» »

DesignJet 430

DesignJet 430

frulz ::

Imam v naslovu omenjen HP-jev ploter, ki ga uporabljam večinoma za izris strojniških načrtov. Ploter ni več rosno mlad, sam ga imam šesto leto, ko sem ga nabavil pa je bil star tudi nekaj takega. Nikoli ni bil pretirano obremenjen, izrisal je takole povprečno kake 3-4 role po 50 m papirja na leto. Kakšnega velikega servisiranja nisem izvajal, skrbel sem, da je bil vedno čist, podmazoval sem vodila in uporabljal originalne kartuše. Med uporabo prejšnji teden so se na ploterju prižgale vse opozorilne rdeče lučke, risanje pa se je prekinilo. Ugotovil sem, da je prišlo do poškodbe zobatega jermena za premikanje glave. Zaradi starosti je jermen preperel in se je nacefral, koščki pa so prišli v vodilni mehanizem in ustavili gibanje glave. Zanimal sem se za popravilo na servisu (Protec) pa pravijo, da je ploter tako star, da se zanj ne dobi več rezervnih delov. Sprašujem torej, če je morda še kje kakšen mojster, ki bi znal zadevo za nek pameten denar spraviti v red. Vnaprej hvala za sugestije in odgovore.

Brane22 ::

Domnevam, da je jermen standarden. Verjetno je ojačan s steklenimi vlakni.

Poglej si oznako na njem in jo poskusi najti z Googlom. Sam bi pokukal tudi na ebay.

frulz ::

Kaj je standarden jermen, je v tem primeru zelo relativen pojem, vsekakor to ni jermen, ki bi ga našel v vsakem katalogu proizvajalcev jermen. Na jermenu ne vidim nobenega napisa, na ebayu pa sem že gledal in jermen tudi našel. Bojim se, da ga sam ne bom znal zamenjati, saj bi bilo potrebno za to podreti celo zgornjo stran ploterja, gotovo pa je še kakšen hakeljc, ki ga pozna nekdo, ki je take reči že počel. Lahko se dogovorimo tudi tako, da nabavim jermen in ga nekdo zamenja ali pa še bolje, da pred nabavo ploter pregleda in pove, kaj bi bilo pametno narediti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Veriga ali zobati jermen. (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9933338 (23482) hojnikb
»

Zakon o varstvu potrošnikov in rabljen avtomobil (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5921172 (11609) bambam20
»

Je že komu odtrgal zobati jermen pri avtu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10549411 (46744) Pyr0Beast
»

Moj avto...

Oddelek: Loža
355779 (4292) Azrael
»

Crknjeno navitje pri motorju v pralnem stroju?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
176845 (6427) Pyr0Beast

Več podobnih tem