» »

8KTA3 ali KT7A

8KTA3 ali KT7A

NightHawk ::

Evo kera plata je bolsa ne glede na ceno. Od Abita al od Epoxa?

ChiefThunder ::

Razlike niso nevem kakšne, splača se pa bolj Epox.

NightHawk ::

zakaj pa? Pa ne rect da zarad cene ker sm reku d cena nima vpliva...

ChiefThunder ::

Tukaj si poglej teste in sam presodi.

frudi ::

jaz bi rekel abit kt7a.
je večinoma hitrejša, predvsem ker ma v biosu res ogromno nastavitev, pa tud sam layout je bolj overclocker-friendly - tu mam v mislih položaj ide priključkov in predvsem priključka za napajanje. poleg tega ma 4 priključke za ventilatorje, ki so tud zlo dobro razporejeni (2 ob socketu, 1 ob agp portu, 1 desno spodaj).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

CCD ::

1. Hitrost na račun stabilnosti?
2. Kdo RES rabi 1Mhz korake?
3. napajalni priključek: OK, maybe ampak napajalni priključek? (res fajn za primerjavo) IDE konektorji - če nimaš desktopa je čist OK.
4. Venti.? Le kdo si ne bi omislu šaltarjev?

frudi ::

omas, ne veš, o čem govorim...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

robertos007 ::

po moje je trenutno najboljša soltekova plošča z kt133
A čipovjem.

danielka84 ::

po moje EPoX 8KTA3!!
:D

CCD ::

frudi: Kaj ne vem kaj govorim?
Sicer pa če pogledaš osn. vpr. boš vidu en stavek kjer piše "ne glede na ceno" in Abitka potolče Epoxovko samo v ceni:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

frudi ::

kolko sem gledal teste je abitka predvsem v špilih nekoliko hitrejša od epoxove plate, je pa v nekaterih testih stanje obratno (neki scientific testi, nekateri programi...) - ampak nas verjetno zanimajo igre, ne? :D
kot sem že zapisal, po moje je ta prednost v hitrosti predvsem posledica velikega števila nastavitev v biosu, predvsem tistih, ki se tičejo optimizacije memoryja (in to vključuje BISTVENO več, kot spreminjanje fsb po 1MHz). sem si potegnil z neta manual za obe plati, in pod bios nastavitvami je spisek v abitovem manualu precej daljši...
kar se stabilnosti tiče, po testih, ki sem jih bral, sta obe plati nekako enaki... s kt7 je blo precej problemov, ampak zgleda da so jih pri kt7a v glavnem odpravili.

layout plate pa se meni zdi bistvenega pomena pri odločanju o nakupu, če so ostale lastnosti približno ekvivalentne.
postavitev napajalnega priključka na levo zgornjo stran, v bližini socketa, povzroča nemalo problemov, ko se ti napajalni kabli vlečejo preko orba in ovirajo pretok zraka okrog hladilnika. abitova rešitev z napajalnim prikjučkom na desnem vrhu plate je bistveno boljša.
tudi ide kable se da lepše 'pospravit ob stran', če so ide priključki postavljeni vertikalno (na abitki). na epoxovi plati so ti priključki postavljeni horizontalno, kar pomeni, da moraš ide kable po nepotrebnem nerodno zvijat, kar je slabo tako z estetskega kot hladilnega vidika, saj s tem bolj ovirajo pretok zraka iz morebitnega ventilatorja v sprednjem delu ohišja.

za moje pojme so abitove plate še vedno najbolj overclocker-friendly. ravno v malenkostih kot so postavitev priključkov, izpopolnjen bios... se vidi, komu in čemu so abitove plate namenjene.
seveda pa to zahteva svojo ceno - v $$
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov test

Oddelek: Novice / Nova vsebina
292108 (2108) mojsterpeter
»

kaksno mamaplato naj kupim

Oddelek: Pomoč in nasveti
101267 (1141) ChiefThunder

Več podobnih tem