» »

Smo dosegli višek razvajenosti?

1
2
3

Keyser Soze ::

Phantomeye je izjavil:

Ljudje smo stalno nezadovoljni.

Hvala bogu da smo.
OM, F, G!

Phantomeye ::

Keyser Soze je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Hvala bogu da smo.

Drugače bi še vedno kamne tolkli. Ce bi sploh še obstajali.

Wox ::

Da strnem... Iz napisanega izhaja, da je le "uspešen" potrošnik zadovoljen človek. Zadovoljen človek pa je ustvarjalno mrtev človek. Se ga pa da izkoristiti za produkcijo dobrin in naslednjih potrošnikov. Po tej teoriji rabimo neskončno mnogo resursov. Kolko sem slišal bi naj baje bilo le vesolje neskončno in pa človeška neumnost. Albert je dvomil v tisto prvo, verjel v drugo. Ergo... človeška neumnost je nujna za njen obstoj.:D
Commodore 64

donfilipo ::

Še en pogled domače strokovnjakinje na zadevo izbire in zadovoljstva.
Povezava velika izbira in anksioznost.

Renata Salecl: Choice

Filmček

Knjiga
http://books.google.si/books?id=DgJBOKC...

In opravljanje:
Renata Salecl je bila poleg argentinske manekenke kasneje. ujela našega Slavoja v mreže, ko je zapustil meniško celico in zabredel v normalno družinsko življenje:).
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Matako ::

Phantomeye je izjavil:

Že, ampak džentelmenski dogovor je, da te BK za nezadovoljstvo drugega - in tako stvari nekako saj gredo naprej. Si predstavljaš, da bi se vsi z vsem tem ubadali? Življenje je kratko.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

waterdrop ::

donfilipo je izjavil:

Še en pogled domače strokovnjakinje na zadevo izbire in zadovoljstva.
Povezava velika izbira in anksioznost.

Renata Salecl: Choice

Renatino kratko predavanje si lahko pogledate tudi v tem odličnem RSA videu:

BigWhale ::

Nevem, ce gre za neko razvajenost. Gre za to, da imamo na voljo vec izbire in vec moznosti. Ljudje smo priblizno enako nezadovolji, kot smo bili vcasih.

Vsa izbira ni umetno ustvarjena. Nastane zato, ker smo pogruntali nove stvari, dosegli nova spoznanja. Pa tudi 'umetno ustvarjena' izbira ni nujno nekaj slabega. Zakaj bi bila? Z razlicno izbiro nas 'posiljujejo' ze od pradavnine, danes se vse skupaj samo hitreje dogaja. Se bomo ze privadili.

darkolord ::

BigWhale> Nevem, ce gre za neko razvajenost. Gre za to, da imamo na voljo vec izbire in vec moznosti

Sam zdej smo prišli do tega, da zaradi tolikšne izbire in možnosti pričakuješ, da boš za vse lahko našel perfektno možnost. Pa tega nikoli ne bo.

solatko ::

Za srečo je pa res potrebno tako malo.
Neka streha nad glavo
dobra zakonska zveza
lepo vzgojeni otroci

Vse ostalo so dodatki, ki ti navidezno izboljšujejo kvaliteto življenja. Če se zavedaš, da je pomembno za srečo in dobro počutje vse drugo, kot nam ponujajo trgovci in dejansko nabaviš samo tisto, kar res rabiš, si zadovoljen večino življenja.

avto rabiš, da prideš iz točke a v točko b - znamka popolnoma nepomembna od tistega za 200€ do tistega za 300k€ imajo vsi isto funkcijo.

obleko rabiš, da si oblečen - pomembno je, da je čista, da so barve kolikor toliko skladne, ter dovol topla ali zračna, za različne vremenske
pogoje. Ali je to Armani ali Vartex, je popolnoma nepomembno.

Mobilni telefon, če ga sploh rabiš, služi komunikaciji med teboj in potencialnimi uporabniki tvojih storitev - po domače, da si dosegljiv, povsod. Važno je samo to, da zveza na njem deluje b.p., vse ostalo je preseravanje, gonjenje samega sebe in podrejanju želja kapitala, po stalnem nadzoru potencilanih potrošnikov ali delavcev. Več kot 10€ še nisem dal za telefon - po možnosti na najnižji naročnini, ki pokriva moje potrebe. Na misel mi ne pride, da bi se na ekrančku nekaj cm2 ukvarjal z internetom, gledanjem filmov ali škripajoče poslušanje glasbe - za to so stacionirane naprave doma.

TV imam še vedno 2 crt aparata - eden je Samsungova 100herčna kišta, drugi pa je mali prenosni, ga gledam od strani, ob delu z računalnikom in na LCD-ju nebi nič videl. - zadovoljujeta naše potrebe, ko bosta crknila pride kaj drugega.

Edina stvar, kjer sem pedanten in dostikrat slabe volje, je hrana. Rad jem kvalitetno in dobro, tudi zdravo v mejah današnje pridelave in predelave, vendar velikokrat ne dobim dobrih čisto osnovnih sestavin, kot je krompir, čebula, da ne govorimo o sezonski zelenjavi.

Potrošništvo je pač eno največjih spodbujevalnikov nezadovoljstva med ljudmi. Imeti nekaj več, fovšija, ker ima sosed več, naš mulc brez i4 izpade socialni podpiranec (prav v socialno šibkih družinah, opazim največ iphonov in pametnih Samsungov, LG-jev in podobne neuporabne, otroškemu zapravljanju, namenjene ameriške in vzhodnoazijske, preplačane robe. Za kaj? Za lajkat na feisboku.
Nobenemu to ne koristi v šoli, pri pridobivanju znanja, pri ohranjanju znanja...., gre samo za to, kateri starši imajo več in lahko mulcem privoščijo več.

Moj poba, si je moral vsako preseravanje zaslužit sam. Po nakupu nekaj nepotrebnih bedarij, je prišel k pameti. Danes, blizu magisterija, ima tisto, kar potrebuje, ravno tako pa tudi njegov 2 letni sin.
Delo krepa človeka

blackbfm ::

Takih anti-consumer hipijev imam jaz že počasi poln kufer:) Funkcija avta ni samo od A do B ampak med drugim tudi varnost, udobje, užitek pri vožnji, oblika, detajli. Če ti nič od tega ne znaš cenit je pač problem v tebi. Sploh pa imajo ravno taki ljudje kot si ti, neke dvojne standarde, khm
Rad jem kvalitetno in dobro
...jej pest riža vsak dan, če zadostuje za kitajce more tut zate.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Letalec ::

blackbfm je izjavil:

Funkcija avta ni samo od A do B ampak med drugim tudi varnost, udobje, užitek pri vožnji, oblika, detajli.
A veš una fora, ko se folk na avtocesti ustavlja pod nadvozi zaradi toče. Zakaj to delajo? Pri mojem avtomobilu je pločevina debela tiste 2mm in še ni nikdar toča čez prebila. Ponavadi pa so pod nadvozi tisti avtomobili z obliko in detajli, jaz se pa vozim, s svojo 1500€ kiblo :)).

Utk ::

Se strinjam, da je fajn, če ti je avto tudi všeč, če si lahko to privoščiš. Nekateri to hočejo od avta, drugi od obleke, vsak ima svoj fetiš. Ampak ko si vzameš 8 let pufa namesto 5 (pa je že to daleč preveč), da boš imel lepše oblikovane števce in bolj mehko armaturo, si šel pa čez rob zdrave pameti. Enako kot tisti, ki vzamejo na puf tv, obleke, počitnice, itd.

Truga ::

solatko je izjavil:

Za srečo je pa res potrebno tako malo.
Neka streha nad glavo
dobra zakonska zveza
lepo vzgojeni otroci

Jaz dveh od teh reci nimam pa mi nc ne manjka.

solatko je izjavil:

Vse ostalo so dodatki, ki ti navidezno izboljšujejo kvaliteto življenja. Če se zavedaš, da je pomembno za srečo in dobro počutje vse drugo, kot nam ponujajo trgovci in dejansko nabaviš samo tisto, kar res rabiš, si zadovoljen večino življenja.

Eni se pac cenimo nad povprecnim hlapcem, in vcasih zapravimo kaj denarja za hobije ob katerih lahko v prostem casu uzivamo.

solatko je izjavil:

obleko rabiš, da si oblečen - pomembno je, da so barve kolikor toliko skladne

Skratka, sam luxuz te je. Se zmisljeval si bos, kaksno barvo majce hoces. Kam pa se pridemo, ce si bo vsak zmisljeval kaksno barvo hoce, pa se med ofenzivo.

solatko je izjavil:

TV imam še vedno 2 crt aparata - eden je Samsungova 100herčna kišta, drugi pa je mali prenosni, ga gledam od strani, ob delu z računalnikom in na LCD-ju nebi nič videl. - zadovoljujeta naše potrebe, ko bosta crknila pride kaj drugega.

Jaz pa TVja sploh nimam, ga ne rabim. Ti tud ne. Hitr se ga znebi, da ne bos prevec potrosnika. Pa 100hz, to je pa res luxuz. Un prenosni je cist OK.

solatko je izjavil:

Edina stvar, kjer sem pedanten in dostikrat slabe volje, je hrana. Rad jem kvalitetno in dobro, tudi zdravo v mejah današnje pridelave in predelave, vendar velikokrat ne dobim dobrih čisto osnovnih sestavin, kot je krompir, čebula, da ne govorimo o sezonski zelenjavi.

Jaz pa opazam da ce si pripravljen dat malo vec kot kosta hrava v -50% akciji iz leklerka ni nobenega problema dobit kvalitetnih sestavin.

solatko je izjavil:

Potrošništvo je pač eno največjih spodbujevalnikov nezadovoljstva med ljudmi. Imeti nekaj več, fovšija, ker ima sosed več, naš mulc brez i4 izpade socialni podpiranec (prav v socialno šibkih družinah, opazim največ iphonov in pametnih Samsungov, LG-jev in podobne neuporabne, otroškemu zapravljanju, namenjene ameriške in vzhodnoazijske, preplačane robe. Za kaj? Za lajkat na feisboku.
Nobenemu to ne koristi v šoli, pri pridobivanju znanja, pri ohranjanju znanja...., gre samo za to, kateri starši imajo več in lahko mulcem privoščijo več.

To pac ni res. "Pametn" telefon zna prakticno vse kar zna tvoj PC, za 99.95 eurov al kok ze zdej kostajo. S to razliko da ga lahko mulc nosi s sabo. In da starsi raje kupjo to, kot pa PC, ker PC je pac "sam za igrce". Se dobro da mamo te reci. Ce se en mulo nauci neki delat s tem smo ze na boljsem kot bi bli brez.

solatko je izjavil:

Moj poba, si je moral vsako preseravanje zaslužit sam. Po nakupu nekaj nepotrebnih bedarij, je prišel k pameti.

Jaz sparam za blazno nepotrebno bedarijo (lasten avijon, modelov sem se hitro navelical). Pac, to mi je eden od ciljev v zivljenju. Tebi se jebe za vse v zivljenju, jaz pa bi rad tud kdaj kaj dosegel.

Ampak ko si vzameš 8 let pufa namesto 5 (pa je že to daleč preveč), da boš imel lepše oblikovane števce in bolj mehko armaturo, si šel pa čez rob zdrave pameti.

Ciljal sem predvsem na varnost. Ves da s cliotom nimas sanse proti 1700 kg suvu, ce pride do cesa. Tak da nakup takega malega jajcka tut ni ravno zdrava pamet, stekam pa da so finance problem za vecino in morajo sklepat kompromise.

poweroff ::

V resnici varnost za večino ljudi sploh ni pomembna,je pa lep izgovor.

Če bi bila varnost na cesti pomembna, bi bila vozniška kultura bistveno višja. Na cesti gre za dokazovanje in nakup dragega avta je točno to.
sudo poweroff

ABX ::

Phantomeye je izjavil:

Keyser Soze je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Hvala bogu da smo.

Drugače bi še vedno kamne tolkli. Ce bi sploh še obstajali.

Nezadovoljeni ljudje niso izumili kolesa, ker so preveč obremenjeni sami s sabo in z sosedi. Ne, veseli, motivirani ljudje, ki radi naredijo nekaj več zase in za druge so nas pripeljali kjer smo danes.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Mipe ::

Tudi zadovoljni ljudje niso izumili kolesa, ker ga niso potrebovali.

Kdo je potem izumil kolo? Nezemljani?

blackbfm je izjavil:

Ampak ko si vzameš 8 let pufa namesto 5 (pa je že to daleč preveč), da boš imel lepše oblikovane števce in bolj mehko armaturo, si šel pa čez rob zdrave pameti.

Ciljal sem predvsem na varnost. Ves da s cliotom nimas sanse proti 1700 kg suvu, ce pride do cesa. Tak da nakup takega malega jajcka tut ni ravno zdrava pamet, stekam pa da so finance problem za vecino in morajo sklepat kompromise.

Velikost vpliva na varnost samo takrat ko imaš večji avto od nasprotnika. S tem, da ti pri 90 na uro ne pomaga več nobena velikost. Kje je potem meja? Če clio ni dovolj varen, kdo pravi da je golf? Pri 100 si v obeh mrtev, pri 50 v nobenem. Niti ni posebno pametno kupovat SUVa in se znjim vozit po mestu.
Najbolje, da vsi kupujemo S klaso. In kot je rekel Matthai, če bi bilo komu res do varnosti, bi bilo zelo malo nesreč in nič mrtvih.

Saab kot najbolj varen avto svojega časa je propadel. To ti pove vse o temu koliko ljudi zanima o varnosti.

Sami sebi lažejo da si kupijo novi avto.

para! ::

Renault Modus ma vse zvezdice na testu varnosti. Če se že take teste ljudem predstavlja kot verodostojne, potem ne pričakovati, da jim ne bodo verjeli in vseeno kupovali neke Saabe :))
Death before dishonor!

Mipe je izjavil:

Tudi zadovoljni ljudje niso izumili kolesa, ker ga niso potrebovali.

Kdo je potem izumil kolo? Nezemljani?

to da si zadovoljen ne pomeni da nimaš želje po še nečemu. Razlika je v tem da boljše razumeš kaj te bo veselilo.

Vsi ciljamo na boljše, razlika je v tem da veseli ljudje so očitno zadeli prave odločitve.

jype ::

Mipe> Tudi zadovoljni ljudje niso izumili kolesa, ker ga niso potrebovali.

To je pa malce naiven pogled na svet. Večina izumiteljev ne dela zato, ker bi karkoli potrebovali.

Utk> Najbolje, da vsi kupujemo S klaso. In kot je rekel Matthai, če bi bilo komu res do varnosti, bi bilo zelo malo nesreč in nič mrtvih.

Če bi mel vsi bicikle, bi blo mrtvih tisočkrat manj.

Če namesto kolesa bi vsi hodili peš pa še občutno manj.

Smrt kolesu!

Jaz imam bicikl. Samo jebiga, se ne peljem z njim 20 km v službo. Koliko ljudi sem zaradi tega že pobil?
In ni treba pisat, da se bi lahko peljal z njim. Lahko se bi. Pa se nočem niti ne bom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Glede OP.

Ne, vsako leto bomo bolj razvajeni. Zakaj? Zaradi tehnologije ki vse to omogoča. In prav je tako, jaz komaj čakam na jutri.

Utk> Jaz imam bicikl. Samo jebiga, se ne peljem z njim 20 km v službo. Koliko ljudi sem zaradi tega že pobil?

Oh, hundreds I should think. Pa v to sploh niso vštete veverice.

Utk> In ni treba pisat, da se bi lahko peljal z njim. Lahko se bi. Pa se nočem niti ne bom.

Škoda. V resnici bi ti jaz srčno želel krasno kolesarsko pot od doma do službe, po kateri bi se z veseljem ležerno vozikal v službo ob lepem vremenu. Sem prepričan, da bi se potem manj upiral temu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Na cesti gre za dokazovanje in nakup dragega avta je točno to.

To bo to. Pa folk kupuje iphone zato da ga loh polozi na mizo v lokalu:))

djordjevic ::

poweroff je izjavil:

Na cesti gre za dokazovanje in nakup dragega avta je točno to.

Ignorance is bliss. Pa vsakemu svoje. Jaz tudi ne težim folku, da so debili z manjvrednostnimi kompleksi, ko si kupujejo kompe za 1700€, da bodo na njih 'igrali igrice in gledali videoposnetke'.
No grave is deep enough to keep us in chains.

jype je izjavil:

Mipe> Tudi zadovoljni ljudje niso izumili kolesa, ker ga niso potrebovali.

To je pa malce naiven pogled na svet. Večina izumiteljev ne dela zato, ker bi karkoli potrebovali.

Kar nekaj izumiteljev, vsaj tistih genialnih, je umrla revnih. So bili zadovoljni?

blackbfm> To bo to. Pa folk kupuje iphone zato da ga loh polozi na mizo v lokalu:))

Za telefonirat ga ziher ne, ker je za telefoniranje Nokia za 20 evrov brez vezave boljša.

djordjevic> Ignorance is bliss. Pa vsakemu svoje. Jaz tudi ne težim folku, da so debili z manjvrednostnimi kompleksi, ko si kupujejo kompe za 1700€, da bodo na njih 'igrali igrice in gledali videoposnetke'.

Ah, zakaj pa ne. A nisi opazil, da je moderno razmišljat tako? Če ti ne potrebuješ nečesa, so vsi, ki si to omislijo, tepci, butlji, debili in idioti. Saj je logično!

Mipe> Kar nekaj izumiteljev, vsaj tistih genialnih, je umrla revnih. So bili zadovoljni?

Bolj kot kar nekaj ljudi, katerih imen se nihče ne spomni, ki so živeli in umrli v dolgočasnem izobilju.

Zgodovina sprememb…

Slava mrtvemu ne koristi. Ob smrtni postelji pa so gotovo bili srečni, da so njihovi izumi pomagali človeštvu. Einstein in jedrska bomba.

Ta pa je bila huda. >:D

Mipe> Slava mrtvemu ne koristi.

Če si slaven, potem ne moreš biti mrtev. Tako kot bo Tito večno v naših srcih, bo Feynman vedno v naših glavah.

Govorimo o človekovem zadovoljstvu. Je mrtev človek lahko zadovoljen? Zdaj se pa že podajamo v paranormalne vode...

Okapi ::

Ob smrtni postelji pa so gotovo bili srečni, da so njihovi izumi pomagali človeštvu.
Ko se je obubožani* Tesla pred smrtjo skozi okno svoje hotelske sobe v 33. nadstropju hotela New Yorker še zadnjič ozrl po razsvetljenem Manhattnu, si je lahko rekel, da vse te luči svetijo po njegovi zaslugi.;)

O.

*Mimogrede, za Teslo na splošno velja, da je umrl reven, ampak glede na to, da je zadnjih 10 let živel v enem od takrat najnovejših in najimenitnejših newyorških hotelov, je verjetno neko spodobno penzijo ali sponzorja vseeno imel, ali morda kakšen vir denarja od patentov.

Okapi> Ko se je obubožani* Tesla pred smrtjo skozi okno svoje hotelske sobe v 33. nadstropju hotela New Yorker še zadnjič ozrl po razsvetljenem Manhattnu, si je lahko rekel, da vse te luči svetijo po njegovi zaslugi.;)

Problem je, da mnogi tega občutka ne bodo nikoli spoznali, zato si težko predstavljajo, koliko je vreden.

gruntfürmich ::

izredno patetično je, ko slovenčki argumentirajo zakaj rabijo velik, varen, požrešen, drag in predvsem nov avto.
tipično.

še bolj patetično pa je, da edn butl pribija čez solatkota (ki je btw čisto lepo povedal) in ne razume pointa kaj je želel dejati...
skratka eni ste res podn.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Solatko je povedal vse narobe.

Eni pa ne vedo, kaj po slovensko pomeni patetično.;((

O.

jype je izjavil:

Okapi> Ko se je obubožani* Tesla pred smrtjo skozi okno svoje hotelske sobe v 33. nadstropju hotela New Yorker še zadnjič ozrl po razsvetljenem Manhattnu, si je lahko rekel, da vse te luči svetijo po njegovi zaslugi.;)

Problem je, da mnogi tega občutka ne bodo nikoli spoznali, zato si težko predstavljajo, koliko je vreden.

Da, to je point. Enostavno ne razumejo.

Glede posta od solatko, ni enotnega recepta za srečo. Če bi obstajal bi bilo več veslih ljudi na tem svetu. Vsak more poiskat svojo srečo.

Primer: Jype rad vozi kolo, meni recimo dol visi za kolo in jih prej vidim kot golazem na cesti (zelo karikirano, ker osebno sem za moto živi in pusti živet), jaz raje imam vožnjo z motorjem in verjetno jype to vidi kot golazem. Ampak kdo od nas dveh je zadel pravo srečo, na prvi pogled samo en, ali?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

gruntfürmich ::

Truga je izjavil:

Solatko je povedal vse narobe.

ne, ti si neumen.

Okapi je izjavil:

Eni pa ne vedo, kaj po slovensko pomeni patetično.

ja, bom moral nehat po 'angleško' razmišljat in bolj gledat v sskj:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Jaz vem da sem neumen. To ne spremeni dejstva da je solatko povedal vse narobe.

@grunt: Kot je napisal eden malo više: Živi in pusti živeti. Koji K vas moti, kaj delajo drugi, dokler vam ne škodijo?

para! ::

Jaz tudi ne težim folku, da so debili z manjvrednostnimi kompleksi, ko si kupujejo kompe za 1700€, da bodo na njih 'igrali igrice in gledali videoposnetke'.

Če bi bil ta prav klen Slovenc, bi bila to tvoja popoldanska rekreacija (teženje in pametovanje o tem kako drugi zapravljajo svoj denar).

grutn
izredno patetično je, ko slovenčki argumentirajo zakaj rabijo velik, varen, požrešen, drag in predvsem nov avto.
tipično.

Kdo pa argumentira? In komu bi sploh naj argumentiral? Tebi? Prosim te lepo, koga sploh briga kaj si ti misliš? Nobenega argumenta ne rabim, da si omislim karkoli. Argument "ker si lahko" je povsem dovolj.

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: para! ()

Joj, še eno na temo izumiteljev sem se spomnu!

Sicer je mal za lase prvlečena, ma je prima:

Like the fella says, in Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love - they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock.

Zgodovina sprememb…

Še boljši argument, ko si kaj omisliš, je: Ker si zaslužim / se imam rad. :D

A pol skos loreal kupuješ?

darkolord ::

djordjevic je izjavil:

Še boljši argument, ko si kaj omisliš, je: Ker si zaslužim / se imam rad. :D
To je precej pogost argument, ja. Problem je, ko misliš, da si nekaj "zaslužiš", pa si tega ne moreš privoščiti.

Ko se je obubožani* Tesla pred smrtjo skozi okno svoje hotelske sobe v 33. nadstropju hotela New Yorker
Ena off-topic zanimivost. Ne vem sicer, zakaj si je Tesla izbral ravno New Yorker - mogoče zato, ker je bil takrat najmodernejši -, ampak je bila vseeno svojevrstna ironija. Namreč:
the New Yorker Hotel had coal-fired steam boilers and generators sufficient to produce more than 2200 kilowatts of direct current electric power.
;)

O.

That Edison!
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Milenijci niso tako drugačni, le revnejši so (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
17744114 (36427) jype
»

Meja med povprečnim in nekaj več življenjem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10818261 (15050) Okapi
»

Zakoni iz internetnih zmenkov trajnejši od klasičnih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7419337 (15622) Kamran

Več podobnih tem