» »

En zelo čuden problem v WinXP.

En zelo čuden problem v WinXP.

Trupl0 ::

no od kar imam ta novi račualnik mi vedno ko ga vžgem javi errorje ki se potem tudi če resetiram pojavljajo okoli 4x preden pride skoz...ampak ko pride do konca potem lahko z njim delalm kar hočem in ne bo javil nobenih errorjev...skos dobivam BSODe tipa 0x7e, 0x74, nv4_mini***, fault paged in nonpaged area, register error, bad system config info, irq not less or equal itn.
Npr. dons zjutraj mi je ko sem ga vžgal javlo napako v profilu in ga NIKAKOR nisem mogel zrihtat pa sm si reku ajde bom pa formatiral pa bo ampak sam raje počakal preden pridem domov in ga pol zrihtam..in kaj se nardi..zdaj užgem komp vse zloada mi zbrise vse profile in pusti samo administratorja...tako da zdaj laufa super do naslednjega vžiga..

TM ni problem, drajverji tudi ne ker imam najnovejše...ti problemi se mi zdijo da so LAHKO povezani z ramom ampak kaj ko mi dela računalnik ko pride čez goro BSODod kot urca in ga ne zmoti NIČ.

Moj sistem pa je:
ASUS A7S333; SiS745 čipovje (flešal najnovejši bios 1004)
AMD XP1800+
256mb pc2100 ram
Winfast GF4 4200 64mb (drajverji 41.09)
WD800JB (star teden dni)
Pioneer DVD 117
en pekač 4x4x24:8)
Realtek mrežna
Napajalnik 300W (je nov...star 3 mesce)
Windows XP

PS: računalnik je star pol leta in od ta starega kompa ni not nobene stvari....dajte mi pomagat, ker mi ždere živce in ne vem kaj naj naredim

In ne mi rečt pejdi npr. na W98, ker mi pa tam nonstop javlja zaščitno napako..serviserju ga pa nočem peljat ker je NESPOSOBEN in ne zna zamenat niti disketnika...
If you are going through Hell, keep going !

LUCCA_BRASSI ::

Pozdravljen imel sem prav ist problem kot ti in danes sem ga rešil po enem mesecu odkar imam nov komp.
Problemi pro meni so bili prešibak napajalnikin NE-agresivne nastavitve DDR v BIOSU sicer si preberi

http://www.viaarena.com/?PageID=78 in

http://forums.viaarena.com/messageview....

lahko greš na splošni forum in izbereš
ASUS arena
moj sistem
Motherboard : VIA P4PB 400 FL Drivers : 4in1 v.4.45
CPU: P4 2GHz
Memory : DDR 512 Mb PC2700
HD: WD 20 Gb , ATA100, 7200rpm
Graphic : Leadtec WinFAST A280 myVIVO ,128 Mb DDR
Drivers: 6.11.100.1300 ,WinFOX : 5.52.164.0
Modem : Motorola SM56 PCI
CD: TEAC W540E
DVD Pioneer 16x,48x

lahko pa prebereš tudi moj thread na VIA arena-VIA MAINBOARD ARENA.

Je pa dejstvo da na Slo Techu zna folk
samo navijat za svoje sisteme ;AMDjevci sploh in žalit druge, TOTALNO NESPOSOBNI
in za tem stojim , pa so pametno in sistematično svetovat!

pod istim nikom

Gandalfar ::

Lucca: no ja, ti si uspesno pomagal slo-techovcu :)

Drugace pa bom poskrbel za bolj aktivno moderiranje tem in umirjanje 'pametnjakovicev'..

Tradewind ::

Ehm, bi nam lahko zaupal pri katerem servisu bi naj to blo, ker tja najverjetneje ne bom nikoli peljal cmpeja!?

M&M ::

LUCCA_BRASSI ... vsaka ti čast. To ti je beseda ... tisto na koncu o tapametnih slotehovcih. Samo navijanje jim gre po glavi, kdor pa ne navija je pač bedak ;(

Kar se servisov tiče,... za to se je pametno pozanimat že preden kupoš računalnik. Jaz osebno dam raje kakega prešerna več in imam zagotovljen kvaliteten servis (čeprav se večinoma zanašam le nase), kot pa da prišparam nekaj tolarčkov, pol se pa dve leti jezim.

Dejstvo je pa da je danes lahko serviser že vsak ki zna CD-ROM v računalnik zmontirat.
M&M

No sedaj sem ugotovil da sem poslal napačne linke

in sicer najbolj važen STAYING OUT OF THE LOOP

staying out of the loop
splošni :
vsi forumi
in potem moj
LUCCA THREAD

Servisi so delno krivi oni imajo svoj izbor in jim posel gre ,
vejo do ene mere za težave med opremo -kompatibilnost, problem pa je če je napaka prikrita narave in občasna .
Verjamem da jo serviser težko diagnosticira celo po nekaj dnevih preverjanja , z nekaj znanja (iz stroke) mi je to uspelo po 1 mesecu po več nalaganjih XP raznim kontrolam,...
Problem pa je seveda če bolnik mora naučit namesto zdravnika da si postavi diagnozo in se pozdravi , je hec ampak je to realno stanje.In zdaj če si zaželi nekdo nekaj svojega....
ali naj potem menjuje grafične , spomin , in ostalo ropotijo ?
denar je omejen , no servis je imel v mojem primeru popolno razumevanje (sicer ga res veže garancija)
Moments before detonation ,............

Trupl0 ::

no v glavnem po nasvetih sem malo šaral po biosu in mal naštimal agresivne nastavitve na ramu in pol mi je ram zablokiral:D sm mogu clear cmos..ni ostalo druzga:'(

na tvojem postu se veliko govori o PSUju sam moj je nov in nimam nič tako požrešnega da ne bi bilo dovolj
If you are going through Hell, keep going !

No to se je naredilo tudi meni napaka neverjetna:
V biosu sem mel nastavljen printerski port na SPP v XP pa ECP , DMA3 , ko sem to nastavil tudi v biosu je bilo OK.

Glede PSU tudi jaz sem mislil tako vendar sem imel 250W napajalnik ki je bil povprečno (ne max) izkoriščen na okoli 230W
Razlika je sedaj opazna.

poizkusi v :
moj računalnik/desni klik /lastnosti/strojna oprema/klikni na glavni disk/lasnosti/polices/odkljukat proč /enable write caching on disk
Verjetno bo pomagalo.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU, RAM torture test - iskanje napake

Oddelek: Pomoč in nasveti
111649 (1460) X-Jumper
»

Izjemno počasen prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti