» »

win2k irq

win2k irq

pino ::

Nej mi en pomaga. Kako se v win2000 pro menja irq-je. Grem v device manager pa ne morem noben irq popravt. Vse kar imam instalirano od pci mi rine na irq 11 in mi tud nekatere stvari stekajo. Ko hocem popravit irq pa ne gre, je vse sivo, se nc ne da rocno nastimat.
Imam kt7 plato , amd 900MHz procesor. Sem probal da mi bios nebi podpiral pnp pa ne vem kje se to izkljuci.
Kak pameten nasvet bi prosil. Hvala

andrej ::

za tiste stvari, ki ti stekajo si dobi novejse, boljse gonilnike. Drugace pa je to IRQ sharanje cisto standardno.
Ce pa resniscno hoces to disablat, pa moras najprej zamenjat ACPI HAL za Standarni HAL (ponovno zazeni setup, pritisni F6, izberi Standard PC in potem instaliraj preko obstojecih w2k)...
Najboljsa resitev pa je popravljen BIOS in gonilniki...

Han ::

Mene pa zanima, zakaj Win2k ne pozna IRQ 10, 11 in 12, kjer so USB, grafika in SCSI? Win9x to pravilno pokaže (enako kot BIOS), Win2k pa vse tri vrže na IRQ 9. :(

hja, zato ker OS prevzame nadzor nad power managementom in IRQ-ji in ne BIOS.

miranpozar ::

Naj dodam nekaj h gornjemu Andrejevemu postu...
V BIOSu daj funkcijo "Plug'n'play OS" na NO, pa operacijski sistem ne bo prevzel kontrole nad IRQji!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

nisem cisto ziher, ampak w2k to nastavitve ignorirajo... ne bi dal roke v ogenj, vendar se mi zdi da je tak...

pino ::

Ja Andrej imas prav. win2k ignorirajo to nastavitev. Sem jih pognal na setupu z F6 pa dal acpi disabled pa tud ne pustijo IRQ stelat
LP Pino

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IRQ9-ZA ZNORT!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
61121 (984) zile
»

Odstranjevanje XP-jev

Oddelek: Operacijski sistemi
111226 (1064) andrej