» »

FERI - Informatika in tehnologije komuniciranja - ITK

FERI - Informatika in tehnologije komuniciranja - ITK

Transmission ::

Lep pozdrav.

Malo sem prebiral po forumu in baje se kar razlikuje iz leta v leto učni program ipd.

Hodu sem v srednjo šolo in pridobil naziv tehnik računalništva. Kot je že za srednje šole znano, je čas, ki sem ga zapravo 4 leta in praktično nekih novih znanj ni razen to kar sem sam predelu.
-Če bi prej vedu kko je na srednjih šolah bi se vpiso v gim., kjer dobiš velik več podlage, kot pa v SŠ, kjer je praktično zabušavanje.

Zdej pa me zanima, kaj lahko pričakuje od te smeri ITK VS, eni pravjo, da ni tok na hard eni pa da je full težko.
-programiranje tok približn vem zakaj se gre, da bi napiso nek program pa je bl tko tko.
-matiko sem mev pa skos 4.

Mal povejte kko je študensko življenje, kolk ur na dan se ponavadi učite, kolk je kej prostega časa.

Vem da je tema še kar nekako obsežna, upam da se najde kdo, da to šolo in to smer obiskuje in da o tem tut kaj napiše

LP,

zadetek ::

Sm na VS, odvisno katera smer te zanima, pri ITK se programira v C#, programiranja je kar dosti, ni pa samo programiranje, poglej si predmete in cilje na feri strani. Učenje jezika se gre od začetka in če delaš vse vaje sproti ni velikih težav. Je pa pri ITK bolj v smeri na kakšen način boš rešil problem, pri RIT pa se učijo več podrobnosti jezika. Glede matematike, če nisi iz gimnazije se je treba kar potrudit, ker je veliko novih stvari in na hitro, zdej za 6, 7 se da, za več je pa treba snov obvladat. Ni pa samo programiranje, se naučiš tudi dela v openofficu, html, javascript, itd.
Vaje pa so vsak teden in jih je treba delat, oddaš jih prek spleta, potem pa ponekod še zagovarjaš.

MisterR ::

In zakaj misliš da bi na gimnaziji dobil več (praktičnega) znanja? Ponavadi temu ni tako.

ITK je tak tak, najbolj težaven predmet je "podatkovne strukture" kateri je v 2. semestru 1. letnika, potem sta tukaj matematiki in podatkovne baze, slednji je bolj težaven zaradi profesorice, katera je katastrofa. Potem je tukaj še izbirni predmet "uporabniški vmesniki", pri katerem se programira z uporabo MFC.

Vse ostalo je dosti bolj zanimivo, kar je tudi posledica dobrih predavateljev in asistentov.

nuclear ::

Pejt na RIT.. raje.. RIT je veliko bolj programsko obsežno.. ITK je bol inoformatika in vsebinsko..

Sam sem bil na ITK, bi šel rajen na RIT.

ITK je tko 30% programiranja... beda

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Feri rit ali itk

Oddelek: Šola
205389 (570) majster123
»

Najbrž ne bom sprejet na FRI, druga opcija FERI ali VSŠ, par uprašanj za študente FER

133007 (2181) avtek
»

Informatika VŠ (Ekonomska šola Murska Sobota)

192417 (2062) lebdim
»

FERI kateri program

302500 (2095) Something
»

FERI-nasveti!

3011764 (10309) tony1

Več podobnih tem