Forum » Pomoč in nasveti » Sesulo mi je particijo
Sesulo mi je particijo
Wolverine ::
Torej na mojo veliko zalost mi je slo 60Gb ne vem kam, imam adsl in sem skozi gor tko, da sumim da mi je nekdo vdrl noter ter formatiral particijo. Ko sem prizgal monitor nisem mogel premikati miske oz kaj drugega narediti, torej sem resetiral racunalnik, in ko sem kliknil na d: disk me je vprasalo ali zelim formatirati(???) disk, ker pac se ni formatiran. Kaj lahko naredim, da dobim podatke nazaj? Prosim za pomoc.
Hvala
Hvala
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)
Lime ::
Lahko poskusiš z GetDataBack, samo če ti je izbrisalo particijo ne vem, če bo šlo.
Da nisi fasal kakšen virus?
Da nisi fasal kakšen virus?
Imam Norton antivirus 2003, ki se redno updata, tko da ne vem ce bi bilo to
l-note ::
Poskusi še s tem programom TUKAJ. Na žalost je na njihovi strani le demo, za katerega sicer ne vem, kakšne omejitve ima, ampak vseeno.
Program je za Winse, tko da je najboljš, da ga naložiš na en drug disk, na katerega pa priklopiš ta disk (z "izgubljenimi" podatki)
Pomembno: Pri temle programu (Drive Rescue) je pomembno, da mu nastaviš, da išče diske (Find Lost Drive) in izbereš celoten disk in ne samo particije. Postopek traja slabe pol ure, mogoče več. Nato se pa malo sprehodiš po najdenih diskih (teh ti lahko najde tud 30, kar seveda ni realna številka, važno pa je, da DELUJE) in skopiraš uporabne podatke. Uporabni so pa tisti podatki - datoteke, mape, ki imajo prailna imena in ne nekih čudnih številk in črk.
Z malo brskanja po najdenih diskih, sem 97% (ampak RES) prepričan, da ti bo uspelo dobiti nazaj podatke.
Program je za Winse, tko da je najboljš, da ga naložiš na en drug disk, na katerega pa priklopiš ta disk (z "izgubljenimi" podatki)
Pomembno: Pri temle programu (Drive Rescue) je pomembno, da mu nastaviš, da išče diske (Find Lost Drive) in izbereš celoten disk in ne samo particije. Postopek traja slabe pol ure, mogoče več. Nato se pa malo sprehodiš po najdenih diskih (teh ti lahko najde tud 30, kar seveda ni realna številka, važno pa je, da DELUJE) in skopiraš uporabne podatke. Uporabni so pa tisti podatki - datoteke, mape, ki imajo prailna imena in ne nekih čudnih številk in črk.
Z malo brskanja po najdenih diskih, sem 97% (ampak RES) prepričan, da ti bo uspelo dobiti nazaj podatke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: l-note ()
Hvala za tako hitro pomoc, sem se vedno na pol histericen, bom jutri kolegu nesu disk, da bova lahko vse to poiskusila resiti. Zanima pa me, kaj je vzrok, da imam taksno particijo?
Kaj naj bi bil vzrok za kakšno particijo?
Misliš takšno, da ti comp teži, da če jo hočeš formatirat al kaj?
Drgač pa sm zdejle ugotovu, da un program Drive Rescue deluje le na FAT particijah. Tko da, če maš NTFS...
No ja, če boš rabil kakšen program, me kontaktiraj na mail (spodaj sem ga pripisal) pa ti bom poslal. Pa da ne bo kdo govoru, da je to kakšen warez! Drive Rescue 1.9d je čisto freeware stvar.
l.note@email.si
Misliš takšno, da ti comp teži, da če jo hočeš formatirat al kaj?
Drgač pa sm zdejle ugotovu, da un program Drive Rescue deluje le na FAT particijah. Tko da, če maš NTFS...
No ja, če boš rabil kakšen program, me kontaktiraj na mail (spodaj sem ga pripisal) pa ti bom poslal. Pa da ne bo kdo govoru, da je to kakšen warez! Drive Rescue 1.9d je čisto freeware stvar.
l.note@email.si
Če imaš FAT 32, bo vse lepo štimalo.
Tukaj sm še najdu en direkten link do Drive Rescue-a 1.9d, ki zasede le dobrih 900KB: DOWNLOAD
Upam, da ti bo to delalo.
Ne pozabi pa, da moraš v programu izbrati možnost "Find Lost Drive".
Če te še kaj zanima, samo vprašaj.
Za zdaj se pa poslavljam od foruma, ker grem spat. Se beremo jutri oz. čez 10 ali več ur (danes je že sobota).
Tukaj sm še najdu en direkten link do Drive Rescue-a 1.9d, ki zasede le dobrih 900KB: DOWNLOAD
Upam, da ti bo to delalo.
Ne pozabi pa, da moraš v programu izbrati možnost "Find Lost Drive".
Če te še kaj zanima, samo vprašaj.
Za zdaj se pa poslavljam od foruma, ker grem spat. Se beremo jutri oz. čez 10 ali več ur (danes je že sobota).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: l-note ()
hvala l-note, upam da mi bo to kaj pomagalo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako narediti particije?Oddelek: Programska oprema | 5805 (5076) | linuxdady |
» | ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6811 (5355) | SkIDiver |
» | ? spremeniti FAT32 particijo v NTFS, ne da bi formatiral? Help!Oddelek: Operacijski sistemi | 2746 (2522) | ZLOky |
» | Kako obnoviti disk?Oddelek: Operacijski sistemi | 1212 (1080) | blazp88 |
» | rabm recovery za particije.Oddelek: Pomoč in nasveti | 924 (833) | dexter_II |