ na chrono24 iste ali višje, kot ce grem naročit k dealerju novo. Zakaj bi delal to?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Sej so ti povedali, ker je pri dealerju ne dobis oz moras imet "zgodovino nakupov". Sm mislu da op pa dj dobis sam zgleda ne. Zih pa lazje kot tiste bolj zazeljene.

endelin je izjavil:

Saj mene to zanima zakaj so cene osnovnih DJ na chrono24 iste ali višje, kot ce grem naročit k dealerju novo. Zakaj bi delal to?

Isto kot na bolhi, kjer folk prodaja nove rolexe nad MPC.

Ker eni ne upajo k Malalanu/domnevajo, da jih ni.

Moj sorodnik je hotel deepsea, modro/črnega, dobil takoj iz zaloge.
Pa tudi seadwellerja bi lahko dobil iz zaloge, sem gledal predračun, normalna rolex cena.

kajpavem ::

Na koliko ocenjujete vrednost rabljene ure Seiko SGEH47P1?

Ura je dobro ohranjena, nosil sem jo 3 leta.

Mi je jasno, da ne gre za nobeno extra vrednost, a vseeno bi rad dal v oglas neko realno ceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kajpavem ()

Vprašanje če boš to sploh prodal IMO, razen če ne vem da gre za kakšno super limited varijanto ki jo hočejo vsi met :)

Yossarian ::

Je kdo že kupoval na tej spletni strani?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian ::

Hvala, Okapi
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
««
190 / 190
»
»»