Forum » Pomoč in nasveti » operating system not found ssd
operating system not found ssd
Bizkit45 ::
živjo. mam majhen problemček. Edge e13 star leto in pol. zdej sm kupil intel 330 120 SSD. Na novo instaleram winse in dela. uporabljam kakšen dan ali dva in bam...operating sistem not found. restartam dela. spet restartam, iz firbca, in dela. Potem pač delam a kompu vse normalno in super hitro (sicer je samo sata2, ker ni podpore za 3). potem pa spet ko ga ugasnem za dlje časa 1+ uro, bam, prvi boot, operating system not found. spet ugasnem in na novo prižgem in spet dela. kaj bi to bilo, da mi ob daljši ugasnitvi, javi ta error? TNX lp
hojnikb ::
Welcome to sandforce world
Probi ga zamenjat z garancijo, ker tile inteli tega načeloma nebi smel delat.
Probi ga zamenjat z garancijo, ker tile inteli tega načeloma nebi smel delat.
#brezpodpisa
Hameon ::
Imeli podoben problem na službenem prenosniku, le da je bil Crucial SSD. Ko je šel prenosnik iz spanja, ga WIN 7 niso več našli, podobno je bilo če je bil ugasnjen dlje časa.
Na webu je takih problemov z zaznavo SSD-jev polno, rešitve so odvisne od konfiguracije.
- nadgraditi BIOS ali pa spremeniti ACPI v IDE mode ali obratno.
- nadgraditi driverje za chipset.
- nova namestitev WIN 7.
- firmware SSD-ja nadgraditi
- ...
Rešitev pri nas? Downgrade firmware-a SSD-ja
Na webu je takih problemov z zaznavo SSD-jev polno, rešitve so odvisne od konfiguracije.
- nadgraditi BIOS ali pa spremeniti ACPI v IDE mode ali obratno.
- nadgraditi driverje za chipset.
- nova namestitev WIN 7.
- firmware SSD-ja nadgraditi
- ...
Rešitev pri nas? Downgrade firmware-a SSD-ja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hameon ()
Killermode ::
Pa pazi na nastavitve v biosih. Učasih če maš kkšne dodatke prek usb-ja ki jih prej ni blo ti jih lahko išče kot first boot device. In seveda na kakšni kartici al pa usb ključku nimaš vedno operacijskega sistema ga ne more najdit.
Bizkit45 ::
našu rešitev. driverji za AHCI iz uradne strani ne delujejo pravilno oz. ga niso naredili za ta model.
sedaj sem "downgrejdal" če lahko tko rečem na "standard AHCI1.0 serial ATA controler" in lepo dela.
povejte mi samo še to, ali moram imeti amd ahci controller driverje ali bo s tem isto hitro deloval...ker diski niso lih moja stvar :) hvala še enkrat vsem vpletenim ;) lp
gre za lenovo edge e13 (0197-6GG)
sedaj sem "downgrejdal" če lahko tko rečem na "standard AHCI1.0 serial ATA controler" in lepo dela.
povejte mi samo še to, ali moram imeti amd ahci controller driverje ali bo s tem isto hitro deloval...ker diski niso lih moja stvar :) hvala še enkrat vsem vpletenim ;) lp
gre za lenovo edge e13 (0197-6GG)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bizkit45 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Počasen SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22505 (9772) | nsa_ag3nt |
» | Nov SSD, star računalnik - ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 3139 (1372) | alkoo |
» | Ali je pol HDD-ja umrlo ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5384 (4480) | opeter |
» | Pocasen SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 4136 (2998) | AgiZ |