» »

Photoshop v HTML

Photoshop v HTML

Sakew ::

Pozdravljeni,

Sem praktično popoln začetnik na področju HTML-ja oziroma kodiranja. Vem kako to izgleda in nekaj osnov. Sepravi nič tako zelo uporabnega. Imam dokaj solidno znanje Photoshop-a in Illustrator-ja. Gledal sem kako se naredijo website layout-i in ugotovil, da bi to znal narediti brez problema. Zdaj pa me zanima če je možno celotno stran (vizuelno podobo) možno narediti v Photoshop-u in nato zadevo kodirati s HTML-jem. Mimogrede, za kodiranje nameravam uporabljati Dreamweave od Adobe-ja, da ne bo pomote. Slišal sem nekaj govoriti o razrezu spletne strani in podobnih stvareh, vendar nič zelo oprijemljivega. Bega pa me še ena stvar in sicer slišal sem, da HTML deluje skupaj s CSS. CSS naj bi dal spletni strani oziroma kodam videz, ki ga vidimo na netu. Tukaj mi ni jasno, ali jaz sploh potrebujem CSS saj celotno podobo z layouti, podstranmi, gumbi itd. ustvarim v Photoshop-u oziroma Illustrator-ju. Kot drugo pa me še zanima ali lahko besedila za spletne strani ustvarim v kakšnem drugem programu kot Photoshop recimo v InDesign-u ali katerem koli drugem programu primernem za tovrstne zadeve in nato besedila uvozim v Dreamweaver kjer jih umestim v celostno podobo predhodno izdelane spletne strani v Photoshop-u.
Upam, da se nisem preveč razpisal :)

Seveda ne pričakujem, da se na dolgo in široko razpišete o zastavljeni temi. Dovolj so zgolj že kakšni linki od takšnih ali drugačnih tutorial strani.
Hvala

IceIceBaby ::

Naredi photoshop layout, potem pa pojdi na fiverr.com, plačaj nekomu 5 dolarjev, da ti naredi razrez in poglej kako je zadeva narejena. Druga opcija je, da kupiš nek template (templatemonster, themeforest) in tam vidiš kako zadeva deluje.

Sakew ::

Izrez mi ni problem narediti. Kot sem navedel v začetku, vse kar je narejeno v PS-ju je brez problema. Vem kako se razreže in vse in pa tudi da se vsak izrez shrani posebej v posebnem formatu. V bistvu pa sem že poskusil razrezati layout v Photoshopu. Seveda ne znam nič naprej. Če morda veš, je zadeva torej izvedljiva (izdelava v Photoshop-u in kodiranje HTML)?

IceIceBaby ::

Naredi, kar sem ti predlagal zgoraj, pa boš videl kako potem pridejo skupaj razrezane slike iz PSDja, html in CSS. Ali pa pogooglaj za kakšnimi PSD to HTML vodiči.

Žal je preveč kompleksna zadeva, da bi se mi dalo pisati natančna navodila.

Sakew ::

Bom še malo pogooglal po kakšnih tutorialih. Hvala ti za odgovor:)

draciel ::

ti podam en hint:

Ti lahko celoten layout narediš v photoshopu. Nato moraš stvar razrezat na določene "koščke". Tiste koščke ki jih razrežeš, nato vstaviš kot ozadje "div - html elementa". Ti dam primer. Ti narediš cel razrez spletne strani. Nato recimo cel razrezan header iz PS vstaviš v div element.

CSS boš pa ti potreboval da boš naprimer centriral ta div na sredino spletne strani. Prav tako boš mogoče potreboval CSS da boš uporabil drugačno pisavo na strani, ali pa recimo ustvaril "border" div elementu. Seveda CSS boš tudi potreboval da boš lahko omogočil tisto ozadje ki si ga razrezal za div element.

recimo zelo na hitro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: draciel ()

neoserv ::

Link: http://net.tutsplus.com/tutorials/site-...

Mislim, da je to točno to, kar iščeš.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

Sakew ::

@draciel
Mislim, da mi je nekako bolj jasno kaj narediti, hvala ti za "kmečko" (v pozitivnem pomenu besede, da ne bo pomote) :D

@neo-serv

Točno si zadel kaj sem mislil povedati. Sem že prej brskal po nettuts+ vendar sem verjetno spregledal ravno najpomembnejšo stvar. Ravno tak tutorial sem imel v mislih. Hvala vsem za odziv na to temo!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
277264181 (490) Netrunner
»

Kako narest obliko?

Oddelek: Izdelava spletišč
242998 (2151) ZaphodBB
»

Izdelava spletnih strani v Photoshopu

Oddelek: Izdelava spletišč
453856 (2904) DiTi
»

Kako postaviti ozadje v CSS-ju

Oddelek: Izdelava spletišč
314491 (4222) gnomee
»

Pomoč- Spraviti desing v uporabo

Oddelek: Izdelava spletišč
81462 (1244) Gladi

Več podobnih tem