Forum » Šola » IELTS
IELTS
detroit ::
Ne vem ali sem brbljav ali slep...
na http://takeielts.britishcouncil.org/pre...
ne vidim ali ti dajo za prebrat in potem si moraš zapomnit tekst in odgovarjat kasneje ali imaš vprašalno polo in tekst naenkrat na mizi.
Je že kdo opravljal IELTS in ve kako je s tem?
na http://takeielts.britishcouncil.org/pre...
ne vidim ali ti dajo za prebrat in potem si moraš zapomnit tekst in odgovarjat kasneje ali imaš vprašalno polo in tekst naenkrat na mizi.
Je že kdo opravljal IELTS in ve kako je s tem?
Skero
DuleKrtola ::
če je tako potem bo pasulj teehee:)
Meh, ne bit tako prepričan. Js sm tud malo podcenjeval ta del, dejansko moraš bit kar skoncentriran, mislm da sem ta del še najslabše opravil.
Če boš imel isti dan tudi ustni, pričakuj da zna vse skupaj kar trajat, gre kar pol dneva za tale test. Srečno!
Gandalfar ::
Ramon dekers ::
kako je na ustnih? A je british English al je amerikanščina?komisija ali radio govori hitro ali počasi in razločno?
Tole je drugače general training bolj se ti splača acedemic baje da ni dosti težji. Samo namesto reference letter al prošnje pišeš o grafih.
Je pa sranje ker ti velja samo 3 leta.
Tole je drugače general training bolj se ti splača acedemic baje da ni dosti težji. Samo namesto reference letter al prošnje pišeš o grafih.
Je pa sranje ker ti velja samo 3 leta.
DuleKrtola ::
Na ustnem se pogovarjas z nekom, ki je native speaker.
detroit, odhajaš delat v UK ali kam drugam?
DuleKrtola je izjavil:
Na ustnem se pogovarjas z nekom, ki je native speaker.
uf hvala za tole...Sem bil že presran da bom poslušal radio.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
detroit ::
nism se zavedal da tole velja samo 3 leta:)
DoleKrtola- Ja sm "malo" se igral z idejo, da bi švignil kam. Samo ne še sedaj. Ideje sta dve živet na otoku in delat za zunanjega partnerja (z otokom mislim kak otok ala tenerife ne UK:P in potem ne rabim teh papirjev) ali australia.
DoleKrtola- Ja sm "malo" se igral z idejo, da bi švignil kam. Samo ne še sedaj. Ideje sta dve živet na otoku in delat za zunanjega partnerja (z otokom mislim kak otok ala tenerife ne UK:P in potem ne rabim teh papirjev) ali australia.
Skero
Zgodovina sprememb…
- spremenil: detroit ()
Yohan del Sud ::
Ni tak bavbav, odvisno koliko znaš in koliko zahtevajo. Sem delal pet let nazaj akademski izpit in je bilo zahtevano povprečje 6.5 za nek drugorazredni angleški faks. Sem takrat tudi orenk poguglal te zadeve.
Polkvalificirana delovna sila je tam 5.5 do 6.5. Kvalificirani specialci več. Tuje medicinske sestre, sem čital nekje, rabijo v angliji vsaj 7.0 minimalno vse štiri dele izpita (general), eminentni kolidži novinarski smeri celo 8.5 od 9 možnih (za akademe). Pa IELTS ima ene vrste prirejeno gausovo krivuljo za lestvico.
Velja 2 leti. Ali je, ko sem delal to sam. Lahko je zdaj 3. Ampak, kot so ugotovili kolegi pred mano, ko imaš enkrat angleški faks narejen (+par refernc), si njihov in te nobeden več ne zajebava s certifikati.
Preveri še TOEFL certifikat, isto sranje, malo drugačno točkovanje in je z druge strani oceana. Povsod upoštevan, morda je cenovno trenutno kaj ugodnejši ..
Polkvalificirana delovna sila je tam 5.5 do 6.5. Kvalificirani specialci več. Tuje medicinske sestre, sem čital nekje, rabijo v angliji vsaj 7.0 minimalno vse štiri dele izpita (general), eminentni kolidži novinarski smeri celo 8.5 od 9 možnih (za akademe). Pa IELTS ima ene vrste prirejeno gausovo krivuljo za lestvico.
Velja 2 leti. Ali je, ko sem delal to sam. Lahko je zdaj 3. Ampak, kot so ugotovili kolegi pred mano, ko imaš enkrat angleški faks narejen (+par refernc), si njihov in te nobeden več ne zajebava s certifikati.
Preveri še TOEFL certifikat, isto sranje, malo drugačno točkovanje in je z druge strani oceana. Povsod upoštevan, morda je cenovno trenutno kaj ugodnejši ..
www.strancar.com
mah ta IELTS izpit ni samo za anglijo je tudi za Avstralija, ZDA, Kanada, brez tega pač ne gre. To je prvi pogoj da lahko sploh greš v angleško govorečo državo, razen če nisi nuclear/rocket scientist kjer te vsi želijo zaposlit.
Je pa drek ker ima omejen rok trajanja, se komu sanja zakaj? Ker boš mogoče čez 3 let znal manj kot takrat na izpitu...jah treba je kasirat, pa ok 200EUR še ni taka reč, hudič so agencije kjer se cifra začne od 1000EUR dalje...
Je pa drek ker ima omejen rok trajanja, se komu sanja zakaj? Ker boš mogoče čez 3 let znal manj kot takrat na izpitu...jah treba je kasirat, pa ok 200EUR še ni taka reč, hudič so agencije kjer se cifra začne od 1000EUR dalje...
Zgodovina sprememb…
Gledam pole celoten kontekst mi je jasen, ampak je jeba ker imaš timing in mi je enostavno premalo časa. Razen če znaš pisat, razmišljat, pa še brat vse skupaj.
Yohan del Sud daj mi povej te je zajebaval kaj timing, kako je bilo s časom? Enostavno mi ne rata v 2.30 urah izpolnit vse pole...
Yohan del Sud daj mi povej te je zajebaval kaj timing, kako je bilo s časom? Enostavno mi ne rata v 2.30 urah izpolnit vse pole...
Zgodovina sprememb…
Malo povadi, bi moralo iti. Timing je itak samo pri branju in pisanju (2x 45min, če me spomin ne vara?). Osredotoči se najprej na tisto, kar ti gre. Kolikor ostane časa, pa ga zabijaj z zadevami, o katerih imaš manj pojma. Zadnjih par minut lahko itak samo ugibaš in pišeš na pamet. Poslušanje je itak timing na traku (20 min?), nimaš kaj tu praskat. Če preslišiš si zajebal, čeprav nekaj verjetnosti je, da boš po dodatnem pregledu, ki ti je na voljo (5 min?) lahko še kaj uganil iz konteksta. Govor je pa pač intervju in ni časovno striktno omejen.
www.strancar.com
Listening 30 min
Reading 60 min
Writing 60 min
Speaking 14 min
Ma fali mi vedno 10 min še pri vsakem delu...Se mi zdi da je naljažje še pisanje.
Reading 60 min
Writing 60 min
Speaking 14 min
Ma fali mi vedno 10 min še pri vsakem delu...Se mi zdi da je naljažje še pisanje.
Meni je bilo tudi, in na koncu sem ga imel samo 6. Branje 8,5 in ostalo vmes. Govor, za katerega sem najbolj trepetal (živčen, nerazločen, zapletajoč in z veliko napačnimi izgovorjavami) sem imel 6,5.
Sem imel tudi sam te pole, itak jih maš na netu. Bi rekel ene 30-40 ur priprav v 2-3 tednih zame je bilo dovolj.
Sem imel tudi sam te pole, itak jih maš na netu. Bi rekel ene 30-40 ur priprav v 2-3 tednih zame je bilo dovolj.
www.strancar.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yohan del Sud ()
metalc ::
Ramon dekers je izjavil:
Jah, če 3 leta čisto nič ne uporabljaš jezika, tudi nekaj pozabiš.
OK, bolj resno. Če bi bilo to samo na papirju, bi goljufi na veliko prodajali "photoshopane" (spomni se nekaterih afer s ponarejenimi diplomami pri nas, ko so goljufi predložili samo nek doma DTPjan papir in jih ni nihče preveril niti v Cobissu). Tako je pa gor neka evidenčna številka, prejemnik lahko pri BC preveri pristnost (vpraša nekaj v stilu "ali je Ramon Dekers res prejel certifikat št. 12345 in dosegel n točk" in dobi odgovor da/ne). In ja, BC se je pač odločil, da bo te podatke skupaj s tvojimi polami (za primer kakšnih zadev tipa Marinič) hranil samo 2 ali 3 leta.
Lej, ne vem. Vprašaj direktno tja, koliko časa in pod kakšnimi pogoji hranijo rezultate. Pildek se da pa itak vsak ponarest, ampak se folk ne zaveda, da je to vseeno malo hujši prekršek kot preplonkat navaden srednješolski test. Kot delodajalec sigurno ne bom zaposlil osebe, ki je obsojena ponarejanja in uporabe ponarejenih uradnih dokumentov in drugih podobnih vrednih listin.
www.strancar.com
Different mode of transportation in the uk. from 1974 to 2002
There were and still are four main roads by which good is transported from in the UK. The most frequent used mode was road the second was water, the third was rail and the last one was pipeline.
From the graph we can see high increasing of road usage from 1980 to 1991. The distribution of goods transported in 1980 was 70 million of tones and in 1991, 79 million tones. The highest peak in road usage was from 1994 to 2002 in which distribution of goods was in 1994 79 million of tones and in 2002, 99, 65 million tons, respectively.
Water is the second most frequent transportation mode in the UK. From 1978 to 1991 there was increasing in transportation of goods from 40 to 59 million of tones, respectively. From 1991 to 1998 there was decreasing of transportation usage and from 1998 to 2002 highest increasing in which there was 50 to 63 million tons of good distributed, respectively.
The third most frequent used mode was rails. Trend of decreased usage of rails was from 1974 to 1984 by which there was 40 to 30 million of good distributed from. The highest increasing was from 1994 to 2002 in which there was 30 to 40.2 million of goods distributed, respectively.
The fourth and the last mode of transportation were pipelines. There was constant increasing of goods from 1974 to 1995 there was 5 to 21 million of goods transported, respectively.
To sum up: the usage of road was on the top of the most used transport modes in the UK from 1974 to 2002 and the pipeline was on the last place of the most used transport modes.
Imam eno vprašanje in sicer ali je beseda respectively uporabljena pravilno. Se pravi: v tem zaporedju.
There were and still are four main roads by which good is transported from in the UK. The most frequent used mode was road the second was water, the third was rail and the last one was pipeline.
From the graph we can see high increasing of road usage from 1980 to 1991. The distribution of goods transported in 1980 was 70 million of tones and in 1991, 79 million tones. The highest peak in road usage was from 1994 to 2002 in which distribution of goods was in 1994 79 million of tones and in 2002, 99, 65 million tons, respectively.
Water is the second most frequent transportation mode in the UK. From 1978 to 1991 there was increasing in transportation of goods from 40 to 59 million of tones, respectively. From 1991 to 1998 there was decreasing of transportation usage and from 1998 to 2002 highest increasing in which there was 50 to 63 million tons of good distributed, respectively.
The third most frequent used mode was rails. Trend of decreased usage of rails was from 1974 to 1984 by which there was 40 to 30 million of good distributed from. The highest increasing was from 1994 to 2002 in which there was 30 to 40.2 million of goods distributed, respectively.
The fourth and the last mode of transportation were pipelines. There was constant increasing of goods from 1974 to 1995 there was 5 to 21 million of goods transported, respectively.
To sum up: the usage of road was on the top of the most used transport modes in the UK from 1974 to 2002 and the pipeline was on the last place of the most used transport modes.
Imam eno vprašanje in sicer ali je beseda respectively uporabljena pravilno. Se pravi: v tem zaporedju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | SpaceX reusable rockets (nova tema)Oddelek: Znanost in tehnologija | 4517 (3697) | BigWhale |
⊘ | Se bližamo WW3? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 21651 (19722) | ahac |
» | Tožbe proti nigerijskim prevarantomOddelek: Novice / Tožbe | 3845 (3845) | DMouse |
» | Kje je fora takih mailov, ki jih dobivam?Oddelek: Loža | 2851 (2464) | Sandi79 |