Forum » Programiranje » getElementsByTagName ne dela v Chromu
getElementsByTagName ne dela v Chromu
mk818764 ::
Imam funkcijo ki mi spremeni string v XML
nato kodo v JS
Zadeva dela v IE in mo se pojavi alert z vsebino značke.
Žal pa ne dela v Chromu. V drugih broserjih nisem testiral.
Zakaj ne dela v Chromu?
XML fajl je ok.
function StringtoXML(text) { if (window.ActiveXObject) { var doc=new ActiveXObject('Microsoft.XMLDOM'); doc.async='false'; doc.loadXML(text); } else { var parser=new DOMParser(); var doc=parser.parseFromString(text,'text/xml'); } return doc; }
nato kodo v JS
var myXML = StringtoXML(textXML); var x = myXML.getElementsByTagName("data")[0].childNodes[1].firstChild.nodeValue; alert(x);
Zadeva dela v IE in mo se pojavi alert z vsebino značke.
Žal pa ne dela v Chromu. V drugih broserjih nisem testiral.
Zakaj ne dela v Chromu?
XML fajl je ok.
hidetr ::
http://stackoverflow.com/questions/4625...
"ActiveXObject do not work outside of internet explorer."
problem ni v getElementsByTagName ampak v ActiveXObject('Microsoft.XMLDOM')
jaz bi se tega (activex) izogibal v čimvečji meri in raje kašno drugo rešitev, tle spodaj imaš link do helpfull članka:
http://marcgrabanski.com/articles/jquer...
"ActiveXObject do not work outside of internet explorer."
problem ni v getElementsByTagName ampak v ActiveXObject('Microsoft.XMLDOM')
jaz bi se tega (activex) izogibal v čimvečji meri in raje kašno drugo rešitev, tle spodaj imaš link do helpfull članka:
http://marcgrabanski.com/articles/jquer...
win64 ::
Kaj pa če uporabiš kakšno knjižnico, ki poskrbijo za kompatibilnost.
Recimo jquery, dojo,...
Primer za jquery:
Recimo jquery, dojo,...
Primer za jquery:
var x = $(textXML).find("data:first > *:nth-child(2) > *:nth-child(1)").text();
Kaj pa če uporabiš kakšno knjižnico, ki poskrbijo za kompatibilnost.
Recimo jquery, dojo,...
Primer za jquery:
var x = $(textXML).find("data:first > *:nth-child(2) > *:nth-child(1)").text();
zadeva ne deluje. Vrne "prazen alert".
Očitno preko xmla ne bom mogel prenest podatkov. S stringom pa bo dost rezanja pa iskanja kje je kaj. Škoda.
predlagaš, da namesto xml-a kreiraram spletno stran, kjer pol dostopam do vrednosti preko divov? hm.....
joj, kam pol pridem....
evo, ugotovitve do sedaj:
- naprej kreiram xml na strežniku(dom document, kjer ga preko php prenesem k uporabniku.
Ker php ne omogoča prenos xml, je edina rešitev, da vse to dam v string pa pol prenesem k uporabniku(echo), kjer ga spet spremenim nazaj v xml(domparser).
- zdaj bi moral ta xml spet spreminjat v drugo obliko, da bi lahko dostopal do posameznih vrednosti.
Men se zdi to neumno početje. Okoli riti v žep hodim.
Dajte mi kako bližnjico povedat, kako naj dobim vrednosti z strežnika(php) k uporabniku, brez teh "converterjev".
evo, ugotovitve do sedaj:
- naprej kreiram xml na strežniku(dom document, kjer ga preko php prenesem k uporabniku.
Ker php ne omogoča prenos xml, je edina rešitev, da vse to dam v string pa pol prenesem k uporabniku(echo), kjer ga spet spremenim nazaj v xml(domparser).
- zdaj bi moral ta xml spet spreminjat v drugo obliko, da bi lahko dostopal do posameznih vrednosti.
Men se zdi to neumno početje. Okoli riti v žep hodim.
Dajte mi kako bližnjico povedat, kako naj dobim vrednosti z strežnika(php) k uporabniku, brez teh "converterjev".
Gandalfar ::
> Ker php ne omogoča prenos xml, je edina rešitev, da vse to dam v string pa pol prenesem k uporabniku(echo), kjer ga spet spremenim nazaj v xml(domparser).
Seveda ga omogoca. Nastavi mime type na xml.
Seveda ga omogoca. Nastavi mime type na xml.
technolog ::
Mime type tukaj sploh ni pomemben. Ti rabiš samo string dobit preko ajaxa in napisat pravilen selektor.
mk818764, daj primer XML dokumenta in kaj bi rad v njem dobil/poiskal, pa ti pomagamo.
mk818764, daj primer XML dokumenta in kaj bi rad v njem dobil/poiskal, pa ti pomagamo.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <data> <dobitek>0</dobitek> <igreServer>C1,C3,D2,F6,G1,G2,G5</igreServer> <stevec>10028</stevec> </data>
To je del xml dokumenta. Zdaj pa rabim posamezne vrednosti, da lahko pol dalje delam z njimi.Do teh ne pridem.
technolog ::
Ja men vse dela.
> var a = "<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <data> <dobitek>0</dobitek> <igreServer>C1,C3,D2,F6,G1,G2,G5</igreServer> <stevec>10028</stevec> </data>"; > $(a).find('dobitek').text(); "0" > $(a).find('igreServer').text(); "C1,C3,D2,F6,G1,G2,G5" > $(a).find('igreServer').text().split(','); ["C1", "C3", "D2", "F6", "G1", "G2", "G5"]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Sedaj meni tudi. Hvala ti.
Samo mi ni jasno nekaj(nisem sel brat manual)...torej najde jquery vrednost glede na samo značko v stringu(pripravljen xml falj)?
Namreč deluje nad samim stringom, brez pretvorbe v xml.
Zanimivo. Moram si bolje pogledat ta jquery.
Hvala še 1x vsem.
Samo mi ni jasno nekaj(nisem sel brat manual)...torej najde jquery vrednost glede na samo značko v stringu(pripravljen xml falj)?
Namreč deluje nad samim stringom, brez pretvorbe v xml.
Zanimivo. Moram si bolje pogledat ta jquery.
Hvala še 1x vsem.
win64 ::
Seveda pretvori v xml strukturo, drugače bi zelo težko kaj sparsal ven. Samo tebi ni treba bit pozoren na to.
jQuery ima različne selektorje. Če napišeš $(xml).find("a") ti bo našlo vse elemente z imenom značke "a".
Potem imaš še selektorje za css razrede in id-je(če je vhod html), potem imaš selektorje za atribute, pa za pozicijo v strukturi,...
jQuery ima različne selektorje. Če napišeš $(xml).find("a") ti bo našlo vse elemente z imenom značke "a".
Potem imaš še selektorje za css razrede in id-je(če je vhod html), potem imaš selektorje za atribute, pa za pozicijo v strukturi,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | E-računOddelek: Programiranje | 7455 (4218) | ivanhoe5x |
» | javascript - gnezdenje - konkretno na mojem primeruOddelek: Programiranje | 2604 (2052) | geca |
» | Izpis XML-ja z JSOddelek: Izdelava spletišč | 1634 (1577) | gnomee |
» | java v javascript?Oddelek: Programiranje | 2057 (1760) | boss-tech |
» | [JavaScript][XML] Zapis v .xml fajl!Oddelek: Programiranje | 1842 (1743) | rokpok |