Forum » Pomoč in nasveti » Problem s trdim diskom!
Problem s trdim diskom!
markus ::
Imam velik problem, v avstriji sem kupil rac. in je imel win ME nemške nato sem računalnik formatiral in naložil win 98 slo in mi kažejo windowsi samo na c: 2 GIGA IN NA D: POGONU SLABA2 giga prostora, prej sem imel 40 giga in tudi v biosu mi piše 40 giga,kaj naj naredim da bo stvar delovala normalno?
Ribicija ::
Verjetno je problem s particijo. Zaženi fdisk in si postavi ustvari še ostale particije. Lahko pa čisto podereš sistem in si particije postavš čisto na novo.
lp
lp
Han ::
...in pri tem pazi, da boš vklopil podporo za večje particije (FAT32), ko boš pognal FDISK (obvezno od Win98 ali WinMe). Zdaj imaš verjetno sformatirano na FAT16, kjer je maksimum 2 GB na particijo.
bastadu ::
Verjetno si snemal DOS 6.22, ki podpira samo 2GB velike diske (FAT16). Ta broblem sem ime tudi jaz... Uporabi fdisk, ker maš preostali prostor neopredeljen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako formatirati SD 4Gb, jaz sm obupuOddelek: Strojna oprema | 1675 (1504) | kixs |
» | Ne morem instalirat Win98 SEOddelek: Operacijski sistemi | 1570 (1365) | Sp|di |
» | DOS zagonskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1092 (974) | dr.J |
» | FAT16Oddelek: Pomoč in nasveti | 1503 (1383) | Mr.B |
» | V win98 mi zazna le 4 gb HD!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1436 (1286) | lukaf101 |