Forum » Programska oprema » Android GPS v letalstvu
Android GPS v letalstvu
max00slo ::
Pozdravljeni
Zanima me, katera GPS navigacija je najboljša v letalstvu, ter seveda da deluje na ANDROID OS (mišljeno na Galaxy Tab 2 10.1)?
Sem sam nekaj iskal, vendar vse kar sem zasledil je AVINAV (http://www.kelox.net/avinav/index.actio.... Ostale APP so imele le prikaz višine itd. Zaželjeno je pa prikaz mape in vse ostalih podatkov.
Torej, ima kdo kakšno idejo? :)
Hvala ter lep pozdrav
Zanima me, katera GPS navigacija je najboljša v letalstvu, ter seveda da deluje na ANDROID OS (mišljeno na Galaxy Tab 2 10.1)?
Sem sam nekaj iskal, vendar vse kar sem zasledil je AVINAV (http://www.kelox.net/avinav/index.actio.... Ostale APP so imele le prikaz višine itd. Zaželjeno je pa prikaz mape in vse ostalih podatkov.
Torej, ima kdo kakšno idejo? :)
Hvala ter lep pozdrav
jype ::
V letalstvu hočeš imet barometer v telefonu. Galaxy Nexus, ali kaj podobnega.
GPS mreža višino zelo nenatančno določa.
GPS mreža višino zelo nenatančno določa.
pegasus ::
Garmin ima nekaj glass cockpit izdelkov ... pa tudi nekaj drugih glass cockpit proizvajalcev obstaja.
max00slo ::
Hvala za odgovore :)
V osnovi res zgleda od aky-a odgovor najboljši... PocketFMS zgleda super.
Drugače pa sprašujem vse skupaj za enega znanca, ki ima letalo pa bi si omislil tablico za navigacijo - preferira Android, ampak je že videl nekaj podobnega na iPadu (ne spomne se imena). Imate še kakšne ideje oz. na kaj je treba pazit pri teh navigacijah? Je barometer res takšnega pomena pri navigacijah z mapo?
lp,m
V osnovi res zgleda od aky-a odgovor najboljši... PocketFMS zgleda super.
Drugače pa sprašujem vse skupaj za enega znanca, ki ima letalo pa bi si omislil tablico za navigacijo - preferira Android, ampak je že videl nekaj podobnega na iPadu (ne spomne se imena). Imate še kakšne ideje oz. na kaj je treba pazit pri teh navigacijah? Je barometer res takšnega pomena pri navigacijah z mapo?
lp,m
jype ::
Ne, če rabiš flight planning app, potem zagotovo ne - zmotno sem mislil da to rabiš za zajem podatkov, ne za pomoč pri letenju.
aky ::
Jaz sem izbral iPad. Imaš večji spekter programov.
Zraven že omenjenega PocketFMS, imaš tudi
- Air Navigation Pro
Tega sedaj uporabljam, najlepši in za moje pojme najbolj uporabniku prijazen, je relativno poceni, brez naročnine in z free kartami več kot dovolj za VFR letenje. Uporabniki se pritožujejo nad slabo odzivnostjo (neodzivnostjo) tehnične podpore. Preberi si reviewe uporabnikov v iTunesu.
- ForeFlight Mobile, z naročnino, mesec dni zastonj. Menda najboljša za iPad, a še nisem sprobal.
- Jeppesen Mobile TC in Jeppesen Mobile FD. Jeppesen pač. Naročnina, drago, demo neuporaben. Probal samo demo.
Verjetno še kakšen.
A.
Zraven že omenjenega PocketFMS, imaš tudi
- Air Navigation Pro
Tega sedaj uporabljam, najlepši in za moje pojme najbolj uporabniku prijazen, je relativno poceni, brez naročnine in z free kartami več kot dovolj za VFR letenje. Uporabniki se pritožujejo nad slabo odzivnostjo (neodzivnostjo) tehnične podpore. Preberi si reviewe uporabnikov v iTunesu.
- ForeFlight Mobile, z naročnino, mesec dni zastonj. Menda najboljša za iPad, a še nisem sprobal.
- Jeppesen Mobile TC in Jeppesen Mobile FD. Jeppesen pač. Naročnina, drago, demo neuporaben. Probal samo demo.
Verjetno še kakšen.
A.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tablični računalniki - so za kaj ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 64580 (31556) | Opkow |
» | Samsung kriv naklepnega kopiranja, Applu mora plačati 1.05 milijarde dolarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Industrijska lastnina | 118308 (108842) | Keyser Soze |
» | Nova anketa: tablico že imate? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ankete | 22927 (17299) | roCkY |
» | Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 56562 (48804) | malix |