Forum » Navijanje » PLL mod
PLL mod
_Dejan_ ::
Mene zanima pa če je že kdo naredil pll mod.
Lepo bi prosu če ima kdo kakšne načrte za izelavo pll moda na elite k7s5a al pa kakšni drugi plošči (električno shemo..)
Lepo bi prosu če ima kdo kakšne načrte za izelavo pll moda na elite k7s5a al pa kakšni drugi plošči (električno shemo..)
OwcA kaj pomeni pri tem modu 14.318mhz(for clock)
kaj pa diski a imajo isto frekvenco kot PCI?
Pa to sigurno dela na k7s5a ker to pise za KT133 tle pa je sis735?
kaj pa diski a imajo isto frekvenco kot PCI?
Pa to sigurno dela na k7s5a ker to pise za KT133 tle pa je sis735?
zdej sem mal gledal v IC katalogu za te kristale pa nimajo tako kot tam piše:
1 piece crystal oscillator 14,318 mhz
imajo 14.318mhz kristale oscilatorjev pa ne
kaj pa zdej?
1 piece crystal oscillator 14,318 mhz
imajo 14.318mhz kristale oscilatorjev pa ne
kaj pa zdej?
OwcA ::
14.318MHz je frekvenca sistemske ure.
Diskovni krmilnik komunicira preko PCI vodila.
Samo vezje deluje s katero koli ploščo (v kolikor ni clock generator kar del northbridgea, kot je recimo pri nForce naboru), poiskati boš moral le ustrezna mesta okoli PLLja na plošči kamor boš mod prispajkal. Torej poišči podatke o svojem PLLju, predvsem razpored pinov, nato sledi potem od teh pinov do pripadajočih uporov in te odspajkaj na njihovo mesto pa prispajkaj izhode iz "TurboPLLja".
Diskovni krmilnik komunicira preko PCI vodila.
Samo vezje deluje s katero koli ploščo (v kolikor ni clock generator kar del northbridgea, kot je recimo pri nForce naboru), poiskati boš moral le ustrezna mesta okoli PLLja na plošči kamor boš mod prispajkal. Torej poišči podatke o svojem PLLju, predvsem razpored pinov, nato sledi potem od teh pinov do pripadajočih uporov in te odspajkaj na njihovo mesto pa prispajkaj izhode iz "TurboPLLja".
TribesMan ::
Link do podobne teme
Poklikaj in se čudi
LP
TribesMan
PS: Dons sm probal eno divjo foro, med delovanjem kompjutra sem ven snel kristal pri PLLju (ga mam na socketu) računalnik se seveda ustavi, vendar glej ga zlomka ko ga daš nazaj notr računalnik dela naprej kot da se ni nič zgodilo!
Nemaš kej so glupi ti računalniki .
Poklikaj in se čudi
LP
TribesMan
PS: Dons sm probal eno divjo foro, med delovanjem kompjutra sem ven snel kristal pri PLLju (ga mam na socketu) računalnik se seveda ustavi, vendar glej ga zlomka ko ga daš nazaj notr računalnik dela naprej kot da se ni nič zgodilo!
Nemaš kej so glupi ti računalniki .
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TCCD, UTT al BH-5?Oddelek: Kaj kupiti | 1688 (1335) | T(he) Boss |
» | Kateri AMD procesor kupitiOddelek: Kaj kupiti | 1385 (1250) | boštjan |
» | Kar pošten overclock [>:D] (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7759 (5488) | BaRtMaN |
» | Katera so najhitrejša logična vezja. (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4835 (4196) | CaqKa |
» | Elite K7S5AOddelek: Navijanje | 1609 (1308) | _Dejan_ |