» »

Prenosniki na faksu (Feri) - uporabnost

Prenosniki na faksu (Feri) - uporabnost

Transmission ::

Zanima me predvsem za katere namene uporabljate prenosnike glede faksa.

*Ali so zaželjeni na predavanjih ali je bolje pisati na list papirja? (nekateri pravjo, da pišejo kar na papir in da jih večina dela enako) - ampak zakaj, če pa pišem na računalnik hitreje?
*Ali pri vajah rabim kakšen zahteven prenosnik, ali je tut takšen za 700€ vredu za programiranje?


Prosti čas:
-Kaj delate kaj študenti med prostim časom? Špilate kakšne zahetevnejše igre al greste raje tko mal ven?


Če se komu da lahko še kakšen link prilima za kakšen prenosnik, ki naj bi bil primeren za faks, ne preveč slab pa ne preveč drag.

Matjaž Lojen ::

Rabiš čisto povprečen prenosnik. Za 700 eur je čist dober, že za 500 eur mu nič ne manjka. Mogoče je dobro malo gledati na težo, ker je bolje vzet 15.6 ekran kot 17ko ali več (če dosti prenašaš naokoli pa robustnost).
Pero je močnejše od meča.

Transmission ::

Ah ne, 17" z 72Whr baterijo je že fajn, je pa 8 celična. Tiste 3 kg bom pa že neso.

Sprva sem mislu vzet neki high performance z 6celično in le 48Whr, samo mislim, tut kolker sem po forumih brav prenosnika sploh ne rabiš. Za kakšnen cod4 bi pa že bil, če bo kakšen dež zunaj al pa po zimi.

Tega sem gledo. Čeprav je HP (ker so tudi dražji po svojih specifikacijah) sem se zanj odločil le na podlagi baterije

http://www.mimovrste.com/artikel/275047...

Zgodovina sprememb…

Letalec ::

Ta trenutek pišem diplomo na FRI. Torej mi si svojih zapiskov praktično nismo delali, ker smo vse dobili preko spletne učilnice. Tako nam tu kakšen prenosnik ni hudo pomagal. Zadeva pa prav pride na kakšnih vajah, saj si navajen na svoj IDE in splošno okolje. Še posebno pride prenosnik do izraza pri praktičnih izpitih programiranja. Tu so imeli nekateri sošolci neprijetnosti na šolskih računalnikih, ki so se ravno med izpitom random sesuli, ali pa je compiler rekel da kljub pravilnosti programa, tega ne bo pravilno prevedel :O. Tako se je glavna prednost prenosnika pokazala ravno na raznovrstnih preverjanjih, saj si lahko doma lepo pripraviš IDE ter vse "muštre" za izpit in si tako v nizkem štartu :D. Sam posedujem 17.3" prenosnik v kombinaciji s tem nahrbtnikom dokaj enostaven za prenašanje. Res pa je da sem ga nosil le peš 15min do faksa, in potem 15min nazaj do avtomobila. Sem pa mnenja da za normalno vsesplošno delo potrebuješ vsaj 17" zaslon (moje subjektivno mnenje).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Letalec ()

Meizu ::

Se da tudi na 15'' delat, pač odvisno kako si vajen. Jaz osebno si bom sedaj za vsesplošno delo kupil celo 11'' laptopič, ker več ne nucam. Majhen je, dobesedno za v žep, doma mam pa itak 22'' ekran ter usb tipkovnico in miš. Pa sam priklopiš gor, pa maš 22'' delovno okolje.

Na tvojem mestu če se le da, bi jaz šel največ s 15'' laptopom. Mojega Asusa v podpisu sem prodal ravno zaradi tega - ker je bil 17''. Ogromen, neroden, težak, premočne komponente noter, tko da je baterija glih dohajala vseskupaj...

Kar se tiče rabe laptopa na faksu - jst sm ga na FRI nesel mogoče 2x. 1x je blo zato, ker sem spotoma na vajah iz operacijskih sistemov nameščal ubuntu in sem šel potem direkt domov, tko da sem izrabu šanso, tadrugič sem ga pa prvleku na eno predavanje, ker sem hotel sprobat eduroam. In to je to. Vse ostalo imaš na spletni učilnici, skripte ter zapiske, naš letnik je imel še FB skupino (je še zdaj), kjer si med sabo pomagamo s šeranjem raznih zapiskov, rešitev za določene kolokvije, izpite itd. Tudi pomoč pri kakšnih vsakotedenskih nalogah.

Pri kakšni matematiki ali OVS (verjetnos in statistika) boš z laptopam itak dr*** ku*** ker je veliko risanja, črtanja čez kakšno risbo, skratka niso plain numbers. In potem si videl včasih kakšne patente, ki so se matrali v kakšnem paintu podobnem programu in risali na trackpad... adijo.

Edit: Vsaj v prvem letniku se matematika itak ubada večinoma okoli vektorjev, determinant, ter ostalih podobnih stvari. Če se ti zdi, da lahko v računalniku delaš hitreje z vektorji kot na listu papirja (pa ne rečem da se mogoče ne da, sam rabiš bit natreniran), potem ga kar uporabljaj. Pač noben ti ne bo težil, če si prinesel laptop na predavanja ali vaje (čeprav kar se predavanj tiče smo imeli enepar profesorjev, ki so se glede uporabe računalnikov med predavanji kar dobršno zmrdovali).

Jst nucam laptop, ker je faks daleč od mojega doma in se mi zdi nepraktično vlačit kišto levo desno v ljubljano in domov. Če bi živel v LJ in hodil na faks v LJ - laptopa ne nucaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

xardas ::

Meizu je izjavil:

Če bi živel v LJ in hodil na faks v LJ - laptopa ne nucaš.


No, s tem se ne strinjam. Urniki na FRIju so poznani po katastrofalnem razporejanju zaradi prostorske stiske. Tako imaš lahko velikokrat kakšne luknje (po par ur) v svojem urniku, kjer lahko narediš vso ali vsaj del svoje domače naloge.

Meizu ::

Dobro, če že tako hočeš. Urnike se skoraj vedno (izjemoma kakšen predmet) da razvrstit v nek normalen razpored, da lukenj razen za kosilo nimaš. Govorim pa seveda za 1. letnik, pojma nimam, kako imato to urejeno v 2. in 3. letniku. Verjetno je bolj kriza ja, saj je veliko manj skupin, ker je manj ljudi v letniku.

Ampak vseeno - če si iz LJ lahko ob parurni luknji kamot skočiš domov in opraviš svoje delo (če želiš prišparati 700eur seveda), drugače itak kupiš laptop. No ja, kot se posameznik odloči. Meni je recimo laptop fajn imet, ker ga lahko res odpreš kjerkoli, kot praviš, in pričneš z delom, vseeno pa sem prepričan, da se da večino faksovnih dolžnosti normalno opravit tudi brez laptopa. Razen če res lavfaš cel dan po kafičih ali kljub velikim luknjam v urniku preždiš čas v FRI avli.

balocom ::

Za matematiko bo laptop ovira, za vse ostalo pa pride prav, čeprav velikokrat dobiš prosojnice na raznih sistemih za vaje (ker je ravno govora o feri). Glede vaj je tako, za določena preverjanja je zahtevano delo na računalnikih v učilnici in ne na laptopu (višji letniki predvsem), zna pa pridet prav, ker nikoli ne veš kdaj boš prišel v učilnico z prastarimi računalniki, čeprav večina ni tako hudo slabih, domenska prijava je pa tudi dobro izvedena. Kak asus za 700€ bo dovolj.
Če ga pa misliš na veliko okoli vlačit ti bo tudi 15.6" col laptop pretežek.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

freesty ::

Koncujem 2. letnik faxa na feriju in nimam sploh laptopa. Sicer nisem racunalniska smer vendar imamo skoz neko programiranje. Saj imas solske racunalnike. Je pa drugace boljse, da ko delas v soli, da lahko potem doma kar odpres isti file pa nadaljujes delo.

Glede samih predavanj pač zvezki kot v osnovni soli. Lahko imas laptop ampak nisem se nobenega videl, da bi pisal po nareku na racunalnik. Naceloma igrajo igrice:)

Drugace glede prostega casa bos pa tak imel cimre pa ne bo nikoli dougcas. Tu ti ne more noben rect ka delat, saj si dost star, da ves kaj hoces pocet(?).

Matjaž Lojen ::

No, je kar priporočljivo imet prenosnik.
Pero je močnejše od meča.

b00mer ::

1 in 2 leto sem uporabljal FRI-jeve racunalnike na vajah. V 3 sem si kupil prenosnik..edina prednost je bila, da sem lahko menjal termine vaj.
Z domacim desktopom se lih tako prezivi :)

c00L3r ::

Prenosnik je uporaben na računalniških vajah, saj imaš celotno razvojno okolje in projek vedno pri sebi. Prav tako potem ni problem s številom računalnikov.

Moja generacija je bila 1. in 2. letnik praktično brez prenosnikov. Ko sem bil v 3. letniku pa so se kar pojavljali kot gobe po dežju.

Na predavanjih je nepotreben, boljši so klasični zapiski. Najboljše, pa je če imaš dobre odnose s sošolcem/sošolko, ki ima vse zapiske ;) Pri matematičnih/računskih vajah, pa si tak nimaš kaj začet s prenosnikom.

Načeloma pa ga ne potrebuješ, se da naredit študij tudi brez. Rabiš pa doma/v stanovanju/štud. domu nek računalnik za vaje delat.

Če pa ga misliš nosit na fax, pa naj bo to 14" ali 15". So še najboljši kompromis med težo in velikostjo ekrana. Jaz recimo ne morem delat na 13" ali manj. Ni isto programiranje, kot igrica, brskanje po spletu ali pisanje seminarske v word-u.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c00L3r ()

Greg91 ::

Feri smer Informatika in tehnologije komuniciranja (uni), nas ima na vajah 95% svoje prenosnike, na predavanjih ni potrebe po prenosniku.

Transmission je izjavil:

Ah ne, 17" z 72Whr baterijo je že fajn, je pa 8 celična. Tiste 3 kg bom pa že neso.


Jaz sem tudi tako mislil. Sem imel Sony VAIO F serijo 16.4", 3.2kg brez polnica in ostalih zadev. Niti malo ni bilo prijetno tega okrog prenašat.

DjTonic ::

Včasih ni blo treba met nekega hitrega prenosnika. Niti ni bil zahtevan. Ker vse vaje lahko narediš na šolske PC-je ali pa doma in si projekt shraniš na usb ključek.

Če imaš zraven PC delaj res za šolo in ne surfaj po netu, ker pol nisi skoncentriran na predavanje/vaje.

amacar ::

Kot so povedali, vaje laptop da, predavanja ne. Ne vzemi več kot 15,6" bo muka nosit, tudi baterija ponavadi dalj časa zdrži pri manjših (sam grem definitivno na 13" ko bo čas za menjavo, doma imam itak zunanji zaslon).
Za 700€, bo čisto dovolj za fax, oz še preveč. Rajši nabavi kakšen ssd, da ne boš čakal pri zagonu programov, fajn je tud 8gb rama za kakšne virtualne mašine, najosnovnejša i5 bo dovolj (sam imam še i5 430m,4gb rama, pred 2 leti dal 630€, še čisto dovolj zaenkrat za smer R-IT).

Prosti čas:
Glede na to da se že itak preveč časa preživi za računalnikom, boš verjetno pomislil na vse kaj drugo kot na igre. Vsaj jaz med faxom ne igram nič, potem med poletnimi počitnicami pa obrnem kakšen bolj znan naslov.

Pyr0Beast ::

Za 500€ dobiš v hoferju majko od prenosnika. 5 ur+ baterije itd.

Več za faks ne rabiš
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za na FRI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10921482 (10669) galu
»

Strategija učenja in sprotnega dela na fakulteti

Oddelek: Šola
163438 (2604) Trupl0
»

Študij na FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6013452 (6743) BivšiUser2
»

Fakulteta & prenosniki & varnost & izdelava zapiski

Oddelek: Pomoč in nasveti
497733 (6785) mojca
»

Srednja šola >>> FAX

Oddelek: Šola
474481 (3608) DavidJ

Več podobnih tem