» »

Trans punce / ženske

Trans punce / ženske

Temo vidijo: vsi
««
6 / 16
»»

Pithlit ::

win95<3 je izjavil:

Zenska je zmozna reproduktivnosti, kar noben transeksualec ni !

Boš moral malenkost spremenit tole. Večina trans oseb je zmožna reproduktivnosti (delež je tam nekje kot vsa ostala populacija). Kaj pa ženske ki ne morejo imeti otrok? Verjetno ne boš trdil da niso ženske (čeprav to nekateri res dejansko trdijo)?

Jaz se naslanjam na znanost. Ki mi pritrjuje. Preprosta resnica je da je spol med našimi uhlji. Vse ostalo je bolj tako-tako. Če pa v to vlečemo neke osebne interpretacije je pa to naša krivda. V sivino se zavijamo sami... zato ker črno/bela varianta preveč boli.
Life is as complicated as we make it...

Okapi ::

Lahko si malo bolj nekritično pogledate serijo Hit&Miss.
Me je prav zanimalo, če bo kdo omenil to nadaljevanko. Pri Chloe me "privesek" sigurno ne bi motil;)

O.

win95<3 ::

Otroku pri ~7-ih letih ni jasno oz. mar za socializacijo, družbene norme, in take stvari, pa sem vseeno kot toliko stara želela nositi oblekice in ostala ženska oblačila, in nisem razumela, zakaj mi jih ni bilo dovoljeno nositi.


Ravno to ! Zakaj je neka obleka moska in druga zenska ? Stvar definicije ... Pac ce bi bil tvoj oce star trek fan in bi se oblekla v Klingonca bi bila zato fiktivna rasa ?Ceprav obstaja pregovor, da obleka naredi cloveka, le ta zagotovo ni misljen v takem smislu. Ljudje smo unikatni, vsak ma rad svoje stvari in vecino stvari imamo radi obiji moski in zenske, le da pri nekaterih prevladujejo zenske, drugje pa moski. Kako bi pa bilo potem z puncam, ki ne nosijo oblekice in so bile celo otrostvo v druzbi fantov in se z njimi igrale ? Poznam nekaj takih pa so vse straight.


Javno spregovoriti o tem me ni sram, kakor me tudi ni sram, da sem trans ženska.

Ti ne verjamem, ker sram hodi z roko v roki z okolico. Mene je tudi marsicesa sram v razlicni druzbi, ceprav me pred samim seboj ni, ker se zavedam da je to vse okej, ampak se zavedam , da mariskomu to ni okej. Sram ni racionalna reakcija in ga je zelo tezko nadzirat.

Naprimer, da bos nekoc imela partnerja in bosta dopustovala, kjer se bo nekje nasel nekdo iz tvoje preteklosti in bo vsem 300 ljudem, ki te obkozajo raztrobil kaj si... Ne verjamem da te ne bi bilo sram(ker bi se zavedala, da je to po njihovih druzbenih vrednotah oznaceno kot nekaj kar je narobe), ker sram ni neka logicna zadeva in sram kolikor ze koristi je ponavadi bolj v napoto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

win95<3 ::

Kaj pa ženske ki ne morejo imeti otrok? Verjetno ne boš trdil da niso ženske (čeprav to nekateri res dejansko trdijo)?

Jaz se naslanjam na znanost. Ki mi pritrjuje. Preprosta resnica je da je spol med našimi uhlji. Vse ostalo je bolj tako-tako. Če pa v to vlečemo neke osebne interpretacije je pa to naša krivda. V sivino se zavijamo sami... zato ker črno/bela varianta preveč boli.


Z teboj se niti vec ni zabavno pogovarjat, ker si tipicna stereotipna lezbijka, ki prevzema neko mosko maco vedenje alfa samca, ki ga tudi pri moskih ne maram. Spet pises, kot da je to vse sveta resnica.

Kar se transseksualcev tice in njihove reproduktivnosti v vlogi zensk je nicna ! Zenske, ki pa ne morejo imeti otroka so pac izjema, ker vsaka zdrava zenska jih lahko ima. Nevem ti se prav rada kregas in debato speljujes na osebni nivo, kjer si ocitno pumpas ego.

Jaz se naslanjam na znanost. Ki mi pritrjuje. Preprosta resnica je da je spol med našimi uhlji


Znanost eh ? Znanstveniki so ze 1000x spremenili mnenja o nekaterih "resnicah" in se nickolikokrat jih bodo... Spol namigujes je v glavi ? Ja po tvoji definiciji.. Po moji definiciji je lahko v levi nogi ... To sem hotel poudarit ...

Glej z svojo potrebo po tem, da imas prav unicujes debato(nisi edina in se zdalec ne najbolj desturktivna). Ker v vsakem odgovoru isto napises, ne pa da bi se potrudila svojega mnenja obrazloziti in tudi namigniti da je to le tvoja teorija in ne znanost, ki je po tvojem nezmotljiva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

PurpleMoo ::

win95<3 je izjavil:


Naprimer, da bos nekoc imela partnerja in bosta dopustovala, kjer se bo nekje nasel nekdo iz tvoje preteklosti in bo vsem 300 ljudem, ki te obkozajo raztrobil kaj si... Ne verjamem da te ne bi bilo sram(ker bi se zavedala, da je to po njihovih druzbenih vrednotah oznaceno kot nekaj kar je narobe), ker sram ni neka logicna zadeva in sram kolikor ze koristi je ponavadi bolj v napoto.


Partner bo vedel, da sem trans. Poleg tega, pa kaj, če to naredi? Tistih ljudi na plaži ne poznam, in me malo briga, kaj si mislijo o meni kot taki. Nikoli več jih ne bom videla. Verjamem tudi, da bi se mi kdo približal, in mi izkazal spoštovanje, ali kaj takega, in bi navezala nove stike, nova poznanstva in prijateljstva. Ni nujno, da se vsaka slaba stvar konča slabo. Verjamem tudi, da če bi me partner zares ljubil (kar pričakujem), bi se tudi postavil v bran zame proti morebitnim verbalnim ali fizičnim napadalcem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: PurpleMoo ()

Wox ::

Nehaj komplicirat okoli tega. Če si trans si pač trans. Ni treba zdaj tega obešat na nek velik zvon. Tudi če je moški v moškem telesu ali pa ženska v ženskem telesu ima v puberteti večinoma probleme sam s sabo. OK. Nekateri tudi celo življenje. Smo hočeš ali nočeš ujetniki svojega telesa. Jest bi tud rad bil Brat Pitt al kaj je že, pa meu 30cm dolgega. In bi lahko izbiral katero bi kateri dan in katero uro. Al jebat ga. Življenje je krivično. Hihi.
Pa menda ne misliš zdej met nek harem moških, da te tko zanima kok šans maš najti ustreznega partnerja? Rabiš sam enga, ki te bo imel rad in ti njega. In to je dejansko tudi za straight moškega ali pa žensko na dolgi rok precej zajebano najti. Kot kaže statistika več kot 50% parov se razide že po nekaj letih. Tko da se nimaš kaj bat. Si v istem šmornu, kot vsi mi.
Predvsem pa se moraš v glavi porihtat do te mere, da boš zadovoljna sama s sabo. In tudi če boš samska ti ne bo nič manjkalo. Pa še moderno je.
Commodore 64

win95<3 ::

@Maja: Pravis, da planiras tudi odstranitev penisa ? Kar pri temu ne razumem je to, da imamo na eni strani moske, ki iscejo zenske, potem na drugi moske ki iscejo moske, seveda obstaja tudi kombinacija obojega, ampak tu smo tudi taki, ki nas poleg zensk privlacijo tudi transseksualci. Zakaj ? Tezko podam odgovor, ki bi zvenel racionalno, ampak tudi tezko je podati odgovor zakaj nekoga privlaci zenska in ne moski. Definitivno pa vem zase, da ima zenska podoba,moski spolni in svojevrsten karakter veliko vlogo pri fizicni privlacnosti. Ves, da ti je partner podoben, mene so kot sem ze napisal vedno privlacila bolj karakterno fantovska dekleta.Nekako pa ne vem kdo bi zelel biti z transeksualcem, ki izgleda kot zenska, ki pa to ni (po splosni definiciji v katero je prepricano 99 procentov sveta, pa ce je upraviceno ali ne ni vazno, vazno je dejstvo, da oni v to verjamejo) Torej straight moski, ce bo normalen te bo zavrnil, tisti primitivni celo napadel ... Tisti ki pa to nismo pa ponavadi ne iscemo "ponaredek"(brez zamere ampak sem uporabil to besed za bolj slikovit opis) zenske , ampak tisto nekaj unikatnega, kar ni ne zensko ne mosko(vsaj po videzu) ali pa normalno zensko. Ampak ja, ravno tak te bo tak clovek tudi sprejel in imel rad, ampak se mores vprasat zakaj bi nekdo nekdo trpel vse to(obsojanje druzbe itd) za nekaj kar dobi pri vsaki zenski. Seveda moznost obstaja da je nekdo tudi z takimi, ki grejo tako kot ti do konca in si odrezejo penis, ampak bi morala ponuditi vec kot zenska (karakterno ) in bi se morala bistveno boljse ujemati, da bi bila vredna vsega tega truda in odrekanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

galimim ::

Pithlit je izjavil:

In kaj je s tem narobe? Kot da otroci že sedaj nimajo po dveh mamic ali dveh očetov (pa saj smo dali en tak smešen referendum skoz).
Nič ni narobe. Samo zanima me kako se to v praksi spelje. Ker dobro vem da so institucije učasih zelo toge. In da se ne najde kdo k pravi, da v zakonu take družine ni in zato starš ni upravičen do recimo informacij o zdravju.

Pithlit je izjavil:

Čaki, čaki... kako ta oseba ne obstaja več? A če ti spremeniš ime kar naenkrat nehaš obstajat? Ne. Ker so pri nas vsi taki podatki v digitalnih bazah to pomeni da nekdo spremeni ime... in se to ime avtomatsko spremeni v vseh povezanih bazah. Če greš po rojstni list ga ne bodo šli brskat is omare... ampak ti ga bodo lepo sprintali. Pač bo pisalo Ime Očeta: Maja, Ime Matere: Lojzka. Probaj... sprememba imena stane par deset evrov. Pa iz odgovora ministrstva je jasno razvidno da si nek Lojze lahko kadarkoli spremeni ime v Lojzka... tudi če je tist famozni 100% moški.

Če se ti spremenijo podatki kot so EMŠO potem si za sistem druga oseba. No sej to je stvar vodenja podatkov.

Pithlit je izjavil:

Mja, če je uradno spremenila ime... ni težko. Gre za Majo (pa saj je to sama povedala).

Mišljeno je bilo predvsem kot pohvala, ker anonimnost pri nas ni tako zelo anonimna. In vedno se najde kdo ki ti je fouš in začne trobit naokoli neresnice.
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

korenje3 ::

majavee, aha tvoj prijatelj je trans in ti si ugotovila potem ko sta oralno že seksala?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: zuz3k ()

PurpleMoo ::

@Wox: Nihče ne komplicira okoli ničesar. Je povsem legitimna diskusija. Če pa smatraš, da je brezveze, ti pa ni potrebno brati oz. odgovarjati. :)

In ne, ne mislim imeti 'harema'. Želim samo enega. Vendar to, da sem trans, precej zoži izbor že zaradi tega, ker je večina (kot je tudi razvidno iz odgovorov v temi) proti partnerstvu s trans osebo (prijateljstvo pa povečini možno).

V glavi imam večino stvari porihtanih, na srečo. Kaj je moderno in kaj ni, pa me razen v modi res ne zanima. Želim si dolgoročnega partnerja, morda celo poroko, in otroka. V primeru otroka me sploh ne bi motilo, če bi partner že imel svojega, ali pa, da bi želel umetno oploditev z njegovo semensko tekočino (nadomestna mati, se mi zdi?). Posvojitev je prav tako možnost. Karkoli od tega je popolnoma sprejemljivo zame.

@korenje3: Moraš še malo bolj podrobno prebrati.

@win95: Hmm. Da, planiram. Ampak planiram ga zato, ker je odveč, ker ga ne rabim, in če bi me partner imel rad, oz. rajši samo zaradi priveska, ga pa res ne rabim (partnerja). Mislim, da ljubezen ni pogojena s tem, kakšne fizične hibe ima neka oseba. Imaš ljudi, ki so zelo lepi, in se zaljubijo v estetsko neprivlačno osebo, in vsi mislijo "Wtf?". To je pa zato, ker je fizičen aspekt le kratkotrajna privlačnost. Osebnost je tista, zaradi katere se zaljubiš, pa naj bo oseba popolnoma fizično zdrava, ali pa ne.

No, razen če se ti zaljubljaš samo v tiste osebe, ki so izključno fizično privlačne. Te pa ti nea moram pomagati, čuj. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: PurpleMoo ()

lambda ::

Problem je, ker ima nekako prav. Zato se pa MajaVee soča s temi težavami - večina potencialnih moških partnerjev se bo težko osredotočila na to, da fizične karakteristike možganov osebe, ki jo imajo pred sabo, ustrezajo ženskemu spolu, in pri tem mirno ignorirala vse ostalo. Se mi zdi, da si nekako predstavljaš svoj razsvetljenjski vidik na svet kot edine prave ideale ...

U bistvu nima prav. To kar se dogaja ni problem trans oseb ampak problem družbe ki ne zmore in noče sprejemati takšnih stvari. Pa saj bo. Čez stoletje ali dve. Ali pa tudi ne. Dejstev to ne spremeni.

In ja. Moj ideal (torej sprejemanje vsakršne drugačnosti) je verjetno kar pravi. Sploh če ta drugačnost nikomur ne škoduje.

Družbeno sprejemanje drugačnosti? Vsekakor, za to si velja prizadevati. Vendar MajoVee lahko družba spoštuje tako kot je, a to še ne pomeni, da je sedaj z družbo nekaj narobe, če večina moških ne more sprejeli te osebe za partnerico kot ženske - vendarle gre za to, da je imela po strukturi moško telo, ki je bilo umetno spremenjeno. Tudi od tebe bi pričakoval, da sprejemaš tako drugačnost (drugačnost od tebe, od tvojih idealov) v družbi. Pa nekako ni tako, z družbo je problem, kot praviš, ker tega ni zmožna ali noče sprejeti. Zakaj problem? Ali ni tako, da dopustimo vsakemu svoje, če vendarle nikomur ne škoduje? Vsak ima pravico interpretirati in dojemati njen spol v svojem osebnem odnosu do nje tako kot si ga predstavlja, ne tako kot mu ti zaukažeš, da ga mora.

win95<3 ::

No, razen če se ti zaljubljaš samo v tiste osebe, ki so izključno fizično privlačne. Te pa ti nea moram pomagati, čuj. :)


Glej brez osebnostnega ujemanja res ni zveze, ampak predpogoj je da je oseba simpaticna ( to ne pomeni miss universe,ker vsake oci imajo svojega malarja) Ker ce fizicna privlacnost ne bi bila nek predpogoj za uspesno zvezo, ne vidim kako bi prakticirala spolnost, ki je tudi pomemben del zivljenja in po tvojem bi potem lahko moski namesto z zeno zivel z najboljsem prijatlju z katerem ze stekata najboljs na svetu, ampak fizicno se pa ne privlacita (to si pa rekla da nima veze)

Jaz sem z osebam z katerim se osebnostno ujemam a me ne privlacijo(ali pa jaz njih ne) prijatelj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

PurpleMoo ::

win95<3 je izjavil:

No, razen če se ti zaljubljaš samo v tiste osebe, ki so izključno fizično privlačne. Te pa ti nea moram pomagati, čuj. :)


Glej brez osebnostnega ujemanja res ni zveze, ampak predpogoj je da je oseba simpaticna ( to ne pomeni miss universe,ker vsake oci imajo svojega malarja) Ker ce fizicna privlacnost ne bi bila nek predpogoj za uspesno zvezo, ne vidim kako bi prakticirala spolnost, ki je tudi pomemben del zivljenja in po tvojem bi potem lahko miski namesto z zeno zivel z najboljsem prijatlju z katerem ze stekata najboljs na svetu, ampak fizicno se pa ne privlacita (to si pa rekla da nima veze)


Se povsem strinjam. Kdo je pa rekel, da trans osebe nismo simpatične in / ali privlačne? :)

Double_J ::

A če bi se vi v naslednji sekundi pojavili v ženskem telesu, bi se šli neke hormonske terapije ter operacije? Jaz se nič takega ne bi šel, pač bi bil lezba potem.
Dve šivanki...

Wox ::

Moraš vedet, da se tu pogovarjaš z geeki, pa vmes vskoči precej otrok in tu pa tam kak resen debater. Tako da stanje na terenu je precej drugačno od tega kar tule gor prebereš. Po mojem mnenju nimaš nič kaj bolj zožen "izbor", kot vsi mi. Kot menda veš, fizična privlačnost pri izbiri partnerja ni vse. Zase sem prepričan, da bi se mi "izbor" precej povečal, če bi zadel sedmico, kaj šele glavni dobitek na kakšnem euro milijonarju. OK. Šalo na stran.
In pa Svet je zdajle globalna zadeva. Če ne najdeš v Sloveniji, greš pač kam drugam. Slovenci zdajle kar precej migrirajo s trebuhom za kruhom. Ker si še mlada, zate kakšna Avstralija, Nova Zelandija ali pa Urugvaj ne bi bil problem. Ne vem sicer s čim se preživljaš, vendar se da najti dober job v omenjenih državah.
In pa za zrelo in kakovostno partnersko zvezo morata oba partnerja biti zadovoljna sama s sabo še pred zvezo. Iskati partnerja zato, da boš šele potem zadovoljna, je na dolgi rok zgrešeno opravilo.
Commodore 64

win95<3 ::

No, razen če se ti zaljubljaš samo v tiste osebe, ki so izključno fizično privlačne. Te pa ti nea moram pomagati, čuj. :)


Najbrz me nisi najboljse razumela, kaj sem zelel povedati z zadnjimi posti, ali pa sem se nerodno izrazil. Hotel sem zgolj povedat, da tisto med nogama je hocesnoces turnon za vecino moskih ki nas to zanima in brez tega bi se morala karakterno se toliko bolj ujemat, ker ce smo realni vsi delamo kompromise.

Ce naredim brutalno primerjavo, moski ki ga rajcajo samo zenske, da bi bil z neko zensko ki si je odrezala prsi(zaradi raka recimo) bi potreboval toliko boljse odnose na osebnostni ravni, da bi bil pripravljen to spregledat, ker prsi so eden izmed delov ki dela zensko vizualno privlacno. Isto je pri parih, kjer je nekdo bil invalid se preden sta se spoznala (ker ravno ne vem za skupino ljudi, ki bi jih invalidi rajcal) in ti mora biti taka oseba zelo vsec, da si pripravljen skociti v taksno zvezo do smrti.

Zase sem prepričan, da bi se mi "izbor" precej povečal, če bi zadel sedmico, kaj šele glavni dobitek na kakšnem euro milijonarju.


Ja seveda, ampak vprasanje je ali bi bil ti s tem zadovoljen ... Ene ocitno ne moti ... Vsi smo pripravljeni kompenzirati na dolocenih podrocjih, jaz vem mi denar ne bi mogel odtehtati slabih lastnosti neke osebe. Na partnerja gledas v odnosu kot na komplet vizualnih in osebnostnih lastnosti in kjer nekaj manjka se more kompenzirati na drugi strani, dokler je to mogoce, ker drugace bi eni ljudje morali biti bolestno lepi :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

PurpleMoo ::

@Double_J: to rečeš sedaj, vendar me zanima, kaj bi rekel čez nekaj mesecev ali let.

@Wox: No, seveda, ta forum je le majhna skupnost, če primerjamo s celotno državo, ali pa celotnim svetom. Kot sem že napisala v uvodnem sporočilu, me zanima, kakšno je stanje v Sloveniji.

Glede zrele partnerske zveze, je pa to logično, tako ali drugače (trans ali ne). Če se osnuje sreča in zadovoljstvo izključno na partnerja, je to recept za nesrečo na dolgi rok. Imeti partnerja je le nekakšna nadgradnja zadovoljstva in se pač ne počutiš samega.

@win95: Te razumem. Ampak po drugi strani pa ti dam en dosti čuden primer, čisto tako, da ti poskusim razložiti moje razmišljanje: z osebo, ki si trenutno v zvezi privlači dejstvo, da imaš na svoji moškosti veliko črno bradavico. Tebe to zelo moti, ti gre na živce, in enostavno se je moraš znebiti. Ko se je znebiš (ker ti znižuje samozavest, itd itd.), osebe ne bi več privlačil, in bi te zapustila, kljub temu, da si fantastičen človek, in sta se imela neznansko rada. A bi se ti to zdelo vredu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: PurpleMoo ()

Wox ::

PurpleMoo je izjavil:

Kot sem že napisala v uvodnem sporočilu, me zanima, kakšno je stanje v Sloveniji.

Hja no... Če bi bil v tvoji koži, bi šel v praksi preverit stanje na kakšno Metelkovo, vsekakor pa ne na kakšno vaško veselico ali diskač. Pa na kakšne festivale pri nas in blizu nas. Npr. tule je prisoten večinoma open-minded folk iz vsega sveta, pa blizu nas je. Sicer že mimo, bo pa verjetno naslednje leto spet.
Commodore 64

win95<3 ::

Te razumem. Ampak po drugi strani pa ti dam en dosti čuden primer, čisto tako, da ti poskusim razložiti moje razmišljanje: z osebo, ki si trenutno v zvezi privlači dejstvo, da imaš na svoji moškosti veliko črno bradavico. Tebe to zelo moti, ti gre na živce, in enostavno se je moraš znebiti. Ko se je znebiš (ker ti znižuje samozavest, itd itd.), osebe ne bi več privlačil, in bi te zapustila, kljub temu, da si fantastičen človek, in sta se imela neznansko rada. A bi se ti to zdelo vredu?


Ne, ne bi se mi zdelo vredu, ker te fizicne lasnosti ali kaksnekoli drugacne so le stvari, ki pomagajo prebiti led. Ko si ti z partnerju ze nekaj let, je to skoraj malenkost... Ker ce bi zapustil parnerja zgolj zaradi ene take stvari pomeni, da ga nikoli nisi imel kaj dosti rad in bi taka zveza verjetno razpadla ze sama od sebe cez nekaj casa...

p.s. In po drugi strani ce bi vedel, da partnerja nekaj kaj mene moti privlaci bi mi kvecjemu popravilo samozavest. Saj penis ni nekaj kaj imas na glavi, da vsi vidijo ali pa da ga kazes vsakomur. Ce je pa partnerju vsec pa res ne vidim zakaj bi se ga sramovala.

Kar sem hotel samo povedat, da z penisu bi imela boljse sane, kar pa ne pomeni, da pri istih osebah ne bi mela moznosti brez penisa, samo vec "srece" bi potrebovala, da bi se dovolj hitro ujela in bi zveza postala resnejsa. Z sreco misli, da bi partner dovolj hitro odkril tvoje druge lasnosti katere ga privlacijo in to se preden se odloci da to ni to kar on isce.

p.s. se opravicujem za pravopisne napake, saj pisem v temi, leze iz postelje :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

PurpleMoo ::

win95<3 je izjavil:

Te razumem. Ampak po drugi strani pa ti dam en dosti čuden primer, čisto tako, da ti poskusim razložiti moje razmišljanje: z osebo, ki si trenutno v zvezi privlači dejstvo, da imaš na svoji moškosti veliko črno bradavico. Tebe to zelo moti, ti gre na živce, in enostavno se je moraš znebiti. Ko se je znebiš (ker ti znižuje samozavest, itd itd.), osebe ne bi več privlačil, in bi te zapustila, kljub temu, da si fantastičen človek, in sta se imela neznansko rada. A bi se ti to zdelo vredu?


Ne, ne bi se mi zdelo vredu, ker te fizicne lasnosti ali kaksnekoli drugacne so le stvari, ki pomagajo prebiti led. Ko si ti z partnerju ze nekaj let, je to skoraj malenkost... Ker ce bi zapustil parnerja zgolj zaradi ene take stvari pomeni, da ga nikoli nisi imel kaj dosti rad in bi taka zveza verjetno razpadla ze sama od sebe ze nekaj casa...


Tako je, in tako tudi sama vidim svoj privesek. Je le malenkost, mutacija, ki je trenutno na tem mestu, in se je želim znebiti.

Če bi si našla partnerja, bi se zaljubila v drug drugega in če bi me po operaciji zapustil, bi se natanko tako počutila. Pomenilo bi, da me je imel rad skoraj izključno zaradi tega, ker sem nekaj "posebnega" v smislu, da izgledam kot ženska, samo da imam napačen spolni organ med nogami.

WarpedGone ::

Medklic:
"Napačen spolni organ med nogami" je že takšna precej običajna reč. Tut če folk tega ne odobrava, so to že slišal, je znano.
Večji šok za okolico in osebo samo je, če je tujek recimo noga, al pa roka.
Penise že režejo stran in tut umetne vagine, zdrave roke ti pa še nikjer nočejo odrezat. Kljub vsem depresijam in trplenju ki ti ga telesno zdrava psihično tuja roka povzroča.

Če prvo ni bolezen, potem tudi drugo ni.
Zbogom in hvala za vse ribe

pobalinka2 ::

win95<3 je izjavil:

Te razumem. Ampak po drugi strani pa ti dam en dosti čuden primer, čisto tako, da ti poskusim razložiti moje razmišljanje: z osebo, ki si trenutno v zvezi privlači dejstvo, da imaš na svoji moškosti veliko črno bradavico. Tebe to zelo moti, ti gre na živce, in enostavno se je moraš znebiti. Ko se je znebiš (ker ti znižuje samozavest, itd itd.), osebe ne bi več privlačil, in bi te zapustila, kljub temu, da si fantastičen človek, in sta se imela neznansko rada. A bi se ti to zdelo vredu?


Ne, ne bi se mi zdelo vredu, ker te fizicne lasnosti ali kaksnekoli drugacne so le stvari, ki pomagajo prebiti led. Ko si ti z partnerju ze nekaj let, je to skoraj malenkost... Ker ce bi zapustil parnerja zgolj zaradi ene take stvari pomeni, da ga nikoli nisi imel kaj dosti rad in bi taka zveza verjetno razpadla ze sama od sebe cez nekaj casa...

p.s. In po drugi strani ce bi vedel, da partnerja nekaj kaj mene moti privlaci bi mi kvecjemu popravilo samozavest. Saj penis ni nekaj kaj imas na glavi, da vsi vidijo ali pa da ga kazes vsakomur. Ce je pa partnerju vsec pa res ne vidim zakaj bi se ga sramovala.

Kar sem hotel samo povedat, da z penisu bi imela boljse sane, kar pa ne pomeni, da pri istih osebah ne bi mela moznosti brez penisa, samo vec "srece" bi potrebovala, da bi se dovolj hitro ujela in bi zveza postala resnejsa. Z sreco misli, da bi partner dovolj hitro odkril tvoje druge lasnosti katere ga privlacijo in to se preden se odloci da to ni to kar on isce.

p.s. se opravicujem za pravopisne napake, saj pisem v temi, leze iz postelje :D


Vidim, da si ne daš dopovedati, da ona ni transvestit, ki bi mu sedlo oblačenje v žensko in imeti penis. Ona je ženska, živi žensko in želi izgledati žensko. Ženske pa penisov nimamo.
Njena želja ni postati seksualni fetiš nekega čudaka, ki bi jo imel rad le zato, ker je posebna, zaradi ženskega izgleda in priveska med nogami. Želi moškega, ki bi jo ljubil kot žensko.

In ja, seveda je lahko problem, ker takšni moški preferirajo ženske, ki so rojene v ženskem telesu. Ampak na svetu nas je 7+ miljard in ni vrag, da obstajajo tudi takšni, ki bi Majo ljubili z vsem srcem - kot žensko in ne kot spako. In je naravnost bizarno kako zelo želis svoj fetiš spraviti na njo. Ni problem, da tebe to rajca. Problem je, da to kar tebe rajca Maja ni in ne želi biti in ni prav, da še kar naprej siliš vanjo, češ ne odreži si kurca, saj boš samo z njim našla moškega, ki te bo hotel.

Okapi ::

zdrave roke ti pa še nikjer nočejo odrezat.


One of the men who had a healthy limb amputated at a Scottish hospital has revealed that he now feels like "a complete person".
Kevin Wright had his lower left leg removed by surgeon Robert Smith at Falkirk and District Royal Infirmary in September, 1997.
Both he and a German man, Hans Schaub, who had similar surgery carried out by Dr Smith, were suffering from Body Dysmorphic Disorder, a psychological condition where sufferers have an unexplained desire to change or remove part of their anatomy.

win95<3 ::

Moji posti o tem so se nanasali na to ali sploh obstaja clovek, ki primarno isce prav osebo kot je Maja. Isto kot da bi se nekdo odlocil, da si bo nasel partnerja ki mu manjka leva noga ... Seveda bo clovek, ki mu manjka leva noga nasel partnerja, ampak ne takega ki je tocno to iskal. Nasel bo taksnega, ki ga to ni motilo v taksni meri in je nasel v tej osebi mnogo drugih dobrih lasnoti ki so to odtehtale.

Vidim, da si ne daš dopovedati, da ona ni transvestit, ki bi mu sedlo oblačenje v žensko in imeti penis


vidim da ti ne razumes ... Mnogi transseksualci imajo penis, ker jim je se vedno daje uzitek njim in partnerju v pasivni ali pa tudi aktivni vlogi ... Transvestiti so zame moski in me ne privlacijo, transseksualci pa imajo za seboj ze hormonsko terapijo in nekateri celo operacijo povecave oprsja/ ali pa tudi odstranitev penisa .

Ker me privlacijo punce z tici sem cudak z retardiranimi fetisi ? Po drugi strani je pa trans super, gay super, lezbo super ? Dvolicnost ?

Aja Maja moje bistvo je bilo da zaradi tega ker si bos odrezala luleka ne bos pridobila nobenega potencialnega partnerja vec, ker ce si za nekoga z lulekom bila moski or whatever bos zanj to bila tudi brez.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

WarpedGone ::

1997 že?
Par dni nazaj so na discovery razlagal, kakšni reveži so to, ker nočejo rezat rok.
Ampak vseeno - zakaj je to Body Dysmorphic Disorder, neželen lulek med nogami pa ni Body Dysmorphic Disorder?
Zbogom in hvala za vse ribe

pobalinka2 ::

win95<3 je izjavil:



Vidim, da si ne daš dopovedati, da ona ni transvestit, ki bi mu sedlo oblačenje v žensko in imeti penis


vidim da ti ne razumes ... Mnogi transeksualci imajo penis, ker jim je se vedno daje uzitek njim in partnerju v pasivni ali pa tudi aktivni vlogi ... Transvestiti so zame moski in me ne privlacijo, transseksualci pa imajo za seboj ze hormonsko terapijo in nekateri celo operacijo povecave oprsja/ ali pa tudi odstranitev penisa .

Ker me privlacijo punce z tici sem cudak z retardiranimi fetisi ? Po drugi strani je pa trans super, gay super, lezbo super ? Dvolicnost ?


Ampak ona ni transeksualka, ki bi želela obdržati penis. Ona želi vagino, ženskost do največjega kar lahko doseže (ker maternice pač ne bo imela nikoli)...

Ne, nikakor nisi čudak z retardiranimi fetiši, vsakemu svoje. Rekla sem samo, da teh fetišev ne spravljaj tako očitno nanjo, ker ni ona to, kar tebe rajca. Ona ne želi biti to, kar tebe privlači. Ker ne želi penisa. Noče ga.

lambda ::

win95<3 je izjavil:

Ker me privlacijo punce z tici sem cudak z retardiranimi fetisi ? Po drugi strani je pa trans super, gay super, lezbo super ? Dvolicnost ?

Povej po pravici, ali ti je to le spolna fantazija in bi ti bilo le zabavno se parkrat pomečkat z njo, ali bi tako osebo lahko ljubil in cenil celo življenje kot svojo partnerico?

WarpedGone ::

Če si sposoben prvega, ni ovire za drugo. Niti garancije.
Zbogom in hvala za vse ribe

win95<3 ::

Pa sem ji jaz kje vsiljeval kaj ? Jaz sem jo samo spraseval za razlog zakaj se ga sramuje in si hoce odstranit popolnoma funkcionalno napravo in z tem tvegat, da spolno ne bo nikoli zadovoljena. Seveda, se da tudi brez tega ziveti, ampak se zmeraj umetna vagina je ne bo naredila zenske za tiste ljudi, kateri so jo tudi prej imeli za moskega.

In ce trdi, da je to tako nepomebno, zakaj si pa potem spreminja tudi organe ? Jaz bi se na njenem mestu potem lahko spraseval ali me ima rad samo zato, ker sem si naredila vagino . Je to kar dvorezna stvar ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

Double_J ::

win953 imaš kar čuden fetiš... meni ni všeč shemale, mogoče ženska na katero se spravi shemale. Tudi pes mi ni všeč...:D
Dve šivanki...

win95<3 ::

lambda je izjavil:

win95<3 je izjavil:

Ker me privlacijo punce z tici sem cudak z retardiranimi fetisi ? Po drugi strani je pa trans super, gay super, lezbo super ? Dvolicnost ?

Povej po pravici, ali ti je to le spolna fantazija in bi ti bilo le zabavno se parkrat pomečkat z njo, ali bi tako osebo lahko ljubil in cenil celo življenje kot svojo partnerico?


Pred 6 leti bi rekel, da je to zgolj fantazija(si nisem hotel priznati kaj sem, moski ne niso privlacili in sem bil zmeden kaj pravzaprav sploh sem ce me privlacijo punce z tici) vendar sem sedaj preprican da bi jo obravnaval kot kakrsnokoli drugo punco (ce ne se boljse, ker me fizicno kvecjemu se bolj privlaci) Mogoce na zacetku bi bil previden in bi stvar sla v "javnost" (druzina prijatelji itd) sele ko bi bila oba prepricana da se bo obeslo in to je vsa razlika ki bi jo delal med trans in hetero zvezo.

in953 imaš kar čuden fetiš... meni ni všeč shemale, mogoče ženska na katero se spravi shemale. Tudi pes mi ni všeč...


Hm ja samo verjemi, da nas je kar precej taksnih,pri posameznih pornicih zagotovo nisem bil jaz tisti ki je naklikal +2 mio ogledov ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

Double_J ::

Hm ja samo verjemi, da nas je kar precej taksnih,pri posameznih pornicih zagotovni nisem bil jaz tisti ki je naklikal +2 mio ogledov


Ampak oni to gledajo pomojem predvsem zaradi žensk. Tako kot kakšni gledajo animal...
Dve šivanki...

win95<3 ::

Double_J je izjavil:

Hm ja samo verjemi, da nas je kar precej taksnih,pri posameznih pornicih zagotovni nisem bil jaz tisti ki je naklikal +2 mio ogledov


Ampak oni to gledajo pomojem predvsem zaradi žensk. Tako kot kakšni gledajo animal...


Ah ja trollas kar dobro ... isto kot "Ker pornice kjer konj poriva moskega v tazadjo gledam samo zaradi kjutkane zenske v ozadju, ki to gola opazuje" :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

PurpleMoo ::

Win95, za odstranitev trenutnega spolnega organa se ne gre zato, da bi bila bolj "kompatibilna". Gre se za imidž telesa. Enako kot ginekomastija pri moških, nekaterim je vseeno, drugim povzroča hude psihične težave, dokler si jih pač ne dajo odstraniti. Tu se gre samo za izpopolnjevanje lastne slike svojega telesa, da se bom počutila čim boljše v njem.
Da bom imela neo-vagino ne spremeni dejstva, da sem trans. Ženska.

Double_J ::

Ah ja trollas kar dobro ... isto kot "Ker pornice kjer konj poriva moskega v tazadjo gledam samo zaradi kjutkane zenske v ozadju, ki to gola opazuje" :))


Čakej malo... te zadeve folk gleda zaradi res perverznih žensk. Sedaj če ti to gledaš, ker te rajca konj... potem si pomojem kar v manjšini.
Dve šivanki...

win95<3 ::

Ne gledam tega, ker ne samo da mi je gnusno ampak tudi ni posteno do zivali. Samo brutalni primer njegovega sprenevedanja sem mu dal. Gledati shemale pornice zaradi zensk je isto kot da gledas gay pornic kjer se 10 moskih gre vlakca ki ga vodi zenska in potem reces, da to samo zaradi zenske, ker gayi se ti pa ja gnusijo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

imagodei ::

win95<3 je izjavil:

Kaj pa ženske ki ne morejo imeti otrok? Verjetno ne boš trdil da niso ženske (čeprav to nekateri res dejansko trdijo)?

Jaz se naslanjam na znanost. Ki mi pritrjuje. Preprosta resnica je da je spol med našimi uhlji. Vse ostalo je bolj tako-tako. Če pa v to vlečemo neke osebne interpretacije je pa to naša krivda. V sivino se zavijamo sami... zato ker črno/bela varianta preveč boli.


Z teboj se niti vec ni zabavno pogovarjat, ker si tipicna stereotipna lezbijka, ki prevzema neko mosko maco vedenje alfa samca, ki ga tudi pri moskih ne maram. Spet pises, kot da je to vse sveta resnica.

Ker enostavno to je sveta resnica. Spolna identiteta je definirana v možganih in tega se ne da zdraviti z operacijami, lobotomijo, psihoterapijo ali zdravili. Tako kot se ne da zdraviti tega, da je dojenček že od najrosnejše starosti programiran za prepoznavanje obrazov. Gre za hard-wired zadevo.

Če nečesa ne veš ali ne razumeš, je smiselno in predvsem kulturno do sogovornikov, če se seznaniš s tematiko.

Seveda lahko pametujemo in govorimo o biološkem (genetskem) spolu; lahko govorimo o fiziologiji. In tle imate do določene mere prav: večinoma drži, da se spolna identiteta ujema s telesnimi pritiklinami oz. genetskim zapisom. Ampak, v dovolj velikem številu poskusov (in 7 milijard to je) se bodo pojavila odstopanja.

Lahko se držite nekih zastarelih pogledov kot pijanec plota, lahko poudarjate, da Biblija uči drugače, ampak dejstvo ostaja, da stvari niso tako simpl, kot XX in XY. Že samo genetsko imaš lahko mnoge variante: s 47 kromosomi, npr. XYY, XXY; s 46 kromosomi - XX "moške" (na zunaj zgledajo večinoma skoraj komplet moški, s funkcionalnimi organi, pa vendar gre genetsko za žensko)... Imaš tudi dokumentirane bizarne možnosti npr. XXXXY, ali pa XYYY. Kam naj uvrstimo te ljudi, še posebej, če tisto kar je zraslo med njihovimi nogami ne ustreza tistemu, kar čutijo?

Nadalje, pojavlja se tudi mozaicizem. Pa tudi pri genetsko povsem normalnih XX ali XY zarodkih prihaja do napak pri spolni diferenciaciji (spolnih organov); ali pa do androgene neobčutljivosti.

Kam uvrstimo te ljudi?

In - če prihaja do napačnih interpretacij genetskega programa na spolovilih in/ali rodilih, a je tako težko verjet, da lahko pride do odstopanj pri strukturnem razvoju možganov in s tem do razlik med fiziološkim spolom ter spolno identiteto, ki jo občutijo možgani?

win95<3 je izjavil:

Kar se transseksualcev tice in njihove reproduktivnosti v vlogi zensk je nicna ! Zenske, ki pa ne morejo imeti otroka so pac izjema, ker vsaka zdrava zenska jih lahko ima. Nevem ti se prav rada kregas in debato speljujes na osebni nivo, kjer si ocitno pumpas ego.

Preprosto dejstvo je, da vsi štartamo kot ženske. Pod vplivom genov na Y kromosomu se telo zarodka diferencira v moški spol - če gre vse po predpisih. Lahko gre vse OK kar se tiče spolovil, zaštrika pa se nekaj pri maskulinizaciji možganov. Tak zarodek, kasneje otrok in še kasneje odrasla oseba - ni šla skozi maskulinizacijo možganov in zato PRIROJENO čuti da je ženska.

To, da so se njene celice spolnih organov razvile v penis, prostato in moda, ji nič ne pomaga. Njeni možgani so ostali ženski. Izraz "ujet v napačnem telesu" grozljivo dobro opisuje nemoč, ki jo ti ljudje čutijo.
- Hoc est qui sumus -

Double_J ::

Gledati shemale pornice zaradi zensk je isto kot da gledas gay pornic kjer se 10 moskih gre vlakca ki ga vodi zenska in potem reces, da to samo zaradi zenske, ker gayi se ti pa ja gnusijo...


Jaz sigurno ne bi gledal noben pornič, kjer se gresta dva moška karkoli med sabo. Tudi dva she-male ne... :D
Dve šivanki...

win95<3 ::

Imagodej imas marsikje prav,kjer sem jaz v zmoti (se zdalec pa ne povsod) ampak si isti kot tista zenska, samozaverovan pises kot da imas vsaj za 50% visji IQ kot vsi ostali, ki smo po tvojm lahko veseli da te beremo. Res tak obcutek dobim ko te berem ...

Spolna identiteta je definirana v možganih

Ona (on) se ima za zensko, medtem ko to osebo nekdo drug vidi kot moskega in jo tudi v glavi dozivlja kot moskega. Kdo ima prav ? Ze nevem koliko postov trobim, da je stvar definicije, ampak se se vedno vrtimo v krogu ... Definivno ima veliko vec skupnega z zenskami kot jaz, ki sem moski, ampak to ni dovolj vsaj za splosno definicijo ne ! Zakaj govorim splosna definicija ? Ona bi rada da jo ljudje imajo za zensko in to bo zgolj mogoce z novo definicijo, ker po stari to ni mogoce. Za novo definicijo pa morajo ljudje mimo ovire ki je polna presodkov in to sprejeti... Vendar se zmeraj dvomim , da bi potem kar vsi hoteli z njo biti kaj vec kot prijatelj in se zato spet poraja vprasanje kako je pa lahko ona ista zenska kot ostale ce je pa tako drugacna, da je nobeni pravi straight moski noce za partnerja. No lahko se gremo pa igrat z definicijo straight samo to bi bilo pa ze goljufanje ali ?

Double_J je izjavil:

Gledati shemale pornice zaradi zensk je isto kot da gledas gay pornic kjer se 10 moskih gre vlakca ki ga vodi zenska in potem reces, da to samo zaradi zenske, ker gayi se ti pa ja gnusijo...


Jaz sigurno ne bi gledal noben pornič, kjer se gresta dva moška karkoli med sabo. Tudi dva she-male ne... :D


Okej da te tako vprasam .. Zakaj pa ne bi gledal pornic moski/zenska ? Kaj je tako zanimivega zate shemale/zenska ? Pomoje te skrivaj rajca shemale pa si ne priznas (tako je tudi pri meni bilo na zacetku)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

win95<3 ::

Če nečesa ne veš ali ne razumeš, je smiselno in predvsem kulturno do sogovornikov, če se seznaniš s tematiko.
Torej potemtakem ne bi smeli sploh imeti debat ? Res nevljudno od Maje, da se ni pred odprtjem teme pozanimala, koliko moskih bi bilo pripravljenih biti z njo ... Debate so da nekaj novega zves in vidis kaj mislijo drugi o tem. Ne pa da vsiljivo posiljujes vse ostale da to je tako in nic drugace. Za znanost bom pa samo reku da se za raka ne znajo odkrit zdravila pa bi se igrali z necem tako kompleksnim kot je to ... Ne recem, da nic od tega ni verodostojnega ampak se sprasujem koliko stvari je se ki so za to se pomembne pa niti ne vejo/vemo za njih ...

Ce ti znanstvenikom verjames na besedo prosim bodi kulturen in ne pricakuj istega od ostalih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: win95<3 ()

Double_J ::

Okej da te tako vprasam .. Zakaj pa ne bi gledal pornic moski/zenska ? Kaj je tako zanimivega zate shemale/zenska ? Pomoje te skrivaj rajca shemale pa si ne priznas (tako je tudi pri meni bilo na zacetku)


Moški/ženska... hja te ženske se ti potem že ne zdijo dovolj perverzne. Pač seksa z moškim, kot da bi šla naprimer v trgovino. Pa saj lahko vedno sam seksaš z žensko...

Potem pač še kaj drugega pogledaš. Neboš sedaj rekel, da če naprimer pogledam pes/ženska, me rajcajo psi. Ne maram psov, mački so zakon.:D
Dve šivanki...

win95<3 ::

Ti pa nisi cisto nic preverzen ko take stvari gledas ampak je zenska ? :D Ko gledas zensko ko jo natepava pes ocitno tudi tebe to rajca in to zagotovo ni samo zenska, ker drugace zraven ne bi potreboval se psa, ki jo naskakuje. Sicer pa delno razumem kaj mislis, ampak se zmeraj obstaja vprasanje zakaj te preverzna zenska z psom rajca, ker preverzna je ze lahko ce ga fase v ritko ali pa ce je z drugo zensko in ponavadi so preverzije tudi nase skrite fantazije, tako da bi se jaz na tvojem mestu zamislil :D

Pithlit ::

win95<3 je izjavil:

Za novo definicijo pa morajo ljudje mimo ovire ki je polna presodkov in to sprejeti...

Torej priznaš da je problem v ljudeh... oz. opazovalcih. Zanimivo. Zakaj se pol kregamo? Saj niti jaz niti imagodei ne trdiva nič drugega kot samo to.

Mimogrede... 'nova' definicija je bila spisana kar nekaj let nazaj. In o tem razlaga imagodei ko reče da bi se morali seznaniti s tematiko. Na žalost pa vas je večina s tematiko seznanjenih iz raznih porničev pa butastih filmov.
Life is as complicated as we make it...

imagodei ::

win95<3 je izjavil:

Imagodej imas marsikje prav,kjer sem jaz v zmoti (se zdalec pa ne povsod) ampak si isti kot tista zenska, samozaverovan pises kot da imas vsaj za 50% visji IQ kot vsi ostali, ki smo po tvojm lahko veseli da te beremo. Res tak obcutek dobim ko te berem ...

Nič hudega. Tle štejejo sklicevanja na argumente... Najraje na resne .edu strani ali na študije, oz. na strani, kjer lahko preveriš navedbe.

Jaz sem to storil, tudi že v tej temi, sicer pa v prejšnjih threadih, ki so obravnavali podobno tematiko tudi že ničkolikokrat. Sicer so stvari javno dostopne:
Primarjava struktur v možganih moških, ženskih in M2F transseksualcev
Diferenciacija zarodkovih možgan @ Wikipedia

win95<3 je izjavil:

Ona (on) se ima za zensko, medtem ko to osebo nekdo drug vidi kot moskega in jo tudi v glavi dozivlja kot moskega. Kdo ima prav ? Ze nevem koliko postov trobim, da je stvar definicije, ampak se se vedno vrtimo v krogu ... Definivno ima veliko vec skupnega z zenskami kot jaz, ki sem moski, ampak to ni dovolj vsaj za splosno definicijo ne !

Noben ti ne očita tega, da sprejemaš zdravo za gotovo tisto, kar so te učili od malih nog: da so fantki tisti, ki imajo lulčka med nogami, deklice pa tiste, ki imajo luliko. Ampak, otrok tudi verjame, da se dan začne, ko se on zjutraj zbudi; verjame, tudi v zobno miško in v božička. Samo ko zrastemo, moramo otroške naivnosti pustit za sabo in mal updatat svoj mindset.

V podzavesti gotovo ostane tisto, kar si se naučil v vrtcu. Priznam, da jaz raje niti ne razmišljam, kaj bi storil v situaciji, ki jo omenja OP, ker bi morda razočaral sebe in svoje standarde. Pa vendar, racionalno: spolna identiteta je stvar možganov, ne stvar penisa ali vagine.

Znanost nas pač uči, da so občutki transseksualcev (ali homoseksualcev, FWIW) legitimni in resnični. Ljudje, ki verjamejo, da so v resnici Klingonci, Marsovci ali Napoleon Bonaparte, imajo skoraj brez izjeme še cel spekter spremljajočih psihičnih motenj, ki jasno nakazujejo, da niso v stiku z realnostjo. Če pa govorimo o transseksualcih, pa ti (z izjemo depresije, ki je logična posledica dolgoletnega zatajevanja in pretvarjanja) nimajo nikakršnih problemov. In ko jim omogočimo zaživeti v zanje ustreznem spolu, ti ljudje normalno funkcionirajo v družbi - za razliko od "Napoleona", ki ga bo še vedno spremljal cel spekter problemov: od prividov, prisluhov, preganjavice, okrnjena je tudi kvaliteta življenja, ker duševni bolniki nemalokrat ne znajo ustrezno/racionalno načrtovati, pretirano zapravljajo, so impulzivni, ne znajo razpolagati z denarjem... Pojavi se neorganizirano mišljenje, misli so nepovezane, čustvovanje je plitvo, človek je lahko ravnodušen in pasiven (lahko pa ima visokoleteče ideje, je navdušen, evforičen, prepričan v svoj prav, ne glede na to, kako nerealne so njegove ideje...). Give-away simptom psihoz pa je, da obolela oseba enostavno ne ve, ne razume in ne sprejme ideje, da je bolna - vse kar se ji dogaja, je realno, resnično - glasovi v glavi, bizarne ideje, prividi - VSE.

Na drugi strani trans oseba točno ve, da je nekaj narobe. Nimajo prisluhov in prividov; zaradi depresije je kvaliteta življenja sicer lahko okrnjena in marsikdo zapade v alkohol, droge oz. druge oblike destruktivnih dejavnosti. Za razliko od "Napoleona" in "Klingonov", ki pač nekritično verjamejo, da to oni SO, pa mnogi transseksualci dolgo časa živijo v zanikanju - zaradi družine, družbene klime, morda niti sami ne morejo razumeti, zakaj se jim to dogaja. Mnogi poskusijo živeti "normalno", tako kot družba od njih pričakuje.

Skratka - ni nobene povezave med psihozo in tistim, ki se napravlja v Klingona, ter tistim moškim, ki si želi živeti kot ženska ali celo operativno spremeniti spol.


Jasno - ker se velika večina otrok rodi s spolno identiteto, ki ustrezno odraža njihov biološki spol ter sovpada s pritiklinami, je težko pričakovat, da bomo na čustveni ravni kaj kmalu razrešili ta naboj. Otroci odraščajo z zavedanjem, da imajo fantki lulčka, deklice pa luliko in to se ne bo kmalu spremenilo. Tema bo vedno nekoliko žgečkljiva, vedno se bodo našli ljudje, ki se jim bodo trans osebe gnusile, vedno se bodo našli fetišisti (ki v bistvu celo zadevo razumejo narobe). Ampak, stvar je treba vsaj na razumski ravni pripeljat na nek drug nivo, ne pa ostajat v kameni dobi.

Zdaj že kar lep čas vemo, da se Zemljino starost meri v milijardah let; pa še vedno se najdejo tepci, ki bi nas želeli prepričati, da je Zemljo ustvaril ata z brado pred 6.000 leti. Vsak ima možnost da se zbudi in povoha rožce, lahko pa še naprej verjame v pravljice. In tukaj je enako.

win95<3 je izjavil:

Ona (on) se ima za zensko, medtem ko to osebo nekdo drug vidi kot moskega in jo tudi v glavi dozivlja kot moskega. Kdo ima prav ?

V tem primeru gotovo ona - oz. človek, ki to doživlja. Glede "Klingonov" imaš prav ti, gre za duševno bolne ljudi; glede spolne identitete je pa zagotovo edina referenca tista oseba, ki sebe doživlja kot moškega, kot žensko - ali kot kaj drugega.
- Hoc est qui sumus -

Double_J ::

TTi pa nisi cisto nic preverzen ko take stvari gledas ampak je zenska ? :D Ko gledas zensko ko jo natepava pes ocitno tudi tebe to rajca in to zagotovo ni samo zenska, ker drugace zraven ne bi potreboval se psa, ki jo naskakuje. Sicer pa delno razumem kaj mislis, ampak se zmeraj obstaja vprasanje zakaj te preverzna zenska z psom rajca, ker preverzna je ze lahko ce ga fase v ritko ali pa ce je z drugo zensko in ponavadi so preverzije tudi nase skrite fantazije, tako da bi se jaz na tvojem mestu zamislil :D


Ja no lej... pač nisem gay, da bi v porniču nujno potreboval kakšnega moškega gledat. :D Dobro... seveda imaš lezbe, ki pa znajo biti na trenutke dolgočasne. Pa jaz drugače ne gledam veliko porničev... tudi po celo leto nič ne gledam.

Ne vem... vprašaj ženske članice, če se jim zdi takšna ženska perverzna. Me zanima, če imajo razumevanje do njih, ali pa so vendarle preveč perverzne? A da sem pa sedaj jaz perverzen, če si pogledam perverzne ženske? Pomojem ni perverzno, če moški gleda perverzne ženske...:P
Dve šivanki...

Pithlit ::

lambda je izjavil:

Vendar MajoVee lahko družba spoštuje tako kot je, a to še ne pomeni, da je sedaj z družbo nekaj narobe, če večina moških ne more sprejeli te osebe za partnerico kot ženske - vendarle gre za to, da je imela po strukturi moško telo, ki je bilo umetno spremenjeno.

Nikjer nisem napisala da je z družbo narobe to da Maje ne morejo sprejeti za partnerko. Z družbo je narobe to da Majo še vedno stigmatizira kot moškega pa čeprav to sploh nikoli ni bila.

lambda je izjavil:

Tudi od tebe bi pričakoval, da sprejemaš tako drugačnost (drugačnost od tebe, od tvojih idealov) v družbi. ... ... ... Ali ni tako, da dopustimo vsakemu svoje, če vendarle nikomur ne škoduje?

Kako naj sprejemam nekaj ali nekoga ki stigmatizira drugačnost? Dokler jo ljudje obravnavajo kot moškega ji to škodi. Grem glavo stavit da boli kot hudič vsakič ko se to zgodi. Sicer ne fizično... je pa zato bolečina še toliko hujša.

lambda je izjavil:

Vsak ima pravico interpretirati in dojemati njen spol v svojem osebnem odnosu do nje tako kot si ga predstavlja, ne tako kot mu ti zaukažeš, da ga mora.

Dokler drugim ne škoduje... absolutno.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::

imagodei je izjavil:

V tem primeru gotovo ona - oz. človek, ki to doživlja. Glede "Klingonov" imaš prav ti, gre za duševno bolne ljudi; glede spolne identitete je pa zagotovo edina referenca tista oseba, ki sebe doživlja kot moškega, kot žensko - ali kot kaj drugega.

Naj tukaj omenim da v UK, Avstraliji in Pakistanu (začuda)... pa mogoče še kje... uradno priznavajo 'nični' spol. Torej ko se nekdo spolno ne identificira niti z moškim, niti ženskim spolom. Rečejo mu 'nullus' (za marker pa take osebe fasajo eno fajn 0 v pasoš). V njihovih nacionalnih zdravstvenih sistemih izvajajo tudi programe ki tem ljudem omogočajo primerno prezentacijo... torej čim bolj androgene. Običajno to pomeni (pri ljudeh rojenih z moškimi organi) odstranitev penisa ter kreiranje osnovne neovagine brez nekih grozno definiranih detailov - ob hkratnem jemanju blokatorjev testosterona. Pri ljudeh rojenih z ženskimi organi pa odstranitev dojk (ter, če je potrebno, jemanje testosterona).
Life is as complicated as we make it...

win95<3 ::

Kako naj sprejemam nekaj ali nekoga ki stigmatizira drugačnost? Dokler jo ljudje obravnavajo kot moškega ji to škodi. Grem glavo stavit da boli kot hudič vsakič ko se to zgodi. Sicer ne fizično... je pa zato bolečina še toliko hujša.


Ampak kaj storiti, ce jo potencialni partnerji zavracajo zaradi vprasljivega spola ? Krivit ljudi, ker ne zelijo biti z tako osebo ? Ker jo vec kot ocitno nimajo za zensko, ce tista besedica trans vecini spremeni celoten pogled na njo in njen spol...

Z družbo je narobe to da Majo še vedno stigmatizira kot moškega pa čeprav to sploh nikoli ni bila.


Nevem ce jo ljudje kateri ne zelijo biti z njo zgolj zaradi telesne transformacije imajo za moskega, ampak za zensko je prav gotovo nimajo, ker drugace je ne bi zavracali takoj ob omembi le tega...

Kdo je zdaj kriv "preobcutljivi" ljudje, ki ne morejo mimo tega dejstva v kaksni fizicni obliki se je rodila ali prevelika pricakovanja Maje, da bojo ljudje slepo verjeli v to da je zenska in se do nje tudi tako obnasali kot do "normalnih" zensk?

Ni fer, da ji vsi v obraz nabijajo ces saj si moski, samo po drugi strani pa tudi ne mores pricakovati, da te bodo kar naenkrat(ce sploh kdaj) sprejeli kot popolnoma naravno zensko (zal). Malce si le preobcutljiva, ker na svetu je ogromno ljudi, ki si obistno zeli taksne ali drugacne sprejetosti v druzbi a je ne dobijo.

SplitCookie ::

Na koncu lahko zaključiš, da imajo vsi ostali več težav s takimi osebami kakor pa one same s sabo.

Kakor tudi to, da očitno vsi ostali, bolj od osebe same, najbolje vedo kaj ta oseba dejansko ve in čuti in kaj bi morala čutiti in vedeti.

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

win95<3 je izjavil:

Ampak kaj storiti, ce jo potencialni partnerji zavracajo zaradi vprasljivega spola ? Krivit ljudi, ker ne zelijo biti z tako osebo ? Ker jo vec kot ocitno nimajo za zensko, ce tista besedica trans vecini spremeni celoten pogled na njo in njen spol...

Dajmo. Naj me en, bilokdo, že enkrat citira kako napadam bilokoga ki si ne želi biti z Majo zato ker je ona trans. I dare you all.

win95<3 je izjavil:

Kdo je zdaj kriv "preobcutljivi" ljudje, ki ne morejo mimo tega dejstva v kaksni fizicni obliki se je rodila ali prevelika pricakovanja Maje, da bojo ljudje slepo verjeli v to da je zenska in se do nje tudi tako obnasali kot do "normalnih" zensk?

Krivi so 'preobčutljivi' ljudje. Trans osebe pa ne pričakujejo da bodo vsi 'slepo verjeli'. To sploh ni relevantno niti nikoli ni bil point te debate. Trans osebe pričakujejo nek osnovni nivo spoštovanja. Torej da jih družba ne stigmatizira zgolj zaradi tega ker so trans.

Tako kot je korenje3 izjavil: "Ko bi to izvedel bi jo pobruhal in odkorakal proč." Povsem legitimni odgovor dasiravno nagnusen. Ampak je legitimni. Pač je ne more sprejet. Legitimen je pa zato ker jo kljub očitnemu gnevu sprejema kot žensko... in to spoštujem. Ni rekel "bi ga pobruhal", niti "bi ga/jo pobruhal" (oboje je namreč napačno). Za razliko od nekaterih ki se delajo fine pa vseeno niti osnove ne dojemajo.

To je vse kar jaz hočem oz. trdim. Ne da se moramo zdaj vsi zaljubit v neko trans osebo. Ampak preprosto to da se trans osebe sprejme takšne kot so. Trans ženske so pač ženske (ki so pač trans, logično... se dogaja... big deal). Trans moški so pa moški. Ponovno, 'trans' je le pridevnik. Mirne duše ga lahko izpustimo in se pogovarjamo kot normalni ljudje.
Life is as complicated as we make it...
««
6 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Na FDV odstranili pisoarje (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
64071652 (62641) vostok_1

Sprememba spola in upokojitev kot? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8310694 (8827) ahac

Več podobnih tem