Forum » Pomoč in nasveti » Black screen
Black screen
markosk ::
Ko prižgem računalnik se mi po uvodnem screenu od matične, naredi black screen in stvar se ne premakne več nikamor. Kdaj se računalnik sicer uspešno prižge. Kdaj pa se po nakaj poizkusih pojavi check sum error, ampak mislim, da ni problem baterija, ker tudi če stisnem F1 to continiue se računalnik ne prižge in v biosih sta datum in ura pravilna. Je pa res, da včasih ko ga dam iz napajanja za kakšno minuto se potem normlano zažene.
Ko je prižgan sicer deluje brez problema. Grafična je OK. Nobenih črt oz. kakšnih znakov okvare.
Probal sem že malo pomenjati rame, drugače pa sem brez idej. Je morda res baterija na matični?
Ko je prižgan sicer deluje brez problema. Grafična je OK. Nobenih črt oz. kakšnih znakov okvare.
Probal sem že malo pomenjati rame, drugače pa sem brez idej. Je morda res baterija na matični?
- spremenil: markosk ()
#000000 ::
Če gre za PC je verjetno napajalnik, včasih ima dost štroma včasih pa mu manjka ravo tolk da uspešno zalavfa vse. Če pa je laptop je pa verjetno šel čipset.
markosk ::
Ni laptop. Čudno se mi zdi, da bi bil napajalnik, ker se mi do sedaj to ni nikoli dogajalo razen če ga časovno obdobje toliko načne, da mu zmanjka malo moči. Drugače pa se mi je tudi med delovanjem včasih zgodilo, da je zmrznil.
#000000 ::
Probi menjat napajalnik če maš kako rezervo, jest sem že velikrat videl, da ne dela, ko ga odstraniš z 220 za par minut spet dela ampak om obremenitvi ali zmrzne ali reštarta komp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasneOddelek: Strojna oprema | 3108 (2370) | suhi |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 5791 (5252) | CyberAD |
» | Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!Oddelek: Pomoč in nasveti | 10182 (7965) | Tac20 |
» | Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1518 (1177) | vbohinc |
» | Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9504 (7139) | _pobesneli_ |